Aile ile eş adayı arasında kalmak?

Merhaba arkadaşlar , 30 yaşında bi muhasebeciyim ben. 3 yıldır düzeyli bir ilişkim var. Bana çok değer veren el üstünde tutmaya çalışan bi erkek arkadaşım var kendiside bankacı. Bazı yönlerden zıtlaştığımız olmuyor değil ancak çok büyütülcek şeyler değil. Bu yaz evlilik kararı aldık. Ailelerle tanışıcaktık annemle tanıştırdım ben erkek arkadaşımı ilk olarak. Annem çok otoriter dediğim dedik bir kadındır. El lafı da çok önemlidir maddiyata da önem verir. Annemle tanıştırır tanıştırmaz önce tipine laf etti sonra nasıl geçiniceksinize getirdi ve en sonunda erkek arkadaşım kürt diye laf etmeye başladı. Babama yetiştirdi tabi samanlar tutuşturuldu alevler başladı sonrasında. Asla kabul etmeyeceğizler evlatlıktan redd ederizler bize laik değiller vs bu tarz söylemlerle beni vazgeçirmeye çalıştılar. Her seferinde kime göre laik değil ben anlaşıyorum ben seviyorum düşündüğünüz gibi değil dediysemde çeviremedim. Annem olmayan şeyleri varmış gibi erkek kardeşime babama yansıttı çevremizdeki herkese bişeyler söyledi. Ancak gerçeklikle alakası pek olmayan şeyler. Tabi ben öyle değil desem bile savunuyor olduğum için kimse bana inanmıyor. Babamla aramız annemden daha iyidir ancak onu bile öyle bir doldurmuş ki o da katiyen olmaz kızım sana laik değil gibi konuşmalar sergiliyor. Benim ailem açıktır alkol alırlar onun ailesi tam tersimiz aslında ama bana asla onun ailesinden öyle bir yaklaşım gelmedi üstüne ailem karşı çıkınca bundan mı acaba diye ailesi üzüldü. Annesi annemle konuşmak istedi ancak annem çok hakaret ediyor diye ortalığı daha çok bozmak istemedim konuşturtmadım. Erkek arkadaşım ve babası babamla konuşmak istedi ancak babam sizi arayacağım deyip aramadı. 30 yaşındayım hayatım kısıtlanıyor. Akşam bi arkadaşımla kahve içmeye çıkacak olsam onunla görüşecek diye kısıtlamaha çalışıyorlar. Annemle 6 aydır konuşmuyoruz bana çok ağır konuştu. O noktadan sonra seninle ilişkimiz yok dedim. Bana ölürüm seni vermem ona diyor. Hakkım haram olsun diyor. Affedersiniz beni bilmem ne yapsın seni yine vermem diyor. Böyle konuşmalar olunca da olumsuzluklar beni sarıyor. Mevzu alkol dini yön de değil bence bunu bahane ediyor annem bence çünkü annem de dinine bağlı alkol almayan bi kadın. Ancak kürtlük önemli bi etken olabilir kültür farkı olduğunu iddia ediyorlar ama bizde ne varsa onlardada o var sadece 2. Bir dilleri var. İnsan olması yeterli değil beni bu üzüyor. Babamda bence annemin otoritesi karşısında ve dolduruşlarınkarşısında hayır deyip duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz ne yapmalıyım? Nası çözülcek bu iş.
Aile ile eş adayı arasında kalmak?