Gurur bir çok insanın aşkına engel olan bir durumdur. Çok sevmesine rağmen gururundan bir adım atmaya çekinir. Aşkınız gururunuzdan büyük oluyorsa işte o gerçek bir sevdadır.
Gerçek bir sevda da gururu ne kadar ön planda tutabiliriz?
Gurur komple yok sayılmamalı fakat her şeyin önüne de geçmemeli. Cidden büyük bir sıkıntı olur ya da haklı olduğun bir konu olur yaparsın. Şimdilerde en ufak bir sorunda "ben özür dilemem, ben aramam, ben yazmam" gibi saçma saçma sapan şeyler uğruna hiçe sayılan ilişkiler var. Aşk ya da sevgi demiyorum çünkü bunun gerçek duygular olduğunu asla düşünmüyorum. İnsanlar artık vakitlerini boş geçirmemek için birilerini alıyorlar hayatlarına, olmazsa bir başkası... Dolu olan vakitlerinde zaman ayırıyorsan kıymetlidir bu fakat buna dahi değer görmüyorlar birbirlerini...
Gerçek bir sevdada bir süre arka plana atabilirim ama artık gurursuz olmak rahatsız etmeye başladığında birşeyler ters gider. Yani sürekli gururum ezildiğinde
Gurur insana olan has güveninin verdiği bir saygı ifadesidir.. Ancak ego ile kibir destekleyici gurur değil.. Bir genç insanın kişiliği her şeyden öncedir aşk için bir genç kızın kadınlık gururunu ayak altına alması hoş bir şey olmaz..Çünkü aşk ve sevgi karşılıklı saygı, güven ve özveri ile olur.. Sakın ola saygınlığınızı ayak altına almayın..
gerçek sevgide gurur ego kibir olmaz insan sevgisini de sevdiğini de bunların üzerinde tutar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gururumdan değil ama şimdiki hatunların bir kısmının psikolojisi bozuk oluyor. Bazen oyun oynamak için gel gel yapıp sonra geri çeviriyorlar. Ben güvenemiyorum karşı cinse.