Birinden ayrılmak istersen ayrılırım. Karşı tarafı üzmemek diye bir şey yok. İlişkimize değer vermiyorsa, ilişkide saçma sapan hatalar yapıyorsa ve bu durum beni üzüyorsa ben niye ayrılırken onu düşüneyim? Beni düşünmeyen birini düşünemiyorum, kusura bakmasınlar artık.
Eğer ki bu şekil de duygusal düşünürseniz. Hayatınzdan çıkarmanız sizin için de zor olur. Bunu açıkça üsluplu bir şekilde konuşmanız gerekir. Siz bunu söylediğinizde karşınızdaki kişi ister istemez üzülecektir. Önemli olan sizin üslubunuz ve incitmeden dile getirmek olacaktır...
Birini hayatından çıkaracaksan ne kadar hassas ve düşünceli hareket edersen et karşı taraf üzülür. Bunun önüne geçmek çok zor. Uygun bir üslupla konuşup, sakince durumu izah etmek belki bir nebze azaltır gerginliği. Onun dışında ne olursa olsun üzülen biri olacaktır.
Hayatıma giren birini üzmem zaten ve hayatımdan da çıkmaz. O kadar nankör olmam ve kul hakkına girmem. Eğer hayatımda yanlışı varsa kendi çıkar. Sonuç olarak o beni üzmüştür. Hayatımda durmaz o an çıkmıştır o vakit.
Dürüstçe, tatlı dil ve güler yüz gösterip kibarca söyleyerek, çok incitmeden. Ama soğuk davranmam, çünkü soğuk davranmak insanı daha çok çeker, tıpkı zıt kutupların birbirini çekmesi gibi.