Eski sevgilim neden böyle davranıyor?

Arkadaşlar geçen sene bir çocukla tanıştım yakın zamanda sevgili olduk. Arkadaşlarına sürekli beni anlatırdı hayatımın en güzel zamanlarını geçirirdim. Ama eski sevgilisini unutamamıştı bunun bir sorun olmayacağını düşünüyordum. 2 kez ayrı kaldık ama sürekli birbirimizi bulduk. Tam çok yakınken birden eski sevgilisiyle barıştı şok oldum. Ne ben yazdım ne o. İnstagramda sevgilisi ile attığı şeyleri izlemekten başka yapabildiğim bir şey yoktu. 1 yılım ağlayarak depresyonda geçti. Ondan başkasını bulmaya çalışsamda bulamadım aklım ondan başkasına gitmedi unutmakta istemiyordum. Geçen göndermeli bir hikaye attım ve cevap verdi. 3 gündür aralıksız konuşuyoruz. Gece uyuma konuşalım diyor, foto istiyor, aşırı yakın davranıyor. Ben onu özlediğimi belli ediyorum ama sevgilisi olduğu için yanlış yaptığımı düşünüyorum. Sevgilisiyle ayrılmadı sevgilisi onu çok seviyor o da zaten özlüyordu ama bana birden böyle davranması çok değişik. Sevgilisini yeterince sevmiyor mu yoksa kavga mı ettiler de bana böyle davranıyor lütfen yardımcı olun.
Eski sevgilim neden böyle davranıyor?