Bana kalırsa evlenirken sömürülüyor erkekler.
Ve kadın tarafının istekleri karşısında eziliyor.
Ve kadın tarafının istekleri karşısında eziliyor.
kesinlikle düğün dernek adet gelenek denilen saçmalıklar bence artık sonlanmalı.. daha evlilik arifesinde sömürülüyor 300 bin 400 bin evlenmek için masraf gerekiyor görende kayıp kentnden prensesini alıyorsun ya da saruhanoğullarının kızını alıyorsun... bu öncelikle düğün denilen saçmalıklar günümüzün mantıklı ve elverişli koşullarına çekilmeli.. evlendikten sonra da sosyal güvenliğini kocası üzerinden devam ettirilmesi durdurulmalı.. kadında iş ve meslek sahibi olmalı.. en azından mikro girişimcilik küçük sermaye ile kendi bağkurunu ya da isteğe bağlı sigortalarında düşük primle sosyal güvenliklerini sağlamalı... babası ölünce babasından maaş alıyor.. kocası ölünde kocasından maaş alıyor.. boşansa tazminat ve nafaka alıyor resmen erkek Türkiye de yolunacak kaz.. bu saçma kanunlar ve adetler 21inci yüzyılın ekonomik düzenine göre yeniden sosyal ve ekonomik hayat uygulanmalı düzenlenmeli ve erkeğinde ekonomik olarak soyulmadığı bir hukuki korumada düzenlenmeli... böyle giderse kimse evlenmeyecek ya da yurt dışı kadın evlenme oranları hızla arıyor zaten... adam 300 bin tl düğün masrafı yerine 1000 tl yüzük ile evleniyor yurtdışından...çoğu arkadaşımın eşleri ya malezyalı ya da filipinli ya da arnavut ya da tunuslu faslı yani cidden Türkiyenin böyle giderse demografik yapısıda değişecek... Türkiyedeki aileler ve kadınlar bi a.. m bizim kızımızda bir a... m bende var kafasından bu hayali mitolojik dünyadan çıkmalı artık...
Gereksiz yere istenen taki ve illa en kalitesi olucak denen esya konusunda malesefki evet yahu insanlar evlenip calismaktan borc odemekten birbirini goremio evde ayni anda gece uykuda denk gelirlerse anca vardiyali islerde oda olmayabilio buna ragmen ailelerdeki gosteris anlamadim tamam bakamicagin kizi almicaksin ama mesele yuvaya bakmak deilki disariya karsi biz soyleyiz demeye donunce carsi karisiyo araba alip kendi ihtiyaclarini gormek istiyolar yok canim o kadar eski arabami alinirmis hic almayin ya yeni ya da hic yahu birakin insanlar baskalarina muhtac olmasin elindekiyle alabildigini alip mutlu olmaya baksin zamani gelince daha iyisi olur zati bu zamanda kim borcsuz evlenio
Cevap
8Cevap
Bence görmemìş ailelerde var.. kiz tarafı yaniii...
TAmam insan hayatta 1 kere evleniyo ama... tabak , canak huzur getirmez... TAbaksa tabak... ucuz dükkandakide tabak.. marka tabakda tabak... sonucda corba iciyon... BIde gösteriş aslinda... yok heni ev görmesi... falan
Dugun yapacagima dunyayi dolasirim daha iyi.
Yani bence dügün olmali... ama abartmadan...
Sonucda..1 kere..
Dünyayi gezmeye bile gerek yok youtube da izle...
Dihelm gezdin.. noldu gezmeden geldin para gjtti...
Mantikli harca.. biriktir kötü gündeazim olur.. onun yerine yakın yeri gez... komşu şehir... ya da günü birlik gezi... ya da tur..
Dügün...
Tanıdığn bahcesi... ya da sokak olsa...
Damat gelinlik kiralanmış... ya da uyguna satin alınmış..
Balayi ya da cart curt yerine (ceyiz gibi) biriktir... ev al...
Yemek verme kurabiyw dağit... evde limjnata yap.. ya da bimden al kendin dağit...
Benim hayattan beklentilerime uyan şeyleri söylemiyorsun.
Gezmek istiyorsam gezeceğim.
Gez... doğru gencsin gez.. anı biriktir...
Hevesin varsa gezmeye gez...
Sana o zaman calışan bayan olsa... aileside hic deyilse cocuk olduğnda bakicilik yapsa problem cözükdü..
Ya gercekde okadar kolay deyil... dogru haklisin..
Valla kardeş her insanin hayattaki onceliği başka.
Ben de gezip görmeye heves ettim.
Napak gezmeyek mi?
Gez kardeşim... para biriktir.. gez...
Bidaha genc olmiycaksin...
80 yaşda gezmek farklin 25 le farklı..
gucum yettigince gezmeye gayret edecem.
Hayirlisi.
Ne diuim yolun acık olsun... bolbol foto cek..
Gezmeye gittigimde onu da yapacagim merak etme ablacim :D
Ssn benim soyulup soğana çevrilmemi mi istiyorsun ablacım?
Bir kız cikar carpilirsin evlenirsin diye yorum yaparken sanki oh olsun der gibi bir halin vardı da.
Neden oyle bir yorum yaptin merak ettim de.
Yoook...
Büyük konuşma... allah göstermesin...
Gönlüne göre iyi bi kiza inshallah denk gelirsin...
Mesela bi yengem var...3 kizi var yengem maddi sıkkıntısı vardı uc uca yetiyodu...
O hep dedi kizlarina... yiğenlere.. zengin ya da iyi maddi durumu olan birisiyle evlenin.. aşk karın doyurmuyo...
2 kizida fakir ya da ne diyim maddi durumu cok iyi olmayanla evlendi.. aşk evliliğ.. diyim...
Büyük konuştu... biz gülmüstük... o diyodu kizim dinlemedi yiğenim dinledi...
Neyse... yiğeni
Uyanık.. zenginle evlendi... gerci bi 7 yaş büyük ama...
Kiz eskiden otobüs parasi zor bulurdu... yigeni..
Şimdi diyo.. otobüse binemiyorum... arabadan inmiyo...
Ama evlendi huyu deyişti... havalandı..
Kemdini beyenmiş
Bir kıza denk geleceksem bile bu işi ertelesek olmaz mı?
21 yasındayım daha.
Bilmiuorum...
Kelin melhemi olsa kendi başina sürer...
Ama önce bi mesleyin olsun oku...
ya da ne bilim annenle ya da bababanla konuş.. fikir al...
Bilmiyorum... sen bilirsin kader... falan..
Ama 25 gibi iyi evlilik sanki... erkek ya da kadin..
18 evlenende var.. mutlu../mutsuz
30 lada evlenen var mutlu../mutsuz..
Belli olmaz... sen nezaman hazır hissedersen... kendin karar ver...
Ben istemiyorum.
Senin hayat sen bilirsin...
Evet benim hayatım ve gezmeyi istediğimi söylemiştim.
Gez kardeşim... den bilirsin
Bana bir kız çıkar karsina carpilirsin demiştin ya.
Sen niye evlenmedin?
burada acıkta.. sordun..
Neyse anlatım.. ben o zaman 17 o 19 yaşindaydi,
17 yaşinda sevmjştim aslında onu 0okulda.. sade konuşuyoduk illeri gitmedik... o hiristiyandi ben müslüman... insan olarak huy ve görünüş birbirimize uygunduk..
Tek problem din... o dinine bağli ben dinime...
O diyodu başortulu deyilsin.. bişe olmaz... ben dedom sen alkol iciyon olmaz...
Sonuc başta dedim olmaz... ben hırıstiyan istemiuom... be im icinde din deyiştirme..(zaten deyiştirmez...) arkadaş kaldık... zaten bidaha denk gelmedik o taşindi...
17 yaşindaydim ama ilk aklîmdan gecen , dedim aileler bir arada olsa.. olmaz... cocuğm.. olsa.. hangi din... yetıştirilecek...
Sonra görücü cok geldi.. ben dedim karrier.. tam beyenmedim... mantik istesem cokdan evljydim
Şimdi 28 yok... istediğm bjrj...
Bendeki şans... türkiye 95%müslüman... bana hjristjyan denk geldi.
Kotu olmus be.
Ezilmesin çeksin resti ya da evlendikten sonra borç artık ikimizin borcu diye karısını koysun bir işe o da çalışarak ezilsin öyle onu isterim bi kez evleniyorumculara müstehak bence
Haklısın. Ben de öyle yapacağım.
Sömürme demiyelimde görgüsüz insanlar oluyor bazıları kendilerini bir mal gibi pazarlıyorlar ama farkında değiller bir kısmı için söylüyorum yanlış anlaşılmasın
Evet evlenmek bu yüzden azalıyor buğün normal evlilik ev hariç 1 milyon kimde var
Cidden 1 millyonmu? hic o işe girmedim... zorr.
Inanırm.. coooğ kişinin borcu var...
Bide... dügünde gereksiz harcama cok...
Ceyiz neye lazim... ömür boyu kenarda duruyo... sade bilet bakip diyo güzel dantel , patik... falan..
Ve her bok para...
Nikah para.., kiyafet para , cuafför para bide kazıklı... dügünya adı...
Ev eşyasi...
Bide diyolarya misafirlik icin başka.. ev icin başka...
Zoooorrrr
Ben bir kere kuafföre gittim.. kiz arkadaşimla sade sac kestirmeye... normal bi kuaför... lüks deyil...
Bir kizin sacini yaptilar ... ama bildiğn normal topuz... biraz makjay...
Bide bana diyolar bak ne güzeel oldu...
Tamam dedim allah mesut edsin... ama
Normal yapioyolar... adı profesionel makyaj... yok profesionell sac... sade topuz?
Kuaforden sonra baya dedik... damata yazik... iyi para almışlardir.. tabi sormadikda..
250? yuhhh
5 bin abartiii..
O ne boya.. kesme... her şey?
Nişa taşjmi...
Okadarda deyildir...
Baya okuyo kuafore gitmeyeli... kendim kesiyorum sacimj...
Ben olsam bu şartlarda evlenmem.
Büyük konuşma...
Bi kiz cikar carpılırsin.. evlenirsin...
@kartalaslanmavi Sonra da beni soyup soğana çevirsin demi?
Yok be ikinizin konuşmasına ben girdim siz devam edin problem yok :D
Seni? tanımıyom senii?
Niye ben? Gelecdeki eşin...
Adı...5 misli oarayı katliyo...
Aslında diycen akraba dügüne gidiyom... sac yaltircan.. eve gelip gelink8k giycen...
10 bin gelin?
Elektrik direği dikiyo.. ya da avize... bu neee..
Neyse...
Hani borca soktugunuz adam da sizin kızınızın kocası zaten, yine cefasını dönüp dolaşıp sizin kızınız çekecek, ne bu acımasızlık anlamıyorum ki.
kesinlikle öyle sanki evlenilen kişi kim de bu kadar masraf yıkılıyor erkeğe saçma
valla hocam hiiç o mevzulara girmem, sömürecek başka bi damızlık bulsunlar kendilerine
Evet şu dönemde kız tarafları çok abartıyor birbirlerini soymaya geliyor iş
Bir de kızlara gore erkekler gec olgunlasiyor derler.
O doğru bu soygunculuğun olgunlukla alakası yok gözü toklukla ve empati yeteneğiyle ilgisi var anlayış lazım yani
Erkeklerin geç olgunlastigi fikri yanlis.
Hepsine genellemek yanlış tabiki ama öyleleri de var yani
aldıktan sonrada siz sömürüyosunuz iliğinden kemiğinden faydalanıyosunuz
Nasıl oluyormuş o?
Etinden sütünden olması o😀😀
@Costantinnn her ne haltsa 🤣
Sen evlenince hiçbir şey yapmayacak mısın?
E hadi çocuk doğurmak istemezsin, kocanın ailesine bakmak istemezsin ona da tamam.
Ama yatakta kocanla da ilgilenmeyi istemezsen orada sıkıntı çıkar.
Canım valla kim kimi kullanıyor belli değil o
Kocanla ilgilenmeyi yük olarak görme.
Evet ezilmek.
Eziliyoruz.
Beni ezmeyecek biri gelirse dusuncem degisebilir.
sağılıyor bildiğin inek sağar gibi sağılıyor :D
Aynen öyle bence boşa çabalamasınlar.
kesinlikle
Nasıl yani?
Onu alacaksın bunu yapacaksın vs.
Para varsa ille de bu istenenleri yapmak zorunda mı erkek?
Evlenecek olan ben değilim.
Bu soruyu sormak için birinin evlenmesini mi beklemem gerekiyor?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?