Aşırı fedakarlık kişinin kendisine yapabileceği en büyük saygısızlıktır. Elbette insanız birine değer veriyor vakit ve emek harcıyoruz. Ancak adımlarımızı sadece hedef odaklı atmamalıyız. Nihai amaç sadece kişiyi elde etmek olmamalı. Kişiyi elde ederken biz neredeyiz? Nereye doğru yol alıyoruz? Yaptığımız tüm fedakarlıklar havada mı kalıyor? Sürekli olarak bunların muhakemesini yapmak durumundayız. Bankalar bile faizsiz kredi vermiyor.🤣 Birine karşı aşırı fedakar olmak "Büyür bana istediğini yap" demektir. Karşılığında kırılmak, ezilmek ve kendimize verdiğimiz değeri azaltmak var. Hiç bu tarz toplara girmem. Nihai hedefim kendim olmalı her zaman. Karşılık bulamadığım bir fedakarlık bana göre değildir. Karşılık derken bu madden değil manen karşılıktır.
Evet, öyle ama her daim değil. Şimdi her ne kadar ilk başta karşılıklı menfaat içeren ilişkiler kulağa kötü gelse de aslında bizlerin içinde bulunduğu ilişkiler şu an bundan ibaret. Bir insanı mutlu ediyoruzdur aynı zamanda o da bizi mutlu ediyordur ve bu da menfaat olayına dayanan bir şeydir. Hayat müşterek; iyiyi veren iyiyi görür, kötüyü veren kötüyü görür. Bu sebeple bizim fazlaca fedakar davrandığımız durumlarda karşı tarafın herhangi bir fedakarlığı yoksa bu kötü sonuçlanır illa ki. Emek verdiğimiz kadar emek de görmek isteriz ve aynı zamanda görmek de zorundayız. Bu şartlar düşünüldüğü zaman kötü sonuçlanacaktır ancak karşılıklı bir şekilde çokça fedakarlık varsa iş değişir.
Feda/kâr durumunda bu ticarettir ilgi görmek aman severim olsun diye kendinden ödün vermek gel diyince gelmek git diyince gitmek durumu
Ama bana göre asıl fedakarlık bir babanın bir ananın evladı için yaptığı şeyleri bir başkasınin yapabilmesidir sıcak olanı makbul olanı değerli kıymetli olanı budur
Hayatta her duygunun fazlası zarardır. Dozunda olmayan her şeyin sonu üzücü bitiyor çünkü. Kendinden ne kadar eksilttiğin kimsenin umrunda değil, kıymetini yükseltmez bu durum.
Bir söz var beni incitir ama yine de çok yerinde söylenmiştir.. Ufacık şeylerden mutlu olanlardan dünyalar esirgenirde, Hicbirseyle yetinmeyene dünyalar bağışlanır, hayat böyle biraz..