- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi bu konu biraz karışık bana kalırsa. Ben de anlamıyorum bazen "güvenmiyorum" tam olarak ne anlama geliyor? Neye güvenmiyorum diyor insanlar. Çünkü güven dediğimiz olgu alt dallara ayrılır. Bir sır vermek mi, ilişki içerisindeysen aldatılmaz korkusu mu, arkandan iş çevirilmesi mi, karşındakinin niyetini çözememek mi? Yoksa sana bir zarar vermesi mi?
Bunu insanların daha açıklıkla anlatmasını isterdim. Bu şekilde yüzeysel cümleler benim de sorgulamama sebep oluyor.02 Yorumla- +1 yıl
Sağolasınn
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında insan yaşadığı kötü anıların ardından ve ona kötü bir anı yaşayan kişiye güvenmiyor
bu erkek için kadın kadın içinde erkek
asla kadınlara güvenme diye vaaz verenler sonra kafalarına yatan kalplerini heyecanlandıran bir kadın karşılarına çıkınca önceki dediklerinin bir hükmü kalmıyor
ancak kırılmış incinmiş ise hayatına devam etmek adına hatayı kendinde aramamak adına kadınlara güvenmemek lazım diyor peki hayatına giren son kadına sen hiç yanlış yapmadın mı bunu sorguladın mı diye soruyorum
aval aval bakıyorlar.10 Yorumla
Erkekler güvenilmez lafı bana göre çok büyük bir klişe ve yanılgı. Sanırım yıllardır kadınlar hep aynı şeyi söylüyor erkekler güvenilmez. Erkek kadar kadınlarda güvenilmez bunu tek bir cinsi yüklemek bana çok mantıksız geliyor. Bana göre insanoğlu güvenilmez. Bunun kadını ya da erkeği yok. Bir kadının bütün erkekleri denemesi ya da bir erkeğin bütün kadınları deneyip böyle bir yargıya varması imkan dahilinde değildir.
13 Yorumla
+1 yılBuna kesinlikle inanma özellikle kadınların en büyük silahıdır ki begenmedigi tiplere güvenmiyorum yalanını söyler artı daha büyük vahim bir durum vardır ki ben midi tiplere namuslu ayağı atar ama arkadan gider Onu bunu affedersin boşaltır öğle tiplerde var yani burada kimse üzerine alınmasın Ben olanlar için söylüyorum hani böyle iki yüzlü olanlar
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yaşadığı kötü olayların faturasını birilerine kesmeye çalışan kişilerdir.
Bu sadece kadınlar için geçerli olamaz.
Karşı cinste aynı lakırdı sallayıp duruyor..
Güven karşılıklı inşa edilir. Ne kadar güven verirsen o kadarını alırsın.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,8b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş ilişkilerin acısını diğer erkekler çekiyor işte. Tamamen bundan ibaret. Tanıdıkları insana yeni bir sayfa olarak bakamıyorlar. Belli başlı oturmuş kalıplara sahipler. Sevildiklerine de emin olamıyorlar bir türlü.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet gerçektir güvenmiyorsak güvenmiyoruz
10 Yorumla Eğer bir kadın güvenmiyorum demişse, ya bu çevre de gördüğü olaylardan ötürü güveni kalmamıştır artık insanlara, ya da geçmişinde hayata giren insan onun kalbini kırıp hayal kırıklığına uğratmıştır. Durum böyle ise, gerçektir. Çünkü düşününce, ikili ilişkileri baz alırsam eğer, zamanında çok değer verip sevdiğin insana mantıken ilk güven duygusu beslersin. Güvenmeden kimse kimseyi direkt sevme aşamasına geçemez açıkçası. E hal böyle olunca, beklemezsin o insandan da seni yerle bir etmesini, güvenini kırmasını çünkü seviyorsundur. Fakat tam tersi durum ise, bunları yaşamayıp direkt "Sana güvenmiyorum" diyorsa kişi, ya karşıdaki ile çekim olmamıştır arasında ya dış görünüşünü beğenmemiştir ya da herhangi bir sebep. Bu durumda bahane olur açıkçası.
20 YorumlaEtraf çakal dolu. Geçmiş tecrübelere hayal kırıklıklarına gerek bile kalmadan etraftan görüyoruz insanların nasıl ilişkiler yaşadıklarını. Şahsen ben güvenmiyorum korkuyorum aldatır psikopat çıkar aileme tutup götüremem kimseyi. Başımı öne eğdirir rezil eder düşünceleri çok olur. Şöyle bir mevzu da var herkes sevişmek niyetinde kalben seven yok. Hal buyken valla kimse demesin medeniyet vs normal olanınız kalmadı mı. Herkes faydalanmak peşinde. Güvenmiyorum diyen erkeklere de hak veriyorum çevre kötü devir kötü. Masumiyet saflık kimse de yok. Kimse teslim olmak inanmak istemiyor haliyle. Ne yapalım güvenmemek için haklı sebepler
10 YorumlaKadınlar olarak bakmayıp genel konuşacak olursam insanlar güvenmemeye fazlaca alışmışlar ve güvenmeye de çalıştıklarını pek düşünmüyorum. Bu sebeple de bana bahaneymiş gibi geliyor genel olarak. İnsanlar yeni ilişkiye başlayıp emek vermekten, gerektiği zaman kendilerini değiştirecek olmaktan kaçıyorlar gibi geliyor. Onun yerine güvenemiyorum ve ilişki düşünmüyorum demeyi ya da ilişkiyi ciddiye bindirmemeyi seçiyorlar. Doğru bulmuyorum. Hadi ona güvenmedik, şuna güvenmedik diyelim. Gerçekten hiç mi kimseye güvenmiyoruz yoksa güvenmediğimizi düşünüyoruz? Bunu iyice bir sorgulamak lazım. Aslında baktığımız zaman çok basite indirgediğimiz ilişkilerimizin arasında bile farkında olmadığımız bir güven var, güvenmediğimiz insanla işimiz olmayacağına göre. Bu arada bahsettiğim olayda herkese güvenmek elbette ki değil. Herkese güvenmek şu dönemde mümkün bile değil zaten ama kimseye güvenmiyorum, karşıma çıkan her erkek ya da her kadın güvenilmek demek biraz mantıksız.
10 YorumlaKadınlar üzerinden şu genellemeleri yapmasak mı 😃 Kimse kimseye güvenmek zorunda değil 😃 Aklı başında olan kimse, kimseyi hemen hayatına almaz. 😃 Kimse seninle veya bir başkasıyla düşündüğün gibi bir şeylere başlamaya hazır hissetmez.
Güven sürekli yinelenen, zamanın ortaya çıkardığı şartlara göre sınanan, iç tutarlılık ve öngörülebilirlik gerektien bir olgu. Herhangi birinin bir kez sana olan güvenini suistimal etmen, her şeyin değişmesi için yeterlidir. Ne kadar güvenilir biri olup olmadığını zaman gösterir. Seni hiç bir yerde görmemiş, seninle hiç zaman geçirmemiş, aylarını yıllarını ama uzaktan ama yakından seni hiç gözlememiş kimsenin lütfen sana herhangi bir konuda güvenmesini bekleme 💁♂️
Güven verilmez. Güven oluşur. Zamanla.. Nasıl biri olduğuna göre. Bu değeri bozmakta, geliştirmekte hayat boyu senin elinde. 🙋♂️10 Yorumla
+1 yılKadına göre değişiyor tamamen. Bir kadın kendini övmeden anlatıyorsa güveni kırıktır ve güvenmez.
Rahat olanın ki bence bahanedir. Çünkü anlattığı ve yapmam dediği ne varsa yapmış oluyor. Bunu fark etmese bile ele verir kendini.13 Yorumla- +1 yıl
Satır olarak bölseydin. Sözelcilerin gözleri yaşlı 😅
+1 yılSadece kadınlara has bir şey değil bence. Erkekler de güven problemi olabiliyor. Bunun temelini oluşturan şey ciddi düşünmek. Biriyle eğlenmelik takılıyorsanız geçmişi ya da geleceği ile ilgilenmezsiniz. Yaptığı hataları ufak bir boyutta takarsınız. Ancak ciddi düşünüyorsanız eşeler, hatta geçmiş ilişkilerden kaynaklı güven sorunu yaşıyorsanız da şüpheyle yaklaşırsınız. Çünkü ciddi düşünmek detaylıca tanımaya adım atmak demektir. Hayatımızın bütününü bir insanla geçireceğiz ve bu insan bizim seçimimiz doğrultusunda kabul ettiğimiz biri olarak. Güven sorunları normal.
11 Yorumla
+1 yılHiç bir ilişkimde sevgilime güvenmiyorum demedim. Öyle düşündüğüm zaman zaten ilişki bitmiş olurdu.
Yani her kadın aynı değil 😂12 Yorumla- +1 yıl
Peki hocam 😂
Güvenemiyorum kelimesi ile başlar sa karsidaki insanin kafasinda acabalar ampulü yanar.
E bu ne yasadi da güvenemiyor.
Ayrica güvendiğin insanla neden birseyler yasarsin da basina dert alirsin.
Bu güven meselesi kaç kişi ile istatik aldı da bu kadar mesele haline geldi..
Kişinin kendi bacagina sıkması gibi birsey.😀20 Yorumla
+1 yılgenel olarak ortam ıcınde dedıyse mesela sosyal medyada falan onu pek kaale almıyorum yanı tanıdıkları bır kac kısıyle tum erkeklerı genellıyorlar onun bende karsılıgı yok...
Lakin sevgilisi ya da baska bırı hakkında konusurken tekil şahıs eki kullanıp o kısı hakkında guvenmıyorum sozune ıtımat ederım... cunku kadınların önsezi duygusu bıze gore daha gelısmıs. Bırıne bu guven vermıyor dedıklerınde yuzde 75 haklıdrlar.10 Yorumla
+1 yılgüven zaman alır ki herkese güvenilmez şu zamanda tv den de görüyoruz bazı örnekleri neden güvenemeyeceğimizi :) tanışmak da insan oğlunun doğasında olduğunu düşünüyorum ister istemez hayatımıza birilerini alıyoruz
12 Yorumla- +1 yıl
ve de eklemek istiyorum Güven konusunun cinsiyeti olduğunu düşünmüyorum :)
+1 yılSosyal medya çıktı mertlik bozuldu. Kadın olsun erkek olsun herkesin şirazesi kaydı. %10 luk kesim bilinçli kullanıyor gerisini Allah affetsin. Sebebi bence budur. Ben iki cinse de güvenmiyorum. Saygılar...
11 YorumlaYaşadıklarım güvenmemem gerektiğini öğretti.. çok sağolsunlar!
Daha da o güven geri gelmez.. yıkıldı o şehir, gelse de bir gelmese de bir10 YorumlaBaşta kimse kimseye güvenmez zaten. Kadınlar da kimseye güvenmiyorum der ama güven veren biri olursa da bu duvarını yıkar. Başlangıç cümlesidir bu sadece.
14 YorumlaTekrar acı çekmekten korkuyor kadınlar çünkü! Kendilerini o yüzden kimseye güvenmeyerek korumaya çalışırlar
18 Yorumla
Fazla gerçek :D
16 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,9b cevap paylaştı. Demekki güven vermiyorsunuz..
Bi yoklayin kendinizi 😄216 Yorumla- +1 yıl
Bırak bu işleri 😅
- +1 yıl
Yoklama işlerini
- +1 yıl
Flan bari sen yapma. Son kalemiz sensin yıkılma 😅
- +1 yıl
- +1 yıl
Ya bro bırak bize hava yapıyor 😅
- +1 yıl
Hahhaha
- Aile & Toplum konusunda 757 cevap paylaştı.
+1 yılGüvenmiyorum hala güvenmiyorum oyuzden hayatımda kimse yok
13 Yorumla- +1 yıl
Genel olarak kimseye güvenmiyorum. Erkekler hiç güvenmiyorum. Neden güveneyim kimseyi yeterince tanımıyorum çevremizde olan herşeye sahitiz herturlu sey var kendimi kimseye emanet edemem insanlara da güvenmem kimin ne olacağı hemen belli olmaz. Aa bu çok iyi dediklerimin en ufak bir olayda böyle biri değilim hissiyatını verdiğini gördüğümde bıraktım güveni falan
gecmisteki iliskileri yuzunden herkezi ayni saniyorlar bu düşünce yapisini hic sevmiyorum kadin degil misiniz hepiniz aynisiniz diyen insanlar siz kac tane kadin taniyorsunuz ki soruyorsunuz sizi doguranda bir kadin unutmayin
10 Yorumla
+1 yılTipini beğenince yatağa kadar gelen kadınlar pekte güvenin ne olduğunu bildiğini sanmıyorum.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKarşısına hep pislik insanlar çıktıysa gerçekten güvenmiyordur.
16 Yorumla- +1 yıl
Öyle düşünme😒
Bu devirde babana bile güvenme 😂 - +1 yıl
Lafın gelişii😬
- +1 yıl
İnsanız sonuçta iyisi de var kötüsü de😂
+1 yılGerçek hislerle söylenmiştir. Özellikle geçmişte yaşadığı, gördüğü olaylardan etkilenip, yanlış seçimler yapmasından dolayı artık karşısına çıkacak her insanın güvenilmez olduğu kanaatine varıyor. Fakat yinede karşısındakine güvenmek istiyor. Bu durumu değiştirmek iki kişinin arasında, her iki tarafta birbirine güven vermeli.
10 Yorumla
+1 yılsanaldan tanışılıyosa güvenmemek en mantıklı hareket. her şey çıkabilir çünkü.
normal hayatta öyle değil, belirli sosyal çevremizin etrafında şekilleniyo bi şekilde.10 Yorumlakarşındakinin karakter meselesi gerçekten ne olacağı belli olmuyor yapmaz dediğin yapıyor, yapar dediğin yapmıyor zor seçim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYani öyle şeyler görüp duyuyoruz ki artık güvenimiz kalmamış olabilir açıkçası benimde güvenim yok kimseye ama yapacak bir şey yok
10 Yorumla
+1 yılBaştan önyargılı yaklaşmam. “Güvenmiyorum sana” demek çok bencilce bence. O zaman adam da “benim günah ne” dicek.
10 YorumlaAslında bahanedir. Çünkü sevdiği insana güvenmek ister, içten içe güvenmez belki ama kendini kandırmaya çalışır, kaybetmek istemez. "Benim Kemalim yapmaz" repliği bunu çok iyi anlatır.
Güvenmediği kişiyi sevmiyordur zaten.00 Yorumla
+1 yılŞu devirde cinsiyet fark etmeksizin kimseye güven olmaz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen güvenmiyorsam cidden güvenmiyorumdur yani laf olsun diye değil
10 Yorumla
+1 yılBardak kırıldı diye su içmekten vazgeçilmez! Herkes aynı değildir
10 Yorumla
+1 yılGüveniyorum derler inadına güvensizlere kapılırlar haha
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılkişiliğe göre değişir
ama bana göre ben dersem gerçektir10 Yorumla Gerçektir insan kendinden başkasına güvenmesin bence
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yalan galiba ona bakarsa erkekler de kadınlara güvenmiyor bu karşılıklı kimseye %100 güvenemezsin kadını erkeği yok bunun babana bile güvenme diye sözü boşuna dememisler🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılGünümüzde ne kadınlar erkeklere nede erkekler kadınlara güveniyordur ama kadınlar da hep bir ama vardır bu onlarda kanser hücresi gibi olmuştur bu da bir çoğunu yavaş yavaş depresifliğe yöneltmiştir maalesef
10 YorumlaCinsiyet fark etmezsizin sana güvenmiyorum diyen her bireyin bilinç altinda kendine güveni olmadigini ve özgüvensizlik yasadigini dusunuyorum. Once kendine guven , keride kalan hersey herkes tefarruat
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen de erkeklere güvenmiyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Pardon soruyu yanlış anlamışım evet tabii ki de gerçek
Seni çok beğendim ancak kazık yedim geçmişinde o yüzden sen bana güven verki biz olalım diyoruz aslinda
10 Yorumla
+1 yılKadınları anlamak çok zor
12 Yorumla- +1 yıl
Veririz
+1 yılGüven sorunları olabilir
12 Yorumla- +1 yıl
😂
Güvendiklerimiz yarı yolda bıraktığı için güvenmekte problem yaşanması normal.
10 Yorumla
+1 yılGüvenmesinler ben de güvenmiyorum sanki bir tek onlar yaşıyor hayatı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçek. Eğer bir kadın şüphe duyar ve guvenmedim dediyse er ya da geç haklı çıkar
00 Yorumla
+1 yılGözümüzle gördüğümüz bir şey olmasa da hissettirdikleriniz yetiyo güvenmememiz için... Tamamen gerçek yani
00 Yorumla
+1 yılÇünkü herkes her şey yanar döner
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılTamamen gerçektir...
10 Yorumla
+1 yılKendi sorum sanıyom herkesi beğeniyom 😂
10 Yorumla
+1 yılGerçektir, kendimden biliyorum
10 Yorumla
+1 yılBencede güvenmesinler 😅
17 Yorumla- +1 yıl
Aldatma karakter meselesidir ama bazı kadınlar ilgiyi severler sevgisi ilgi vermiyence başkasıyla konuşur. Mesela bazı erkekler der ki kadınlar çapkın değil bence öyle değil kadınlar daha çok çapkın erkek olsaydim sevglim dışarıya çıkmasını izin vermezdim 😂
- +1 yıl
Hayır onlarsa güven olmaz
- +1 yıl
Hiç bir insana güvenme
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence yalan da olabilir gerçek de
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAldatılıyoruz
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCinsiyet belirttim mi ben?
+1 yılO kişi benim jskxkwfjdieflf
10 Yorumla
+1 yılGerçektir. Ağır dram içerir
10 Yorumla
+1 yılGerçek tabi
10 Yorumla
+1 yılGerçek
10 Yorumla
+1 yılGerçek dışıdır illa güven olur
10 Yorumla
+1 yılHer halükarda gerçek
10 Yorumla