Selamlar herkese...☀️🌸 Gününüzün güzel geçmesi dileğiyle
İlişkide ne kadar duymak istemediğimiz hitap şekli varsa, duymak istediğimiz hitap şekilleri de var. Kendim için söylecek olursam adımın sonuna "-ım, - im" ekini koyarak hitap etmesini isterdim.
Sizlerin bu konuda düşüncesi nedir?
İlişkide çiftlerin birbirlerine hitap şekli nasıl olmalı?
Hitap çok önemlidir daima bence her çiftin kendi aralarında özel olarak geliştirilen bir şey. Birbirini çok seven iki insanın birbirine özel anlaşma biçimidir, başkalarının karışma haklarının ve belirleyiciliğinin olmadığı özel bir frekanstır! #TubaSueda 🍀
Sevgilim değil sevdiğim Aşkım değil balım Gözlerine kurban olduğum değil, gözlerinde kaybolduğum Nefesini içime çektiğim değil, nefesinde ısındığım Yeşil gözlüm bal dudaklım, Durdurun beni sjsnsmsj
İçten gelindiği gibi. Herkes muhakkak klasik aşkım, canım gibi hitapları kullanıyordur. Ama kişiye özel sıfatlar daha anlamlı bence. Daha önce kimseye söylenmemiş özel şeyler de olmalı muhakkak.
Valla içlerinden geldiği gibi hitap edilmeli. Bana kalacak olursa; isim sonuna ım-im eki, sevdiğim, sevgilim, adam, birtanem diye hitap ederim. Onun da sevgilim, güzelim, yavrum, isim sonuna ım-im ekini seviyorum.
Gerçekten içinden gelen şeyleri söylesin bana öyle ağzının ucuyla alıştığı için kadınım ruhum dese nolur.. Mesela tam sarılırken, bakışırken veya zevkin doruğundayken canından can giderken söyleyeceği her şey beni çok mutlu eder. Saçlarımı koklasın aşkım balım çiçeğim demesinden daha çok hoşuma gider, ne dediği o kadar da önemli değil
İsmiyle hitap ediyorum olduğunda daha çok. Yani gidip de şu ana kadar yüz yüze kimseye aşkım falan diyemedim. İçimden de gelmedi. Galiba biraz iç meselesi. O yüzden şu şekilde veya bu şekilde olsun gibi bir isteğim yok. İçinden nasıl geliyorsa öyle olmalı.
Bence en güzeli ismi ile telâffuz etmek. Diğer canımlı cicimli hitap şekillerinden daha samimi.. Üstelik herkes isminin karşı cins tarafından telâffuz edilmesinden hoşlanır bence
Saygı ve sevgiyi belli etmeli bence. En basit sözcükler aslında en güzel sözcüklerdir. Aşkım, sevgilim, canım, hayatım, bebeğim.. Ama bazıları var ki yaratıcı olucam derken iyice cıvıklaşıyorlar ve kötü bir izlenim oluşturuyorlar.