Mezhep çatışması yüzünden kız arkadaşımın ailesi evlilik isteğimize çok sert karşı çıktı. Napmam gerekiyor?

1.5 yıl süren bir ilişkimiz vardı ve en son kız arkadaşıma evlilik istediğimi dile getirdim. Başından beri korkularımız vardı ama yapacak bir şey yok diyerek ailelerimize açıkladık. Benim ailemde herhangi bir problem yaşanmadı fakat kızın ailesi inanılmaz bir tepki gösterdi. Bu işin asla olmayacağını ve kontağı hemen kesmemiz gerektiğini aksi takdirde çok kötü sonuçları olacağı vs.
Biz çok seviyoruz birbirimizi. Ben sünniyim o ise alevi. 28 yaşındayım ve hayatım boyunca hiçbir insana dini, dili, ırkı veya yaşam stilinden dolayı önyargıyla yaklaşmamışımdır. İlişkimiz içinde bu konuları da kendisiyle çok konuşmuştuk ve her zaman nasılsa öyle olması gerektiğini söyledim fakat ailesinin kafasında oluşan profilim o kadar farklı olduki, benim dinci olduğum evlendiğimiz takdirde ona birkaç yıl sonra baskı yapacağım, onu istemediği şeylere zorlayacağım gibi şeyler söylenmiş. Kız yalvardı yakardı aynı şekilde ben de aynı şekilde sadece 15 dakika kendimi anlatma süresi istemiştim onu dahi asla diyerek geri çevirdiler. Gitmediğim cemevi konuşmadığım insan kalmadı. Çaresizlik içerisindeyim.
Onunla beraber her şeyi bırakıp gidelim düşüncesi yerleşmişti kafama ama ona eğer bir gün bu noktaya gelirsek ve ben ailemi seçmek istiyorum dersen sana gönül koymam dediğimi hatırladım. Babası telefonda türlü hakaretlerle beraber akıl almayacak şeyler söyledi (bizim için ölüsün, bir daha bu eve gelmiyorsun, bizimle işin bitti ne ölümüze ne ölüne vb.)
daha sonrasında daha fazla karşı koyamadı ve eve gitti. Ben de bir şey diyemedim. Ailesiyle arasında seçim yapmak zorunda kalınca ne seçersen seç arkandayım diyerek sustum.
birbirini seven insanlara bunu yapmak hangi vicdana sığar anlayamıyorum. Aklımda kalbimde almıyor. Alevi olayım dedim alevilik kanla geçer dediler, bana dedim bir şans verin konuşayım istediğinizi sorun sonra yine ne yapmak istiyorsanız yapın diye hayır dediler. İçten içe her gün eriyorum. Bu nasıl bir zulümdür çözemiyorum. Kız orada kendince çırpınıyor, üzülüyor. Ona dahada canım yanıyor. Nasıl atlatacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Ayaklı mezar yaptılar ikimizide sonu ne olacak bilemiyorum
Mezhep çatışması yüzünden kız arkadaşımın ailesi evlilik isteğimize çok sert karşı çıktı. Napmam gerekiyor?