+1 yılBir kere şu sahiplenmek lafını bir ortadan kaldıralım ne demek yani hayvan mı sahipleniyoruz hayırdır ya da bir eşyamı sahibiniz ilişkide sahiplenmek diye deyim yoktur önce bu konuda bir fikrimi belirteyim çeker mi iter mi konusuna Gelecek olursak çeker Niye Çünkü günümüzde altına çekiyorum sahiplenen değil ilişkisine Sadık olan desek daha doğru olacak böyle insanların sayısı maalesef azaldığı için böyle birini bulunduğu zaman öpüp başında gezdirmem lazım
47 Yorumla- +1 yıl
Cunku sahiplenmek sahip çıkmak farklı anlama geliyor şahsen bana dense hayırdır derim eşya ya da hayvanmiyiz kelimelere dikkat ederim özümsemiş benimsemek de ona daha etik daha dogru
- +1 yıl
Açıklamayı sadece sana yapmadım, bir kaç kişi daha böyle bir tepki gösterdi.
Daha fazla açıklamama gerek yok bence, yeterince açık olduğunu düşünüyorum... - +1 yıl
Eyvallah ama şahsım adına söylüyorum terim konusunda takıntılıyım çünkü
- +1 yıl
Hassas olabilirsin tabi ki, bu kötü bir şey değil fakat kalkıpta bir eşya ya da hayvanı sahiplenir gibi bir sahiplenmeden bahsedilmediği gayet ortada. Konuşurken de tek bir kelimeye değil de genel anlama bakılır değil mi bütünü görebilmek adına. Öyle de düşünebiliriz, sorumda böyleydi çünkü...
- +1 yıl
Zaten sorunu anladım sıkıntı yok o farklı bir konu sayın fenomen 😊😂
- +1 yıl
Sıkıntı yook, gelen bir kaç görüş sinirimi bozdu yahu ondan bu hararetim.🤦♀️
İyi geceler diliyoruuğm.💫 - +1 yıl
Gereken cevabı verdim 😇😇
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenmenin anlamını bilmiyorlar daha oysa bir tık uzakta. Tıka da gerek yok yazıyorum, anlamı bir şeyi korumak, gözetmektir.
Cevabımsa çeker olur kesinlikle, korumak ve korunmak çok güzel bir his çünkü. O güven hissi kelimelerle anlatılmaz yaşanır. Benim asıl derdim sahiplenmeyi kıskanmakla karıştıranlarla. Birini koruyup kollamakla onu kendi bencilliği için kısıtlamayı denk görüp bir de buna sevgi veya bağlanma diyenlerle. Bir bitmediler.
Şahsına algılayıp saldıracak tipler olacağını bildiğimden buyrun kıskanmanın tanımı:
Sevgide ya da kendisiyle ilişkili şeylerde bir başkasının ortaklığına ya da kendisinden üstün durumda görünmesine katlanamamak.20 Yorumla
+1 yılAidiyet duygusunu yaşamayı çok seviyorum. Karşı tarafın bana bunu hissettiriyor olması beni ona çeker. Sahiplenmesi ve benimsemesi her zaman hoşuma gider ama aşırısı ve kontrolcü davranması beni boğar.
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim EİG için ☺️♥️
- +1 yıl
Ne demeeek.😍❤️
Selamlar,
Sahiplenmek ve aitlik hissetmek gerçekten çok hoş. Bir insanın kendi evini bilmesi gibi. Şahsen abartılmadığı ve kısıtlanmaya gitmediği sürece bence severim bu duyguyu. Yaşamayı da, yaşatmayı da..22 Yorumla- +1 yıl
Rica ederiim.💫☺️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Aksine beni çeker. Bana verdiği değeri, kıymeti gösterir keza bende onu sahiplenirim ve bu arada güçlü bir bağ oluşturur
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenmek sahiplenilmek korunup kollanmak güzel şey
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenen erkek kısıtlayan erkek değilse gayet cazip.
30 Yorumla
+1 yılSahiplenme işini abartmaz gerçekten gerektiği kadar olursa her insanın hoşuna gider
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılBeni sıkar ya çok aşırı sahiplenmesi
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 265,3b cevap paylaştı.
u +1 yılaşırı İtici özgür olmak isterim kısıtlanmak insanlara göre hatta hiç bir canlıya göre değil
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle çok hoşuma gider ki. Benim derdimi, sıkıntımı sahiplenen bir insanın..
Canım yandığında o insanın da benimle birlikte canının yanması.
Bana yapılan saygısızlığı kendine yapılıyor olarak görmesi.
"Bu benim kadınım, siz kimsiniz, orada durun''diyecek kadar yürekli bir erkek.
''Kadınıma yapılan saygısızlığı kendime yapılıyor olarak görüyorum'"diyen mert bir adam..
Böyle bir adam bir kadının sahip olabileceği en değerli hazinelerden dağa kıymetli.
Ama erkekler sahip olmak istiyor, sahip çıkmak istemiyor.
Kadının vatanı, limanı olmak değil de kadının sahibi olmak istiyor.
Kadının bedenine sahip olmak istiyor, kadını hizmetçi gibi kullanmak istiyor, kadını tapulu malı gibi görmek istiyor.
Halbuki sevildiğini hisseden bir kadın zaten erkeğine ait hisseder kendisini ve gönüllü olarak yaparlar her şeyi20 Yorumla
+1 yılÇeker. Kadın sahiplenmiyorsa zaten bir sıkıntı vardır. Bir insanı sevip, kıskanıp, "sen benimsin" demesi gerekir. Bunun cinsiyeti yoktur. Ben her türlü sahip çıkarım ama önemli olan kadın ne yapar?
20 Yorumla
+1 yılTabiki çeker. Aitlik ve sahiplik duygusu iki insanı birbirine bağlayan en güçlü duygudur. Ona ait olduğumu hissettirmesi, benimsemesi. Biz olmak. Tek başına aldığı kararlarda bile beni de hesaba katarak hareket etmesi. Bunlar arada olan bağa düğüm atar.
Beni kendisine ait hissederse, ya da kendisini bana, herşeyimle kabul eder beni. Herşeyi aşabiliriz çünkü birbirimize aidiz. Biziz, biriz... Hatta biz tek siz hepiniz 😉30 Yorumla
+1 yılSahiplenmek kelimesi çok şey anlatır aslında; özümsemek, onunla bir olmak, ona karşı hassas olmak, onu düşünmek, korumak, sevmek her duyguyu içinde barındıran bir kelimedir. Tabiki sahiplenmelidir seven kişi. Benim için sevginin en büyük göstergesidir.
20 Yorumla
+1 yılBir kadın erkeği sahiplenmiyor ise kesinlikle sevmiyordur.
Kadınlar daha duygusal zekaları yüksektir erkeklere nazaran.
Kıskanmak ile sahiplenmek arasında fark vardır.
Sahiplenip sahiplenmedigi ise sözlerinden ve mesajlarından anlaşılır.
Daha resmi ve duygusuz ifadeler kullanır.20 Yorumla
+1 yılCevabı sahiplenmekten neyi anladığınıza göre değişiyor, aslında...
Sahiplenmek bahanesi ile insanın yaşamını cehenneme çeviren, her şeyine karışan, kişiyi aşağılayan, değiştirmeye çalışan, devamlı eleştiren ve insanı yoran toksik kişileri kimse yaşamında istemez.
Ya da, sahipleniyorum, diyerek kendi içindeki ezikliği ve güvensizliği yansıtanları, sevgi dilenenler, bir şey verip karşılığında başka bir şey isteyenleri...
Eğer, karşılıklı "sahiplenme" samimiyse; kişilik sınırlarına karşılıklı saygı duyuluyorsa; kişiler aralarında bir mülkiyet ilişkisi kurmamışlarsa, hem güzeldir, hem de samimi.
Umarım anlatabilmişimdir...22 Yorumla- +1 yıl
Sahiplenmek deyimi eşya ya da hayvanlara kullanılan bir deyim olmakla beraber toplum arasında yaygın olan bisey var ki katılıyorum hayatı cehenneme çevirmek ve o terimi kullanan erkekler için diyorum sonunda kadın cinayeti işleyecek tiplemelerdir bana göre tabi benim fikrim
- +1 yıl
@Клвдияивановна Son derece doğru bir konunun altını çizdiniz. "Sahiplenmek", özellikle insan ilişkileri üzerinde çok sıkıntılı bir anlama sahip. Tarafların birbirleri üzerinde kurdukları mülkiyet ilişkisini ve dayatmayı hatırlatıyor. Kadın cinayetleri ise güzel ve önemli bir girdi. Teşekkürler.
Yine gereksiz olan her şeye duyar kasan tc halkı...
Benimsemek anlamında kullanmış kız ne kadar boşsunuz ya.
Soruna gelecek olursam;
Çok hoşuma gider benimsemesi, hafif kıskanması ama fazlasina gelemem , bunalırım, boğulurum 😅11 Yorumla- +1 yıl
❤️❤️😍
- Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılSeven insan sahiplenir fakat bazıları aşırıya kaçıyor, nefes aldırmıyor. Boğuyor resmen ve boğduğunu farkediyor buna rağmen devam ediyor. Bir noktada kıskançlık krizine girerse işte o zaman yandın 😂 😂 💦 kavga kaçınılmaz oluyor. İşin komik tarafı kavga ediyorsun ve kavganın ardından dudaklarına yapışmazsan hiç bitmiyor söyledikleri, söyleyecekleri. Dönüp dolaşıp aynı şeyleri saatlerce söyleyebiliyor. Yani uzun lafın kısası kararında sahiplenmek gerek yoksa toksik bir ilişkiye dönüşüyor.
10 Yorumla
+1 yılÇevremde yaşanan birkaç ilişkide hemcinsleriyle bile arkadaşlık kurmamasını isteyen gördüm. Aşırı kıskanıp, kimseyle hiçbir ortamda paylaşmamak istemesi ilişkiyi toksik yapar.
Ya benimsin, ya kara toprağın da bir sahiplenme şekli. Sahiplenme de ayarında güzeldir..10 YorumlaOnlaribosver onlar ne bilsin 😊
Benim elbette ki hoşuma gider hatta öyle biridine ait olmak isterim hep ancak bu kadınların da yersiz, gereksiz ve abarti sahiplenme diye düşündüğü 'kıskançlığından' da gerçekten nefret ediyorum ve beni yoruyor dermansız bırakıyor ve de soğumama yol açıyor!10 YorumlaBuradaki en büyük kıstas sevildiğini hissetmek tabiki sevildiğini hissedince karşıdaki insan duygularını apaçık belli ediyorsa sende o insan la mutlu isen sahiplenmek tabiki istersin bu da seni mutlu eder itici bir davranış türü asla değil zaten sen kendiliğinden bunu kendin istersin bence çeker #
10 YorumlaSahiplenilmeyi, önemsenmeyi severim. Kendimi daha güvende hissettirir, daha kolay aidiyet kurmamı, daha kolay bağlanmamı ve karşımda ki insanı daha çok önemseyip daha çok değer vermemi sağlar. Bana verdiği bu değerin karşılığını da mutlaka en güzel layığı olmaya çabalayarak göstermeye, çoğaltmaya, paylaşmaya çalışırdım. Öyle biriyle aramda büyük ihtimal evlilik bağı kurulurdu. Çünkü çok değerli özellikler bunlar benim için.
10 Yorumla
+1 yılçeker benim zaten aşk dediğinde anladığım sahiplenmek ve bağlanmak, o benimdir ben onun gözümüz başkasını görmez, aklımıza birbirimizden başkası giremez, kalbimiz biribirimize atar bedenlerimiz birbirinden başkasını istemez, sahiplenilmek te isterim kendim zaten sahiplenemeyeceğim biriyle olmak istemem ve olmamda.
10 Yorumla
+1 yılBen şahsen severim. Ama bunun dozunu çok aşırı yapmaması lazım. Yoksa öbür türlü manyaklığa kaçar bu iş.
10 Yorumla
+1 yılSahiplenen erkek tabiki iyidir. asirisi kötü. esime şu laf atıyor bana dedim birkaç defada yaptı çünkü. gidip dövmüş hiç konuşmamış bile ben konuşur diye düşündüm. erkek psikolojisi farklı biraz. kotu olmuşta diyemiyorum çok kızmıştım çünkü
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSahiplenme ne demek yaa? İnsan eşya mı, hayvan mı? Ne saçma soru bu derdim ama şaka yapası geldi😂 çeker benim için. Başka insanlar gibi davranacaksa ne anlamı var birlikte olmanın?
12 Yorumla- +1 yıl
😑😑😑😑
Cevap sahibi+1 yıl😅😂😂😂
+1 yılTüm görüşleri okudum enteresan fıkırler var... degısık bakıs acısıyla yorumlamıs mıllet. Benim çok hosuma gider ya. Sınırım yok beni ne kadar cok sevdıgının gostergesı o cunku.. Ama bellı etmem o ayrı :)
10 YorumlaKimin hoşuna gitmez ki. 😃 Gitmez diyen yalan söyler. İnsanın sevdiği tarafından bunun yapılması hoşuna gider. Şimdi aşırısı falan diyecekler de çıkar. O aşırı durum bunaltı oluyor sahiplenme değil işte.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 365 cevap paylaştı. Hoşuma gider diye düşünüyorum ama her şeyin fazlası zarar. Kararında olan çoğu şey hoş olabilecekken, güzel şeylerin bile fazlası zarar bu nedenle kararında olur ise hoşuma gider.
20 Yorumla
+1 yılKimin olduğı önemli..
Sıradan birinin sahiplenmesi bir şey ifade etmez..10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılBunaltmadigi sürece herkes bundan hoşnuttur.
Tabi her zaman hayat istediğimiz şekilde devam etmiyor o nedenle tercih ettiğimiz kişilere dikkat etmemiz gerekir.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sahiplenmek tekbasina yetmez. Bu zaten olmalıdır. Kişi sevdiğini, karşısındakini anlamadikca gerçekten sevmiş olmaz.
20 Yorumla
+1 yılSahiplenen erkek beni iter. Ben bir eşya değilim bir bireyim sahibim yok. İstediğimi yapmakta özgürüm.
10 YorumlaÇeker. Fakat bunun adına sahiplenmek demeyelim de, ait hissetmek diyelim. Birine ait hissetmek güzel bir duygudur.
10 Yorumla
+1 yılErkeğine göre oyuncak bir erkek ise kadın ne olursa olsun o ilişki boş kutu gibidir
Kısacası aşk meşk işi kişiye göre10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hayır itmez ama sürekli baskılama, kıskançlık, tartışma, sebepsiz şüphelenmeler, açık aramalar vs havadan nem kapmalar olursa inanılmaz iter.
10 Yorumla
+1 yılÇeker çekmesine de aşırısı sıkar. Kıskanabilir, ama arkadaşlarımla görüşmemi engelleyemez. Ya da kendine çeki düzen ver diyemez kimse bana.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenmesi hoşuma gider fakat sahiplenmenin altına gizlenip beni kısıtlar tabiri caizse kafese tıkmaya çalışırsa anında soğurum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİt miyim ben?
"Pati ver kızım" dese mesela aman tanrım, ne etkilenme.110 Yorumla- +1 yıl
Burada ki anlamın o olmadığı gayet aşikar, "sahiplenme" kelimesinin insanlar içinde kullanılanı var ya hani, benimsemek, özümsemek gibi anlamlara geleninden...
Cevap sahibi+1 yılToplumumuzdaki karşılığının yazdıklarınız olmadığını her kadın biliyordur.
Yaygın anlamını kullanarak görüş paylaştım.- +1 yıl
Sevilen kişi tarafından olanı, konu etiketimle de, görselimle de bunu gayet desteklediğimi düşünüyorum. Gereksiz bir tepki oldu bana göre fakat senin görüşündür bu da, teşekkür ederim yine de.💫
Cevap sahibi+1 yıl"Sahiplenme" duygusuna "sevgi" kılıfı uydurulur hep.
Bu sebeple seçtiğiniz konu etiketi ve görsel bi' önem arz etmedi benim için görüş paylaşırken.
Lakin size bir "tepki" göstermeye çalışmadım. Bu şekilde anlamanıza müsait şekilde yazdığımı da kabul edebilirim elbette.
Cevap sahibi+1 yıl@Bayyoda Sahiplenmek
1. Kendisinin olduğunu öne sürmek.
2. Göz kulak olmak, korumak, sahip olmak.
Sözlükteki ve toplumuzdaki karşılığı..
Sizin için olan tanımına göre görüş paylaşmamı bekleyemezsiniz.- +1 yıl
İnsanlar sevdiklerine değer verirler ve bu değer bir şekilde korumaya dönüşebilir. Bunda kötü bir durum göremiyorum ben, tahmin ediyordum bu şekilde bir kaç görüşün geleceğini, ki yanılmadım da. Konu etiketi ve görsel önem arz etmeliydi bence, sorum ona göre şekil alıyor çünkü.
Tabii ki tepkilik bir durum yok, düşüncelerini aktardın, düşüncelerimi aktardım o kadar fakat söylediğin anlamı çıkarman beni rahatsız ettiği için açıklama yaptım. Sorum bu şekilde bir soru değildi, kimse senin söylediğin durumu yaşamak istemez zaten. Sorumun amacını ve neyi kast ederek sorduğumu açıklamak zorunda hissettirdi görüşün...
Tekrar teşekkür ederim ve iyi geceler diliyorum.
Cevap sahibi+1 yılYukarıda belirttiğim gibi kişiler için olan tanımına göre değil sözlük ve toplumdaki karşılığına göre görüş paylaştım,"anlam çıkarmadım" kendimce.
Yanı sıra sizi de anladım.
Daha fazla kendimi tekrara düşmeyeyim. Size de iyi geceler.
Cevap sahibi+1 yıl@Bayyoda Size de iyi geceler.
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aşırısı insanı boğar, ortasıda boğar. Azıcık dizime kadar geliyorsa hoş olabilir, dizden fazlası sıkıntı.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenmek kadın içinde erkek içinde hoşuna gider🤗👍
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı. Sahiplenen erkek tabii ki hoşuma gider. Ki ben de sahiplenen benimseyen biriyim
10 Yorumla
+1 yılKıskaçlık derecesine gelmedikçe çok iyi bir şey bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖnemsediği, değer verdiği anlamına gelir. Bu çeker.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Insan değer görmek sahiplenmek kadın ruhundan anlayan saygılı iyi adam ister oyuzden çeker
10 YorumlaHerkes kendının sahibi olsun kimse benım sahibim olamaz dndnns
Atarlanasım geldi ddkd10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 18b cevap paylaştı.
+1 yılbu kadar genel bir şey değil bu. kim, ne kadar sahipleniyor, bunu nasıl gösteriyor?
detaylar önemli. çünkü manyaklıkla arasında ince bir çizgi var.10 Yorumla
+1 yılSahiplenmesine ihtiyacım yok ama varlığını hissetirmesi beni çok çeker.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGereken dozda olması kafi, aşırıya kaçıyorsa ben darlanırım..
10 Yorumla
+1 yılÇeker tabiki ya hu sahiplenmiyorsa o zaman sevgili eş filan değil komşu olalım daha iyidir.
10 Yorumla
+1 yılEğer kısıtlama boğma gibi hareketlere neden olmuyorsa sahiplenilmek beni çok mutlu eder ediyor da.
10 Yorumla
+1 yılSiz kadınların ne düşündüğünü beni alakadar etmiyor
10 YorumlaHoşuma gider ama onunla konuşma oraya gitme derse bitiririm. Benim tek çevrem o değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBeni iter korkutur yani ailem değil eşim değil sonuçta
10 Yorumla
+1 yılAşırı abartıya kalmadığı sürece çeker ama ayarı olması şart. Abartılırsa adios.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Sadık olanın hemen hemen her hareketi çeker. Tüm soruları cevaplamış oldum
10 Yorumla
+1 yılşunu belirteyim ben zerre kadar sevilmedim 19 yaşımda ağzım hiç laf yapmıyordu benden hoşlanan hiç yoktu üniversite sınavına hazırlık yapıyorum şu yazdığım yorum dahil banada hiçkimseyede fayda etmiyor hele bu çelimsiz vücut boşverin gitsin
10 YorumlaSahiplenmek aslında çok değer vermek ile işligal karşılıklı olsa ne güzel güzel olurdu ama fazla değer başını yere eğer mantığı hep ağır basıyor maalesef
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeni çekerde
Sahiplenecek dişi bulamıyorum. Cinsellik için dolu.10 YorumlaHoşlandığım kişiyse elbette çeker, zaafım bu
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılSahiplenmek güzel. ama bunu bozmadan göstermek daha güzel. olur
10 Yorumla
+1 yılBana tutkulu gelir bunu hissetmek beni ona daha da bağlar.
30 YorumlaBence çeker direk kapıyı kilitlerim kimseyi almam hayatıma daha tabi ki doğru kişi olduğunu anladığım an.
10 YorumlaÇeker tabi ki. Ben ilgi severim. Bana ne kadar ilgi gösterir, beni ne kadar çok sahiplenirse hemen 🥴🥴🤤🤤 tipim böyle oluyor😂😂
10 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne