Hep şunu derler ya erkek seçilendir kadın seçendir.
Erkek kadına mecbur değil ki? Istese erkek de ilişkiyi bitirip ayrilabilir. O halde ne bu hava?
Erkek kadına mecbur değil ki? Istese erkek de ilişkiyi bitirip ayrilabilir. O halde ne bu hava?
Birilerine onlara mecbur olmadığımı hala anlatamıyorum. Sürekli bana "Tamam kızlara güvenmiyorsun iyi hoş da böyle olmak zor değil mi?" diyip duruyorlar. Hayatımda bir tercih yaptım kardeşim ve ben bu tercihim için şu an ciddi bir hırs içindeyim. Ve beni hırs yaptığımda kimse durduramaz. İstemiyorum ilişki falan anlasınlar artık.
Aynı dili konuşuyoruz seninle. Bakış açını sevdim.
Bir de erkek kadin pesinde kosmak zorundaymis dogada oyleymis derler evrimci arkadaşlar...
Güvenilmez kızların bir tarafı öyle kalkmış ki artık bu ülkede kendilerini ulaşılması zor, bulunmaz hint kumaşı, bir şampiyonluk kupası, altından bir ödül gibi görüyorlar.
Bana sorsan, çoğunun karakteri beş para etmez tipler sadece. Neden uğraşayım? Ya da neden onlara zevk vermek isteyeyim? Buna değer mi?
Bu konulara doğadan ornekler verenler icin ne dusunuyon?
Alfa beta sigma olayları sadece hayvanlar için geçerli değil mi?
Beta olan biri niye suçlanıyor o zaman?
Bu sınıflandırmalardan herhangi biri olmayı kendimiz istemiyoruz ki.
Neyse konudan uzaklastik.
Niye dogadaki kadin erkek ilişkileri bize rol model olsun ki bunu anlamiyorum ve evrimden falan bahsedenler surekli doga kanunu deyip duruyorlar neymiş insanda da erkek kadin pesinde kosmaliymis vs...
Bir onceki yorumuma bir bak.
Sadece katıldığımı söyleyip geçeceğim çünkü üstüne anlatılacak çok bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bunlar hep aslında bizi tavlamak ya da ego tatmini yapmak için yine bir oyun. Ben olayı böyle görüyorum. Ama bu ülkede herkes birden benim gibi ve senin gibi bu durumu umursamayan biri olmaya başlasaydı, kızlar bu ego tatmini savaşını kaybederdi. Kazanma sebepleri, erkeklerin çoğunun irade ve duygular açısından güçsüz olması. O yetiyi geri kazanmaları lazım. Birileri, bizim aciz olmadığımızı hatırlamalı.
Tam olarak anlatmak istedigimi anladigini sanmiyorum.
Erkek ve dişi arasindaki ilişkinin doğadaki yasanma bicimini neden ornek alip da ona gore yasamaliyiz i diye soruyorum ben. Evrimsel psikolojiden bahsedenlere yönelik soruyorum.
Her bok için "Doğada da böyle" diyenlere yönelik soruyorum.
Sen sorumu farklı anlıyorsun...
Hesabi iptal edio yaticam ona gore.
Tamam müsait durumdayım. Şimdi...
Belgesellerde de izlediysen bilirsin. Tarih boyunca insanlar hep yaptıkları ihtiyaç karşılayan tasarımları bile doğada bir şeylerden esinlenerek oluşturmuştur. Bu tarz insanlar tabii aynı şeyin ilişkiler için de geçerli olduğunu falan düşünüyor. Bu nedenle de "Doğada hayvanlar böyle, biz de böyle olmalıyız." gibi bir algı var ama insanların hayvanlardan çok çok çok farklı bir canlı olduğunu unutuyorlar. Hayvan hücresi olmasına rağmen bizde, onlardan daha gelişmiş organizmalarız ve bir çok farklı yöne sahibiz. Bazen düşününce, neden hareket biçimimiz bile farklı olmasın ki diyorum zaman zaman. Ama bazen farklılık iyi sonuçlar doğurmaz. Bazı şeylerin olduğu gibi kalması, dünyanın, insanlığın dengesi açısından iyidir. Bazı farklılıklar da yine dünyanın, insanlığın dengesini korumak açısından iyidir. İşte bu yüzden her zaman kalıplaşmış algılarda kalmak doğru değil. Bazen farklılık daha iyidir ve insan yeniliklere de açık olmalı daima.
E bu dogada da boyle lafini ateistler soyluyor
Cevap
1Cevap
Tamam bitirsin ama yenisini asla bulmaz
Size mecbur değiliz. Yenisini asla bulmaz deme.
Bulabilir.
Bulabilir.
Bulamazsa bile sana mecbur değil sonuçta.
Demek ödüller kendileri
Ne alaka?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?