Çok sevdiğiniz biriyle mi yoksa sizi çok seven biriyle mi evlenmeli?

Bir arkadaşım demişti ki evlilikte önemli olan sizin onu ne kadar sevdiğinizden çok onun sizi çok sevmesi imiş. Ne dersiniz? Soruyu biraz açayım, size çok bağlı (hatta belki bağımlı) ve evlenmek için can atan ve her adımı zorlayan biri var. Siz de seviyorsunuz ama onun sizi sevdiği gibi değil. Yani size gösterdiği ilgiden memnunsunuz, size olan sevgisinden kuşkunuz yok ve ona hayır diyemiyorsunuz. Reddedemiyorsunuz ama ömür boyu bu kişiyle geçireceğinizi düşününce bir anlık da olsa bir tereddüt bir eksiklik hissi var içinizde. Ne yaparsınız?
A-Zamana bırakır duygularım değişir mi diye bakarım
B-Zamana bırakır onun duyguları değişir mi diye bakarım
C-Hayır diyemez evlenirim
D-Ne kadar üzsem ve üzülsem de eninde sonunda ona söylerim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Peki beni seveni tercih ederim diyenler için soruyu başka bir boyuta taşıyalım. Kendimizi karşı tarafın yerine koyduğumuzda ortaya bir çelişki çıkmıyor mu? Yani ben beni seveni tercih ediyorum diyelim. Ama karşı tarafta olsaydım çok sevdiğim fakat beni o kadar sevmeyen biriyle birlikte olacağım demektir. Peki bu ona haksızlık değil mi? Bu durumda kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi bir başkasına yapmış olmuyor muyuz? Hem, ya bir gün karşıdakinin duyguları değişirse, azalırsa, vazgeçerse
Çok sevdiğiniz biriyle mi yoksa sizi çok seven biriyle mi evlenmeli?