Psikolog arkadaşım bunu dedi sizce de öyle mi?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bi deli bi kuyuya taş atmış şu an çıkarana bravo derim :D ne alaka zerre kadar böyle bir eylimim olmadığı gibi İğrenç buluyor ve tiskiniyorum adeta kusasım geliyor ister hoşunuza gitsin ister gitmesin içimden geçen duygular bunlar yalan söyleyemem birileri tatmin olsun diye o yüzden uydurma He ama olaya hormanel ve biyolojik açıdan yaklaşılıyorsa işte o zaman mesele başka hani bunu Ostorejen ve Testestron hormanu dengesi açısından söyleniyorsa o zaman başka evet her cinsiyette birine göre bir diyeri çok az da olsa mevcuttur. Biyolojik açıdan ama Eyilimi soruyorsan kesnlikle Sallanmış bir söz
Eşcinsellik çoğunlukla bir tercih değil. İçgüdüsel bir eğilim. Sen nasıl içgüdüsel olarak kızlara ilgi duyuyorsan, bunu istesen de değiştiremiyorsan eşcinsellerde aynı şekilde içgüdüsel olarak hemcinsine ilgi duyuyor. Kişinin tercihi dışı bir şey olduğu için tiksiniyorum diye yazman yanlış.
@x-ternal O bahsettiğin durum Hormonal dengenin bozulması kişinin yetiştirilme biçimi Piskolojik faktörlerin sonucunda olur. Daha doğru bu meyili bu meydana getirir. Zaten doğal olarak meydana gelmez. Kimse doğuştan eşcinsel değildir. Sonradan olur Buda ispatlanmıştır. Ve istersem hem kendimde değiştirebilirim Eşcinsel eyilimi olan kişide bunu değiştirebilir. Değiştirende var. Hemde her iki türlü durumda Yani günün sonunda Tercih dışı demek pek doğru değil Adam kendini ya kendi ya da diğer faktörler ışığında buna meyilli hale getiriyor. Tiksiniyorum bu doğru hissettiğim duygu bu çünkü tinksinç bir hissiyat oluşuyor Bak bu tercih değil işte
Eşcinselliğin psikolojik faktörler ve yetiştirilme tarzı sonucu oluştuğuna dair bir kanıt yoktur. Böyle bir kanıt olduğunu iddia ediyorsan bunu destekleyen bilimsel bir araştırma at ben de öğreneyim. Tamamen çevren tarafından sana dikte edilen, ordan burdan duyduğun ezbere bildiğin bilgilerle konuşuyorsun. Birçok eşcinsel erkek bir kadına karşı ereksiyon olamıyor. İstese bile nasıl ilişkiye girecek ki?
@x-ternal Piskoloji yetiştirilme tarzı gibi etmenlerin hormanel dengeye etki ettiği ortadadır Coğrafyanın bile insan üzerinde ki etkileri bilinen bir gerçekken bunlardan bağımsız olduğunu düşünmek hayal peresliktir. Çevreden duyduğum değil görüyoruz hepimiz Kız gibi yetiştiren veya erkek gibi yetiştirilen bireylerin neye dönüştüğünü görüyoruz Kaldı ki batı medyası senin dediğin diktayı yapıyor popiler markalar sürekli Kişinin doğuştan bi cinsiyeti yok kendi karar verir Zırvalığınıda bu yüzden pompalıyor. Çünkü eşcinsellik doğuştan gelen bir şey değil. O kadar denge bozulduktan sonra ereksiyon olup olmaması gayet normal bir şey
Erkekse kız gibi yetiştilmediği ve kızsa erkek gibi yetiştirilmediği halde eşcinsel olan milyonlarca insan var dünyada. Ayrıca eşcinselliğin zaten vücudun salgıladığı hormonlarla da alakası yok. Eşcinselliğin doğuştan gelen bir şey olmadığını iddia ediyorsan o zaman asla doğuştan gelemeyeceğini ispatlayan bilimsel bir araştırma atmalısın bana. Bir erkek ereksiyon olamıyorsa demek ki o zaman istese de ilişkiye giremez. Sen isterse girebileceğini söylemiştin ilk mesajında. Şimdi başka bir şey söylüyorsun.
@x-ternal yetiştirilme tarzı ve diğer faktörlerin %100 kesin şekilde eşcinsel yaptığını söylemedim bunlar faktörler arasında hormonlarda öyle Ostorejen ve Testestron hormunu Ve günümüzde de Testesteronun genel olarak düştüğünüde hatırlatmak isterim ki Eşcinsellik daha fazla yaygınlaşmasına bir delil özellikle erkek olanlarda Doğuştan gelmediği bir araştırmayla ispatlandı. Buda çift yumurta ikizlerinde oldu. Biri eşcinsel olurken diğeri normal şekilde hayatına devam etti. Doğuştan gelen bir#ey olsa her ikizinde bunu yaşaması gerekirdi Bu olmadığına göre doğuştan gelmiyor. Ereksiyon meselesi örneğin erkek eşcinsel olmasada olabilen bir durum. Hem cinsine ilgi duymasa bile ereksiyon olmayan insanlar var. Hatta bu yüzden böyle bir proglem olduğundan Karılar veya Kocalar evliliklerinde bu proglemden dolayı yardım alıyorlar. Sanki sadece hem cinsine ilgi duyanalr yaşıyor. Her iki durumdada dediklerim aynı kapıya çıkar özünde fark yok
Eşcinselliğin vücudun salgıladığı testestoron ve östrojenle ilgisi yok. Bir eşcinsel erkeğe fazladan testestoron verirsen sadece libidosunu arttırırsın. Cinsel yönelimi değişmez. Ama bebek daha anne karnındayken maruz kalınan hormonların etki ettiği düşünülüyor. Senin bahsettiğin ereksiyon sorunu yaşayan erkekler biyolojik veya psikolojik bir sorundan dolayı ereksiyon olamıyor. Yani sorun partnerinden cinsiyetinden kaynaklanmıyor. Benim bahsettiğim ereksiyon sorunu yaşayan eşcinsel erkeklerin sorunu ise partnerinin cinsiyetinden kaynaklanıyor. Yani çekici buldukları erkeklere karşı ereksiyon olabiliyorlar. Sadece partneri kadın olunca, kadın vücudu ona cinsel olarak çekici gelmediği için ereksiyon olamıyor. Mesela sen istesen de bir erkeğe karşı ereksiyon olabilir misin? Heralde olamazsın diye tahmin ediyorum. Bu yüzden de birçok eşcinsel erkek istese bile bir kadınla ilişkiye giremez.
Aynı genleri paylaşan ikizler çift yumurta değil tek yumurta ikizleridir. Daha bunu bile bilmiyorsun. Ve evet tek yumurta ikizleri aynı genleri paylaşmalarına rağmen biri heteroseksüelken diğeri eşcinsel olabilir. Ama bu eşcinselliğin asla doğuştan gelemeyeceğini ispatlamaz.
Çünkü sadece genler değil bebek anne karnındayken maruz kalınan hormonlarında cinsel yönelime etki ettiği düşünülmektedir. Tek yumurta ikizlerinin yaklaşık üçte biri farklı plazentalarda gelişir. Farklı plazentalarda olunca da annenin hormonlarına farklı seviyelerde maruz kalabilir. Bu yüzden de biri eşcinsel olabilirken diğer heteroseksüel olabilir. Ayrıca tek yumurta ikizlerin genlerinde farklı mutasyonlar olabilir (bu mutasyonların çoğunun daha anne karnında oluştuğu düşünülüyor). Eğer eşcinsellik genlerde oluşan bir mutasyondan da kaynaklanabiliyorsa, bir ikiz bu mutasyonu geçirip diğeri geçirmediği için biri eşcinsel diğeri heteroseksüel olabilir. Bazılarının çevresel faktörler sonucu eşcinsel olduğu saptansa bile bu yine hiç kimsenin doğuştan eşcinsel olamayacağını ispatlamaz. Çünkü bazılarının çevresel faktörler sonucu bazılarının doğuştan eşcinsel olabileceği ihtimali de var. Yani şu an hiçkimsenin asla doğuştan eşcinsel olamayacağına dair bir kanıt yok.
@x-ternal Bal gibide ilgisi var. Bunun yanında bahsettiğim faktörlerde etkiler zaten bu yüzden dünya genelinde düşen testestron hormonuda bunu gösteriyor Eşcinseller ağırlıklı erkeklerden meydana geliyor He tabi ilgisi yok tesadüf Ereksiyona gelirsek Eşcinsellikde altında biyolojik ve Piskolojik nedenleri barındırdığı için ikiside aynı kapıya çıkıyor zaten Ereksiyon anlamında ve gayette girebilir. Bunun örnekleride var Eşcinsel olup kadınla ilişkiye girenler Hatları keskin şekilde çizme derim Yumurta ikizlerine gelirsek Evet tek yumurtaydı doğru Çift yumurta derken hata yaptım. Ve bu gayette kanıtlar Mutlaka yumurta ikizlerinin ikiside olması eşcinsel olması gerekir. Opmuyorsa bu doğuştan geliyor diyemeyiz. Ayrıca şuda var ki Hayatının bir dönemi eşcinsel olup Sonra tedaviyle gerek piskolojik gerek biyolojik açıdan Normale dönen insanlar var. Olmayada devam ediyorlar. Gayette karşı cinsden etkilendiklerini söylüyorlar. Doğuştan geliyorsa bu olmaması gerek Yumurta ikizlerinde gerçekleşen nerdeyse her şey diğerini etkiler Hele ki kişi eşcinsel yapıcak cinsde bir değişiklik durumundan bahsedersek İkizler sadece görünüş değil Genetik hastalıklardan tutta pek çok faktörü doğuştan barındırırlar. Buda bilinen bir şey O yüzden doğuştan değildir.
Eşcinselliğin vücudun salgıladığı hormonlarla ilgisi yok. 1980'li yıllara kadar bununla ilgili bir çok kez araştırma yapılmış, bu teorinin doğru olmadığı birçok kez kanıtlanmıştır. 1980'li yıllardan itibaren bununla ilgili araştırma bulamazsın zaten. Çünkü artık hormonlarla ilgisi olmadığı biliniyor. 40 yıldır kabul görmeyen bir teoriyi savunuyorsun. Şimdi bir sonraki mesajında hormonlarla ilgisi vardır deyip tekrar başa sarma lütfen. Bana kanıt göster.
Bazı eşcinsel erkekler evet kadının onu cinsel olarak uyarmasıyla ereksiyon olabilir. Ama birçok eşcinsel erkekte ereksiyon olamaz. Sen o eşcinsel erkekler ereksiyon olabiliyorsa hepsi olabilir deyip bir mantık hatasına düşüyorsun. Cinsel yönelim bir spektrumdur. Bazı eşcinsel erkekler kadınla ilişkiye girebilir, sadece bundan erkekte olduğu gibi zevk almaz. Bazıları hiç bir şekilde kadınla zevk almaz ama aynı zamanda iğrenmez de ve kadının onu uyarmasıyla (oral seks gibi) ereksiyon olabilir. Ama birçoğu (yani spektrumun en ucunda yer alanlar) bir kadına karşı hiçbir şekilde ereksiyon olamaz. Bir kadınla ilişki düşüncesi bile onu iğrendirir. Aynısı heteroseksüel erkekler içinde geçerli. Heteroseksüel erkeklerin bazıları erkeklere ilgi duymamasına rağmen bir erkeğin ona oral seks yapmasıyla ereksiyon olabilir. Ama birçoğu da erkekle ilişkiye girmekten iğrendiği için hiç bir şekilde ereksiyon olamaz. Sen mesela istesen bir erkeğe karşı ereksiyon olabilir misin?
Tek yumurta ikizlerinde bebeklerin farklı plazentalarda gelişmesi durumunda aynı şekilde etkilenmeyebileceklerini zaten söyledim. Al sana linkini de bırakıyorum.
"Perhaps one twin is being exposed to different levels of a given hormone or has a different response to that hormone than the other, and this is ultimately what contributes to later differences in sexual orientation. This is plausible because identical twins sometimes develop with different placentas, and those placentas might not transfer the same level of hormones to each fetus."
kinseyinstitute.org/.../...-sexual-orientation.php
Eşcinselliğin daha anne karnındayken genlerde oluşan mutasyon sonucu oluşabileceğini de söyledim. Bu ihtimalde de bir ikiz heteroyken diğeri eşcinsel olabilir. Ayrıca tek yumurta ikizlerinden biri sağlakken diğeri solakta olabiliyor.
Eşcinsellik hastalık olarak kabul edilmediği bilimsel olarak da onaylanmış bir tedavisi yok. Sadece bazı doktorlar sırf bu durum dini inançlarına veya ahlak anlayışlarına ters düştüğü veya sırf bu yoldan para kazanmak için eşcinselliği tedavi ettiğini iddia ediyor. Bu bahsedilen tedavilere başvurup sonuç alamayan tonlarca eşcinsel var O zaman niye bu tedavi onlarda işe yaramadı? Önceden eşcinsel olup sonradan değiştiğini söyleyen kişiler belki önceden gerçekten eşcinsel olmayabilir. Eşcinsel olma korkusu nedeniyle insan bunu takıntı yapıp kendini eşcinsel zannedebiliyor. Ya da küçüklüğünden beri hiç hemcinsine ilgi duymamasına rağmen yaşadığı bir olay nedeniyle hemcinsine ilgi duyduğunu düşünebiliyor. Ya da bu kişi aslında biseksüel de olabilir. Ya da gerçekten eşcinseldir ama toplum baskısından kaçınmak veya eşcinselliğini kabullenemediği için kendini bile kandırıp değiştiğini iddia edebilir. Bunun bilimsel olarak kanıtlanması için örneğin bir erkeğe o bahsedilen tedaviye girmeden önce iki tane ayrı ayrı p*rno video seyrettirilecek. Birinde kadınlar diğerinde erkekler olacak. Ve genital bölgesine ne kadar uyarıldığını ölçen bir cihaz bağlanacak ve sadece erkeklerin olduğu videodan uyarıldığı saptanacak. Sonra o bahsedilen tedavi yapılacak. Tedaviden sonra tekrar aynı uygulama yapılacak. Eğer bu sefer o erkeğin kadınların olduğu videodan uyarılıp erkeklerin olduğu videodan uyarılmadığı saptanırsa o zaman o tedavinin cinsel yönelimi değiştirdiğini bilimsel olarak iddia edebilirsin. Ki bu bile o tedavinin her eşcinselde işe yarayacağını ispatlamaz. Bunun için bu tedavinin sürekli yapılması ve sürekli aynı sonucu vermesi gerekir.
@x-ternal Kardeşim baştan söyleyeyim sana Bana Roman yazma Kısa ve Öz şekilde anlat Hem okurken üşeniyorum Hemde zebilyon tane şeyden bahsedip tek tek hepsine cevap vermek üşendiriyor Uzatmayacağım. Bende tam aksi yönde araştırmalar gördüm. Hem hormonlar hemde yetişim tarzının bu durumu ne kadar etkilediğiyle ilgiliki eşcinsel bireylerin anormal hormonel dengeside saptanmış birşeydir. Bu hormanlar senin gözünde sadece libidodan ibaret Sandığından çok daha fazlasını ičerirler Yine ereksiyon mevzusu Beni celismekle suclarken Şu an sen aynısı yaptın bazı eşcinseller kadınlarla ilişkiye girebilir diyorsun şimdi. Ben bunu sen giremez dediğin için dedim Zaten😄 Yumurta konusu tamam benim verdiğim örnekde tek plasenta zaten ve buna rağmen iki tarafında eşcinsel doğması gerekir Bu olmuyor Zaten Kaldı ki batı medyası başta olmak üzere zaten bu yüzden çocuk kendi cinsiyetine karar vermesini pompalıyorlar Onlarda biliyor ki bu yolla eşcinsellik artar DOĞUŞTAN DEĞİL CUNKU Ve eşcinsellik hastalık mı Olayı Bak buna iyi değindin Bazı doktorlar inanç gereği hastalık demiş Bende sana O zaman senin araştırmaların aynı zamanda Hastalık litaratüründen Çıkaranlarında Yine kendi eşcinsel fanatizmi ve cinsiyetsiz toplum amaçlayan çevrelerce Hastalıktan çıkardıklarını Ve yalan bilgiyle yanılttıklarını söylerim 🤣 Tedaviye gelirsek tedavi konusundada genelleme yapmadım Tedavi olabilen varsa demek ki Doğuştan değilmiş bak Düzelebiliyormuş Dedim Her eşcinsel bunu bırakmasada olur. Uzun uzun detay vererir örnekleride söylerdim. Ama üşendim artık Sen roman yazmayı bırak okurken usanıyorum
Bana hormonların veya yetiştirme tarzının kişiyi eşcinsel yaptığını söyleyen bir tane bilimsel araştırma at o zaman.
Bazı eşcinsel erkekler kadınla ilişkiye girebilir. Ama çoğu eşcinsel erkek giremez.
Biri heteroseksüel bir eşcinsel olan tek yumurta ikizlerinin anne karnında tek plazentada olduğunu nerden biliyorsun? Belki farklı plazentalardaydı, bunu bilemezsin ki. Ayrıca aynı plazentalarda olsalar bile birinin genlerinin mutasyona uğrama ihtimali de var. O zaman yine biri eşcinselken diğeri olmayabilir. Yani tek yumurta ikizlerinin ikisininde eşcinsel olmaması eşcinselliğin doğuştan gelmediğini kanıtlamaz. Şimdi sen yine başa sarıp eğer iki ikizde eşcinsel değilse demek ki doğuştan değildir diyeceksin. Yazdıklarımı doğru oku ve doğru anla.
Evet, insanlar cinsiyetinden memnun değilse bunu değiştirebilecekleri aşılanıyor. Bunun neresi yanlış?
Eşcinsellik önceden hastalık olarak kabul edilmesi, eşcinsellik üstüne hiç bilimsel bir araştırma yapılmadan toplumun önyargısı nedeniyleydi. Sonra bilimsel araştırmalar yapılınca eşcinsellerde biyolojik veya psikolojik bir bozukluk saptanmadığı için hastalık olmaktan çıkartıldı.
Ben, tedavi olduğunu söyleyen eşcinsel erkekler belki gerçekte eşcinsel değildi veya eşcinsel olsalar bile belki kendilerini kandırıp değiştiklerini, tedavinin işe yaradığını zannediyorlar dedim (bunun detayını bir önceki mesajımda yazdım) sen demek ki tedavi olabiliyorlarsa doğuştan değilmiş diyorsun. Benim yazdığım şeyleri doğru anladığına emin misin?
Senin gibi biriyle tartışmakta zor çünkü karşındakinin iddiasını, argümanlarını doğru anlamıyorsun. Ben senin söylediğin şeyi çürütmeme rağmen sen sanki ben sanki onları hiç çürütmemişim gibi tekrar başa sarıp aynı iddiaları tekrar öne sürüyorsun.
@x-ternal Baştan beri söylediğim yere tekrar geliyoruz. Benik. sana söylemem gerekeni sen bana söylüyorsun Bende sana diyorum ki etkilemediğini nerden biliyorsun Sonradan eşcinsellikten çıkanların bir çoğuda zaten bunun etmen olduğunu kabul ediyor. Sen bazıları diye Argüman çürüttüğünü san 😄 Mutasyon dediğim şey zaten sıradışı gerçekleşir. Ciddi sonuçları olur Fiziksel karşılığınıda görürüz. Ve diğer ikizde bundan mutlaka etkilenir. İnsanalr cinsiyetinden memnun değilse mi?🤣 Kardeşim burada ortada yeni doğmuş Ve çocukluk çağında daha cinsiyet algısı oturmamış. Çocuklara bunları yaptırıyorlar. Cinsiyetine bir insan karar veremez doğuştan gelir.3 cü bir cinsel organ yok Ya penis vardır ya vajina bunlarda senin hangi cinsiyette olduğunu belirler Penis vajina arası veya bunların dışında bir organ yok Bu dezenformasyonu ileri atanların spor müsabakalarında nasıl çuvalladıklarınıda görüyoruz. Kadın olduğunu idda edipde 😄Bu cinsiyetsiz toplum muhendisliğinin bir çabası Tedavi konusunda zaten başta söylediim. Belki veya bazıları gibi argümanlar bişi ifade etmiyor 😄 Evet bende aynısını düşünüyorum zira ısıtıp ısıtıp önüme koyuyorsun Bariz şekilde gerçekler ortada Birileri milyonlarca para akıtıp Gerçeği dünya sağlık örgütünden kaldırmakdan cocukları lgbt eylemlerinde kullanıp sizin cinsiyetiniz yok sen karar verdeyip beyin yıkamaya dursun Gören görüyoruz Kral Çıplak 🤣
Tüm mutasyonlar zararlı olmuyor. Etkisiz veya faydalı mutasyonlar da olabiliyor.
Çocuklara cinsiyet algısı yükleyen zaten sizsiniz. Erkek çocuklar şunlarla oynamalı, kız çocuklar şunlarla oynamalı, sen erkeksin şunu yapmalısın, sen kızsın şunu yapmalısın gibisinden. Biz daha çocukluktan bu normların dayatılmasına karşı çıkıyoruz. Çocuklar kendilerini nasıl hissediyorsa o şekilde yaşamalarını istiyoruz (başkalarına zarar vermediği müddetçe)
Penis ve vajina senin hangi cinsiyette olduğunu belirler diyorsun. Çift cinsiyetli doğanlardan haberin yok sanırım. Hem erkeklik hem kadınlık organıyla doğuyorlar.
Sana birazda doğuştan gelen faktörlerin eşcinselliğe etki ettiğini destekleyen bir araştırmayı göstereyim.
www.hurriyet.com.tr/.../gay-erkegin-beyni-ile-kadininki-benzer-9207920
@x-ternal Ben mustasyonların hepsi zararlıdır demedim. Büyük oranda zararlıdır. Ve extrem bir olaydır. Sıkca gerçekleşmez. Erkek doğan birini kız gibi yetiştirmekmidir. Cinsiyet algısı yükleyen yoksa erkeğe erkek gibi davranan mı? Elbette ki erkek veya kızın cinsiyetine uygun davranması gerekir. Çocuk bu çocuk belli bir yaşa gelene kadar. Bir çok şeyin mantıklı muhasebesini yapamaz. İnsan doğuştan ne yaptığını ne yapması gerektiğini bilen bir canlı olarak doğmaz. Kadınlık hormonu veya Erkeklik Hormunun kişiyi davranışsal fiziki ve pek çok açıdan etkilediğine göre Örneğin testestronun saldırganlığı artırması gibi Kişilerin sahip oldukları cinsiyet bunu belirler. Sen bi kadına erkek gibi hoyratca davranamassın erkeğede kadın gibi yakşalarak düz mantık bir canlıyla anlaşamassın bu bukadar basit. Nasıl hissediyorsaymış. Belkide o çocuk zurefayım ben öyle hissediyorum dedi ne olcak Hayvanat bahcesinde mi Yetiştireceksin 🤣 Bahsettiğin örnekler yine istisnai örnekler. Buna göre düşünürsek herkes bukalemun resmen Saçmalığın alemi yok 😒
Mutasyonların çoğu nötrdür. Faydalı ve zararlı mutasyonlar azınlıktadır. Aşağıdaki linkten mutasyonlar hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsin.
Mutasyonların çoğu nötrdür. Faydalı ve zararlı mutasyonlar azınlıktadır. Aşağıdaki linkten mutasyonlar hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsin.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mutasyon
Ayrıca yazdığın cümleleri anlamakta zorlanıyorum. İçinde anlam bozuklukları olan cümleler kuruyorsun. İlkokul mezunu filan mısın?
Testestoronu yüksek kadınlar da var. O zaman senin mantığına onları erkek mi saymamız gerekiyor?
Örneğin bir erkeğin barbie bebeklerle oynamaması, makyaj, ruj sürmemesi gerektiğini, bunu kızların yapması gerektiğini neye dayanarak söylüyorsun? Erkeğin biyolojisinde barbie bebeklerle oynamaması, makyaj, ruj sürmemesi gerektiğini söyleyen bir sistem mi var? Bu normların çoğu hiç bir biyolojik temele dayanmayan tamamen insanların ürettiği normlardır.
Kişi biyolojik cinsiyetinden memnun değilse cinsiyetini de değiştirebilir. Kendini diğer cinsiyete ait hissetmekle başka bir türe ait hissetmeyi aynı kefeye koymuşsun. Hadi kişi kendini zürafa gibi hissetti diyelim. Peki ne yapılacak? Onu ameliyatla zürafaya mı benzetmeye çalışacaklar? Bir örnek verirken örneğinin ne kadar mantığa uygun olduğunu ölç.
@x-ternal Mutasyon hakkında söyleyeceğimi söyledim Extrem şekilde meydana gelir. Geoenlerin çoğu ağır kusurludur. Radyasyon misali Testestron konusunda beni anlamamışsın kadındada veya erkekdede olması gereken hormon bellidir. Baştan kadında ostorejen yüksek erkekdede testosteron yüksekdir. Normal koşullarda cinsiyete özgü hormonlardır Karşıt hormonun yüksekliği zaten eşcinsellik sebepleri arasında oluyor. Ostorajen kadında yüksek olması gerekirken Erkekde yüksek olursa bu tarz davranışları artacaktır. Yetiştirilme tarzına gelirsek Toplum uydurmuş 🤣 toplum hiçbirşeyi durduk yerde kafadan sallamasyon yapmaz. Kaldı ki erkek birey normalde zaten Hem oyunlarında hem idolunde maskülen erkeksi figurlere yaklaşır hemde her anlamda normal koşullarda barbi bebekle oynamakdan haz alan bir erkek çocuk göremessinbak genel ve normal koşullarda diyorum. Sen gidipde çocuğu inatla kız gibi yetiştiriraen ilerde bunun sonuçları olur sen bunu ister kabul et ister etme Beni ilgilendirmez Sonradan eşcinsellikden dönenlerde bu gercegi itiraf ediyor. Ama. kabul etmek işine gelmiyor. Zürafa örneğini niye verdiğimi anlamadın galiba O yüzden girmeyeceğim. Diğer bahsettiğin örnekler zaten kendi içinde istisnai örnekler ve bu istatiklerin Bbc gibi yerlerden alman komik Bu haber vasıtaları zaten eşcinsel güzellemeler yapıyor. Verdiği bilgiler veya istatiklerin gerçekci olmasını beklemiyorum Benim gösterdiğim örneklerin gerçek hayatta birebir karşılığı var. Boşuna benimle inatlaşma ispatlammayada uğraşma eşcinsellik benim için doğuştan gelmeyen ve bir çok faktöre göre şekillenen bir şey Bazı istisnalarda bu durumu değiştirmez. Romanda yazma çoğunu okumaya üşeniyorum Uzatmakda istemiyorum
Mutasyonların çoğunun nötr olduğu zaten linkte yazıyor. Yani verdiğin bilgi yanlış.
Normal koşullarda barbie bebekle oynamaktan hoşlanan bir çocuk göremezsin diyorsun. Barbie bebekle oynadığı için çocuğuna baskı kurmasına rağmen bundan vazgeçeremeyen dünyada milyonlarca erkek çocuğu var. Zaten özellikle ülkemizde bir erkek çocuğunun barbie bebeklerle oynamasını nerdeyse hiçbir aile hoş karşılamaz. O zaman nerdeyse hiç trans birey olmaması gerekirdi. Birçok trans birey daha çocukken o davranışları sergilediği için ailesinden baskı ve şiddet görüyor.
Sana eşcinselliğin vücuttaki hormonlardan kaynaklanmadığını on milyon defa söyledim. Zaten böyle olduğuna dair bir kanıt da getiremiyorsun. Madem testestoron eksikliğinden kaynaklanıyor, niye bu insanlar testestoron takviyesi alınca eşcinselliği değişmiyor? Ya da neden bazı hormonal bozukluklardan dolayı testestoronu yüksek salgılanan kadınların nerdeyse hiçbiri eşcinsel değil?
Madem o siteye güvenmiyorsun, sana o araştırmanın bilimsel linkini atıyorum.
Mutasyonların çoğunun nötr olduğu zaten linkte yazıyor.
Normal koşullarda barbie bebekle oynamaktan hoşlanan bir çocuk göremezsin diyorsun. Barbie bebekle oynadığı için çocuğuna baskı kurmasına rağmen bundan vazgeçeremeyen dünyada milyonlarca erkek çocuğu var.
Sana eşcinselliğin vücuttaki hormonlardan kaynaklanmadığını on milyon defa söyledim. Zaten böyle olduğuna dair bir kanıt da getirmiyorsun. Madem testestoron eksikliğinden kaynaklanıyor, niye testestoron takviyesi alınca eşcinselliği geçmiyor? Ya da neden bazı hormonal bozukluklardan dolayı testestoronu yüksek salgılanan kadınların nerdeyse tamamı eşcinsel değil?
Madem o siteye güvenmiyorsun, sana o araştırmanın bilimsel linkini atıyorum.
https://psyarxiv.com/hv28a/
@sexywoman Mutasyonlar nötr olduğu için mutasyon değil zaten Canlının yapısında ciddi etkiler meydana gelirse mutasyon diyorlar. Bana link atıp durma Ben sadece araştırmam benim için kaynağın doğruluğuda önemlidir. Bbc nin bir çok konuda gerçeği nasıl çarpıttığınıda gördüm. Ancak bi a, hmak gördüğü okuduğu her Makaleyi bilimsel bir gerçek gibi kabul eder Kaldı ki bilimde yer yer değişir. Oyuncak örneğine gelirsek Milyonlarca vazgeçen erkek var. Buda yine yalan bana kanıttan bahsediyorsun yine atmasyonun arkasına sığınıyorsun Erkekler değil sadece çocuklukta oynadığı şeyler Hayatlarının genelinde kafınlardan farklı eğlence anlayışları Var. Bunun yanında kadınla erkek sadece fiziksel değil yine pek çok açıdan davranışda zihin ve mental açıdan farklılıkları yanında getirir. Detaya girmek uzun gider. Ailenin yaptığıysa elbette normal bir şey cinsiyete göre çocuğu yönlendirmektir. Doğru olan aksine şekilde yönlendirmek değil Spesifik örnekler gerçeği değiştirmez. Sadexe iki cinsiyet vardır Bunlarda bellidir. Kalanlar ise anormalidir. Birileri para basıp aksini idda ettirsin Gerçek ortada zorlamanın alemi yok Testesteron salgılanırsa eşcinsel olur demedim Olabilir dedim ve bu salgıya göre değişir Hormon dengesinin aşırı ucunda bu tarz durumlar. meydana gelir. Yoksa her iki cinsdede bi miktar karşıt hormon bulunur. Bu hormonlarında davranışı etkilediği bilindik bir gerçektir.
Nötr mutasyonlar da bir mutasyondur. Hadi mutasyonu geç. Sonuçta tek yumurta ikizleri farklı plazentalardaysa farklı seviyede hormonlara maruz kalabileceğinden birinin eşcinselken diğerinin eşcinsel olmama ihtimali var. Yani tek yumurta ikizlerinin birinin eşcinsel birinin heteroseksüel olması eşcinselliğin doğuştan olmadığını kanıtlamıyor.
Sana araştırmanın bilimsel linkini attım. Hala bbc diyorsun. Araştırmayı bbc yapmıyor. Standford üniversitesindeki bilim adamları yapıyor.
Hiç mi trans insanların hayat hikayelerini okumuyorsun. Nerdeyse tamamına yakını şu oyuncuklarla oynadığım, şu kıyafetleri giymek istediğim için ailem bana şöyle baskı kuruyordu filan diyor. Zaten türkiye gibi erkek olmanın yüceltildiği kadın olmanın aşağılandığı bir ülkede kaç aile erkek çocuğunu kız gibi yetiştirir? Hele ki iç anadolu ve doğu anadolu şehirlerinde. Ama baktığın zaman o şehirlerden çıkan bir çok transeksüel var. Hormon konusunda ben de sana şunu diyorum. Bana eşcinsellik testestoron eksikliği ya da östrojen fazlalığından kaynaklandığını gösteren bilimsel bir araştırma at. Ben de senin dediklerini kabul edeyim.
@videorome Nötr olan birşeyde mutasyon değildir. Mutastyon denilen olgu zaten sıra dışı meydana gelir. Etki yoksa buna mutasyon diyemeyiz zaten Tekrar söylüyorum o bahsettiğin örnek bir anormali zaten İkisininde bundan etkilenmesi kaçınılmazdır. İkizler herşeyi beraberinde getirir. Araştırmayı yapan bbc olsun İster stanford Uni olsun kaynak merkez yine aynı Eşcinselliği enfoze edenlerin yaptığı bir şey Parayı bas insanları yanılt bu kadar basit Türkiyede erkek yüceltiliyor Kadın aşalanıyormuş. Sen başka bir ülkede bu kadar egoist kendini beğenmiş. Dev aynasında gören bu kadar kadın Gördün mü Başka ülkede Değer verilmiyor Aşalanıyorsa bu ne oluyor peki Burdan bile belli Ben her örnekte çevrede karşılığı olan gördüğümüz Şahit olduğumuz realiteden bahsediyorum. Sen klasik edebiyat yapıyorsun Ne benim çevremde nede başka coğrafyalarda Erkeğin yoktan yere yüceltildiğini görmedim Aksine her zaman erkek Kendini sonradan inşaa eden bir değerdir Bu bütün toplumlarda böyledir Bu konuda anket bile yapılmış İnsanlar sırf erkek doğdu diye değil Belli başlı misyon ve görevleri yerine getirip Vasıflara sahip olduğu zaman erkek erkektir tanımı Yapıyor Kadınsa sadece doğuştan değerdir. Gerçekten popiler kültür dayatması ve saçmalasının tekil örnekleri genellemesinin algıda seçiciliğinin eserisin konuşuyorsun Hormonların insan davranışlarında nice etkisi olduğu bilinen bir şey Testestronun saldırganlığı artırması gibi sen alakası yok de boş boş çene çal gercekler ortada
Farklı plazentalardaysa aynı derecede etkilenmeyebilirler. Sana bunun linkini de atmıştım.
Madem bilime güvenmiyorsun o zaman hastalığından zaman ilaç da kullanma. Ve senin söylediklerinin doğruluğunu neden kabul edeyim? Bilime değilde senin hiç bir temele dayanmayan kafadan sallamasyonlarına mı güveneyim?
Hem erkek hem kadınların içinde egoist olan insanlar var. Bunu tüm cinsiyete genellemek yanlış. Bu ülkede sırf bakire değil diye hem ailesinden hem yeni evlendiği kocasından şiddet gören bir sürü kadın var. Erkek evlenmeden önce ilişkiye girse bile bu kadar baskı görüyor mu? "erkek gibi" "adam gibi" sözleri çok kullanıyor. Ama "kadın gibi" sözleri sadece aşağılama amacıyla kullanılıyor. Cinsiyetçi küfürlerin çoğu hep kadın üzerine. Ayrıca şunu çok yapıyorsun. Ben bir şey yazıyorum. Ordaki ana noktaya cevap vermek yerine ordaki bir cümleyi cımbızlayıp ordan yürümeye çalışıyorsun. Benim ana noktam şu. Türkiye de özellikle iç anadolu ve doğu anadoluda kaç aile erkek çocuğunu kız gibi yetiştirir? Nerdeyse hiçkimse. Ama baktığın zaman o bölgelerden biri sürü trans birey çıkıyor. Demek ki ailenin yetiştirme tarzıyla alakası yok.
Ben, madem hormonlardan dolayı eşcinsellik oluyor o zaman neden bu insanlar hormon takviyesi alarak eşcinsellikten kurtulamıyorlar diyorum sen bana cevap olarak hormonların insan davranışlarında ne kadar etkili olduğu bilinen bir şey diyorsun. Ne kadar saçmaladığının farkında mısın?
@videorome3 Ben sadece bilime değil Hiçbirşeye kesin şekilde güvenmem senin bilim dediğim şey bile yanlışlana bilir değişebilir bir şey Komik olma istersen Ve bunun yanında bilim aynı şekilde yanıltma yapılarak kişi veya kişileri aldatmak içinde kullanılabilir. Senin söylediğin şeylerin gerçek hayatta karşılığı yoksa bunu bilim diye yutturamassın kim saçmalıyor belli Gelelim baskı şiddet mevzusuna daha öncede söyledim Popiler kültür sosyal medya Ve gö, tten uydurma söylemlerle bir yere varmaya çalışıyorsun Ben ne çevremde ne yöremde Kız yapınca kötülenip erkek yapınca sıvazlandığını görmedim ikisinede aynı tepki verilirdi. Bakirelikse bunun çok daha uzun bir açıklaması var. İnsanların bakireliğe neden önem verdiğiyle ilgili Pairboundingden başlar bu mevzu baya uzun gider. Ama günün sonunda meselenin iç yüzünü bilmeyen toplumsal baskı ve cehalet diyerek geçiştirir. Senin gibi ne alaka güzel kardeşim, nk Ga, vat gibi küfürler kadın üzerine mi Sen olaya bakmak istediğin pencereden bakmaya devam et Ya tabi kesin öyledir sen merak etme bal gibide alakası var. Daha oncede eoyledim normale donenlerin en çok vurguladığı şeydir Bu yetiştirilme tarzı Her zaman olduğu gibi spesifik genel değil azınlık örnekleri vererek İspat sunmaya çalışıyorsun Beyhude çaba benim verdiğim örneklerin nerdeyse hepsi yüksek oranda genele dayanır. İstisnadan medet ummak en buyuk sacmalik bana gore
@videorome3 Gö, tünüsden uydurmayın kardeşim ben ateerkil diye yaftaladıkları sistemde buyudum akrabam ve cevrelerim sizin anlattiginiz gibi bir şey gormedim. Ve arkadaşa tamamen katılıyorum. Kadınlar bu kadar aşaalansa bu kadar naşist egoist olmazlardı Öyle bişi söyleyin ki Gerçekte herkesin gördüğü ve karşılığı olsun Eşcinsellikle ilgili savunmalarınız Belli çevrelerin uydurma arganlarıyla dolu Sonuç itibariyle bunlar beşer (insan ürünü) Elbette güvenmemekte haklı medyanında ayrıca eşcinsellik pompalayıp durduğunu biliyoruz. Böyleyken abd menşeyli araştırmaları öne sürmeniz oldukca komik oluyor. Siz okuduğunuz gördüğümüz izlediğiniz herşeye sorgusuz sualsiz inanan tiplersiniz belli ki O yüzden ağzınızdan çıkan cümleler popiler kültür propaganlarından farkı yok baya belli oluyor. Kimse kusura bakmasın eşcinsellik kendi içinde olsun dert değil ama kimse gökkuşağı gibi güzellemelerle eylemde küçücük çocuğu istismar edip kullanmakla böyle birşeyi meşrulaştırmaya çalışmasın Yapılan bu güzellemelerin bile esasında çirkin birşeyi savunma maksatlı olduğunu gösterir. Gitsin kendi çapında ne halt yiyorsa yesin bizi alakadar etmez. Ama yaygınlaştırmak bunun için cocuk istismar edicek kadar ileri gitmek Bunu kimse hoş karşılamaz işte bunu bilin
Küfürlerin hepsi değil çoğu kadın üzerine dedim. Ve öyle de.
Gerçek hayatta karşılığı var. Ailesi kız gibi yetiştirilmemesine rağmen eşcinsel olan birçok insan tanıyorum. Yüz hatlarıyla eşcinsellik arasındaki bir bağlantı olduğunu destekleyen araştırmanın da gerçek hayatta karşılığı var. Ben birçok kez erkeğin sadece yüz hatlarına bakarak onun eşcinsel olduğunu anlayabiliyorum. Eğer eşcinsellik çevresel faktörler sonucu oluşsaydı sadece yüz hatlarına bakarak anlayamazdım.
Eğer bilim dahil hiçbir şey güvenilir değilse senin eşcinsellikle ilgili söylediklerin de güvenilir değil demektir.
@videorome4 Sandığından çok daha fazla erkeğe hakaret ve küfür var.😄Bunun dışında erkek daha fazla yadırganır Başlı başına en sık ve en çok yapılan yadırganma şudur. Adammısın lan sen Peki niye sana daha öncede söyledim Kadın doğuştan bir değerdir. Erkek kendini sonradan inşaa eden bir değerdir. Bu konuda yapılmış bir anket var Uluslar arası Tanımlamalar bunu ortaya koyar. Bir bireyin toplumda erkek olarak görülmesi için belli başlı sahip olması gereken şeyler vardır. Yoksa Adam olarak görülmez Fakat günün sonunda Hep ezilen taraf kadındır Algısı vardır. Neden peki erkek ağlamaz Mağdur edebiyatı yapmaz Duygusal olmamalıdır. O yüzden erkeklerde epey aşağılanır fakat ikide bir Ağlayıp dillendiren taraf değildir. Örneğin hep erkek aldatır diye düşünülür aksine kadındır. Kadın gizler ama erkek gizleyemez. Özetle bu kafanda belli başlı taşların oturmasını sağlar diye düşünüyorum. Bakış açını genişlet Diğer konuya gelirsek E bende kız gibi görünen ama oldukca erkeksi insanlarda tanıyorum. Bu neyi değiştirir. Anlamadım ki senin öyle tanımlaman veya bunu idda etmen senin için kesinlik olan bir şey Senin ifaden benim için kesin olamas Bu iddanın nesnel açıdan kesinliği yok Yüz hatı meselesi böyle bişi özetle😄 Doğru evet birşeyin bilim olması ona %100 güvenilirlik vericek diye bi kaide yok Çünkü bunu zaten bilimciler söylüyor bilim değişebilir yanlışlanabilir Bir teori başka teorinin yerini alabilir. Okey bende öyle düşünüyorum. Ama o zaman ben sana bilimden bahsediyorum Tamamdır bu iş bitti İnancaksın işte diye bi çıkış yapmak Doğru değil diyorum. Evet benim dediklerimide kapsar O yüzden ben günün sonunda bilgilerin karşılığına bakarım. Bi önceki konuyu ele alalım idda Kadınların yerin dibine sokulduklarıyla ilgili Tamam bi bakım gözlemliyeyim Diyorum. Bakıyorum delirme seviyesinde bi ego var hemde öyle böyle değil Benim bildiğim aşağılanarak büyüyen insan ilerde içe kapanık özgüvensiz çekimser bir yapısı olur. Bizim kızların dünya etrafında dönüyor.
Hormonel karışımları diyosan testesteron sadece cinsiyetle alakalı bir hormon değil iki cinsiyette de iki hormondan var ama kadında biri yüksek erkekte diğeri yüksek bunların en çok işe yaradığı yer erkekte testesteron kıllanma ve kas kütlesine çalışır kadında ise az sayıda vardır ama kas kütlesine çalışır yani bu hormonları sadece cinsiyet için yaratılmış sadece o işe yarıyor demek için cahil olmak gerekiyor arkadaşın uzaktan eğitimlemi psikolog olmuş
Online eğitimle psikolog olunca böyle oluyor demek ki kız hepimizi eşcinsel yaptı şaşırdım dediklerine sonra araştırırdim biraz ama mesela bi kızda testosteron hormonu normalden fazla olursa eşcinsel oluyormuş ya da bi erkekte östorojen miktarı.. bu doğru ama onun dediği genelleme yanlış
örneğin erkekte östorojen 1 olması gerekirken 2 3 olursa escinsellik ama sizin dediğinizin olduğu durumlarda bu sayı 1 yerine 8 9 yani çok çok fazla benim bahsettiğim 2 3 kısmı örnek verdim bu sayıları bi makaleyi okudum ondan biraz bilgilendim bu konuda
Aslında tam bilmiyorum yeni eczacılığa geçtim az biraz öğrendiğim kadarıyla erkek çocuklarında gayliğin sebebi anneden gelen dnadaki bi genetik materyaller kaynaklanıyormuş yani erkeklerin eşcinsel olması annelerinden onlara geçen genden dolayıymış
Katılıyorum her iki cinste her iki hormonlarda mevcut bazılarında az bazılarında çok oluyor ama. ama eş cinsellik bir seçimdir ve normal bir şeydir. tıpkı bir rengi sevmeniz gibi herkes farklı rengi seviyor her kes aynı rengi sevmesi gerekmiyor
Cevap
9Cevap
bence her insanın içinde sapıklık ruhu var
Her insan değildir ben değilim mesela
Yok öyle bişey arkaşında kırıklık var sanırım
doğrudur, inkar edenlere bakmayın.
Neye göre.
Hormonlara göre, her erkekte biraz östorojen, her kadında da biraz testosteron hormonu var ondan. Eğer bunun dozu fazlaysa kişide o zaman escinsellik cok yüksek oluyormuş
Doğru
erkekse kardeşim yesin o psikologun :D
Yanlış söylemiş
Bir yerlerden uydurma bu söz.
Doğrudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?