Çeşitli sebeplerle kendinize olan saygınızı yitirmenize sebep olan bir ilişkiyi sürdürebilir misiniz? Size çoktan öz saygınızı yok saydıracak, normalde asla yapmam dediğiniz her şeyi yaptırmış bir aşk sizce doğru aşk mıdır?
Kendinize olan saygınızı kaybettiğiniz bir ilişkiyi sürdürebilir misiniz?
Kendimize olan saygımız gittiyse devamında hissettiğimiz duygular bize 'ilişki' değil zehir olur. İlişkiler karşılıklı saygı ve insanın kendine olan saygısı ile sağlıklıdır. Sağlıksızına ilişki diyemiyorum çünkü zehirli.. En başta kendine saygı duymayana kimse saygı duymuyor. Etrafta çok fazla zorla o ilişkiyi sürdürmeye çalışıp ayrılamayanlar var. İnsanın kendine saygısı gittikçe üzüleceği şeyleri daha çok yapıyor kendisine çünkü çaresiz hissediyor. Karşı tarafın bizi en baştaki gibi iyi hiasettireceğini sanıyoruz ama işler hiç-bir zaman sanılan olmuyor. Tam tersine karşı taraf bunu farkederse daha çok değersizlik duygumuzu ortaya çıkarıyor. Bunu bilsek bile kimisi için yine de ayrılmak imkansız çünkü bağımlılık gelişmiş oluyor. Yani özet kendimize saygı duymamızı engelleyecek insanlar hayatımızda ise çıkartmalıyız. Hayatımızdan çıkartmakta zorlanıyorsak bunun için çabalamalıyız.
Başkasının hayatı hakkında konuşmak kolay tabi. ilk taşı en günahsızımız atsın. Kendinize olan saygınızı genel geçer kalıplar üzerine kurmamalısınız. Mutlu olduğunuz, hak ettiğiniz kadar olmasa da karşı tarafın elinden geldiği kadar sevildiğiniz (eminim çok daha fazla sevilmeyi hak ediyordur gülüşleriniz), size saygısını, ilgisini gösteren birini sırf elinde olmayan sebeplerden dolayı sizinle ''aynı an'a'' denk gelemedi diye genel geçer sebeplerden dolayı sevmenizi engellemeyin. Bunun kendinize olan saygınızı kaybetmenize sebep olmayacağını bilin. Hatta aksine her şeye rağmen sevmek... bunun dışında; sevilmemek, sizin için imkanlar, fırsatlar, zamanlar yaratmaması, yanında iyi hissetmemek, saygısızlık ve fiziksel ya da psikolojik şiddet, kendinize olan saygınızı kaybetmenize sebep olur. Bunlardan birini barındıran her ilişkiden uzak durmak gerekir, kağıt üzerinde en doğru kişi olarak görünse bile. Kimseyi kendinizden fazla sevmeyin ve sevginizi anlatılan, iddia edilen doğrularla değil hissettiklerinizle, bildiklerinizle yargılayın.
Benim için kendime olan saygım ve sevgim herşeyden önce gelir. Karşımdaki kim olursa olsun, onun için kendimden vazgeçmem. Bunu hayatımda bir kere yaptım ve bedelini çok ağır şekilde ödedim. Artık bedel ödeyecek gücüm yok..
Benim kendime her zaman saygım vardır. Bunu sevgili için bozamam bozmam, değil sevgili anne babam için bile bozmam. Bu hayata bir kez geliyorum bu can bir kez veriliyor ve bunu kendime saygı duyarak yaşamalıyım kendi saygımı bozmadan yaşamalıyım. Zaten bir ilişkide ben kendi saygımı bozuyorsam o ilişki çoktan bitmiştir o ilişkide ters giden bir şeyler vardır.
Bunu ilişki esnasında kimse farkedemez. Duygusallık, mantığın önüne geçer. Ancak ilişki bittiği zaman yaşanılan pişmanlıklar çerçevesinde eğri/doğru neyse görülür..
İlişkilerin temelinden saygı yatar. Öncelikle insan kendisine saygılı olmalıdır. Çünkü kendisine saygısı olan bir insanın karşıdaki insana da saygısı olur. İnsanın eğer saygısı bitmişse o ilişkiden kimseye hayır gelmez.
Kaybetmeye başladığımı anda, ilişki ilişki olmaktan çıkıyor. Tek taraflıya dönüyor. Ben gidiyorum istersen gel.. Böyle bir dünya yok maalesef. Eşitsek her konuda eşitiz. Koca dünya yük bir ben çekemem...
Benden bu kadar ağır bir bedel istiyorsa o ilişki bana karşılığında ne sunacak ona bakmak lazım. Benim mutlu olmamı isteyen bir sevgili zaten gururumu, onurumu her şeyden üstün tutar. Ben de onunkileri keza aynı şekilde. Haliyle bana böyle bir bedel ödetmek durumuna geldiyse o ilişki bitmiştir çoktan zaten. Ben ne yapsam boşa olur. Değmez yani özetle. 💛
Dünyada en korkutucu şey kişiin kjendine olan saygısını kaybetmesidir.. Bu karşısında ki kişilerde üstünlük kurma ve ya tutkusu yaratır.. Kaldı ki sevdilen bir lkişi karşısında kendine sayısını kaybeden kişi aldatılmaya da çok müsaittir.
Kontrolümün dışına çıktığımda huzursuz ve mutsuz olurum, bunu da karşımdaki kişi anlar. Bir süre çalkantılı devam eder ama sürekliliği sağlamak zordur.
Kendime ve ya ona saygım kaybolmuşsa ortada ilişkiden zerre bişey kalmamış demektir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayir, kişiye bunu yaşatan bir ilişkiyi devam ettirmek asıl daha büyük bir saygısızlıktır insanın kendisine. Hata bir defa yapılır ama gerisi intihardır.
Hayır sürdüremem. Beni ben olmaktan çıkaran biri beni sevmemiştir zaten kafasında kurduğu tasarladığı beni sevmiştir ve o olmamı istiyordur. Ama o ben değilim 😉