AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
315Cevap
aynı prolem bendede varr o başkasını ben onuuu seviyorum gibii :(
çayına ilaç at sonra yataga at namusunu kirlet sonrada senle mecburen evlenmek zorunda kalsın
Yaşadık aynısını başkasına asik oluyorsun gun gelince o zaman bitiyor
allah yardımcınız olsun işiniz çok zor bende kaşılıksız sevdim ve kavuşamadım
sevmeye devam edeceksin bu doğanın ve yaratılışın kanunudur
Seveceksin, seviyorsan eğer hiç bir durumda prensiplerin hariç vazgeçmemelisin...
Ne yaparsan yap o istemese boş şu an vizyonda olan seccin i izle sinemada daha iyi anlarsın
.
anı yaşa aşk gelip geçici zaman kaybetme bir insanı sewmekle hele sevmiyorsa o :)
Karsiliksiz sevgi, cabuk biter skma canini
teşekkürler inşallah
Whatsapp varsa oradan konusalim anlatacagm cok sey var
Asla sevilen biri unutulmaz. Bence ondan soğumaya çalış. Sevgin beki azalır.
ALLAH yardimcin olsun
Amin cümlemizin her daim
Karşı taraf sevmeyince inan olmuyor, sen sevdiğin için arkadaşta kalamıyorsunuz sıkıntı bir durum
Seni seveni zehir olsada yut seni sevmeyeni bal olsada unut.
Adın ne çok merak ettim. Birine benzettim de.
N ile başlıyor.
Yok tamam tanımıyorum
öl bence arkadaşım, karşılıksız aşk mı olur lan, hiç gerek yok..
Bende karşılıksız seviyorum malesef ( sağ elim #Elizabeth ) :/
Başka biriyle çık hoşuna giden sevebilecegin biri olsun değil unutmak maliye gomersin :D
İşte problemde orada ben hiç kimseyle çıkmadım. ilkimin özel olmasını istiyorum
Karşılıksız hiç bir şey yoktur
o nasıl oluyor?
Unutması biraz uzun sürebilir ama zaman la alisirsin bu duruma yani kabullenirsin Artık senin için olağan bir şey olur canını yakmaz yani az dayan sonra geçiyor
Ya gidip konusacaksin ya da böyle kendi ruhuna eziyet etmeye devam ediceksin ^_^
(( konsmak fayda vermiyor anlayana
Konusamadigin birisi icinde kendine eziyet etmek ne kadar mantikli orasi da muamma ^_^
valla bu tip seyler 15-18 yas arasinda oluyor, sonradan bir yariyorsun ki yaris o yaris:)
Bence bunu söyleme arkadaş olmaya çalış annemle babamda kankaydı :ASDSAGG
bizde kankaydık 5 aylık evliyiz
Unut demekle olmaz, en azindan sansini deneyip konusmaya bak
aşkından öldüğünü sansan bile zamanla unutuluyor merak etme
Böyle yasamaya alısmalısın baska bırı cıkana kadar sonra hafıflıyor ve mınımuma ındırgenıyor
Haberi olmadimi zor isin neyazik ki. Sana nasil davraniyor?
isterseniz ilk buluşmamızı ve ilk karşılaşmamızı anlatayım siz karar verin
Anlatabilirsiniz
Birkaç aydır konuşuyoruz ama daha yeni yüz yüze geldik. Arkadaşlarıyla oturuyordu. Muhtemelen beni önceden gördü ama ben onunla konuşuncaya kadar dönüp yüzüme bile bakmadı. Yanına gittim, sadece merhaba diyebildim. Yüzüme bile bakmadan ÇOK YAVAŞ bir şekilde kalktı yanıma geldi elini uzattı ve nasılsın dedi. İyiyim sen nasılsın dedim ve o andan itibaren gözlerine daldım. Birkaç saniyeydi ama bir ömür gözlerinde yaşamış gibi hissettim. ve ellerimizi hala birbirimizin elinden ayırmamış öylece ben ona o bana bakıyordu. Kendime geldiğimde bunların olduğunu fark ettim ve hemen uzaklaştım. Zaten gerisini de hatırlamıyorum ama gözlerime korkusuzca hiç kaçırmadan bakıyordu. İlk defa böyle bir şey yaşadım ve utandım da... bu arada nasılsın dediğinde gülümseyerek cevap verdim. kendime geldiğimdede hala gülümsüyordum
o günden 1.5 2 hafta sonra buluştuk…normalde benim ona sözüm vardı ben çay ısmarlayacaktım ama oraya gittik çayın da yemeğin de parasını o ödedi…bana ödettirmedi. ben yanında kıpkırmızı oldum öyle yapınca. benimle konuştu. bazı sorular sordu benimle ilgi. boş zamanlarında ne yaparsın dedi düşünürüm dedim. çünkü düşünmeyi çok severim dedim. kendiyle ilgili bir şeyler anlattı. yemek yerken üşüdüm. istersen şu battaniyeyi vereyim dedi yok dedim.2. ye tekrarladı kabul ettim. sonra hala mı üşüyorsun dedi evet dedim. istersen ceketimi vereyim dedi.(ceketini çıkarmıştı yanındaydı…) yok dedim ama yine de vermedi. sonra da beni evin yakınına kadar bıraktı gerisini kendim geldim.
giderken el sıkıştık bu sırada herşey için teşekkür ettim ama hala el ele tutuşuyorduk ve elleri bu soğuk havada terlemişti ama gevşek tuttu elimi. o kadar yolu ne olur ne olmaz oralar tehlikeli deyip benimle geldiği için eve dönünce haber ver dedim. o haber vermeyince ben mesaj attım. haber vermedin ama varmışsındır umarım diye. evet, güzel birgündü çok teşekkür ederim, yemeğinide beğenmedin ama artık başka sefere dedi…
o günden beridir hiç çıtı çıkmadı ben de tuttum bu sabah ona mesaj attım. senden ses çıkmayınca ben mesaj atayım dedim iyi bayramlar ^^ diye
o da dün çok yoğundum ailemi bile arayamadım, teşekkür ederim ben de senin ve ailenin bayramını kutlarım diye.
atmakla doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilemiyorum. ... yorumunuz nedir?
Cocuk Gentleman gibi davranmis ceketini sana vermesi yemegi ödemesi seni evin etrafina kadar getirmesi. Bunu ama her erkek yapar... yalniz baska sefer demesi seni davet etmis gibi olmus yani yine cikmak ister gibi. Eli terli olduguna göre ya heyecandan terlidi ya da dogusdan öyle elleri. Senin yapacagin sey eger yazisiyorsaniz/ konusuyorsaniz ve irtibatdasaniz yine yaz... bir bak nasil tepki verecek. Ama bunuda söyleyim cok fazla umutda etme, pat diye birsey olmaz herseyi zamana birakman gerek.
Sadece yine çıkmak ister gibi söz var icraat yok çünkü üstünden 3 hafta geçti... artık daha fazla umutlanmıyorum.. aklım onu ilelebet terketmem gerektiğini söylüyor. hem zaten son 3 gündür kafam da rahat kalbim de... unutmaya başladım artık.
her şey için çok teşekkür ederim :)
Unutmaya basladisan cok iyi birseydir. Kalbini bosuna kirdirma kimseye gercekten. aslinda sana tesekkür etmek gerek, rica ederim :))
Neden bana teşekkür etmek gerek? :)
Herseyi anlatigin icin:)
çok teşekkürler :)
Çok zor bir durum bende yaşadım ama yappacak bişey bulamadım sadece zamanla geçmesini bekledim.
Canim ya ayni durumdayiz ((
Seni cok guzel anliyorum baskasini goremiyorsun simdi. Dilerim karsilikli olur. Hayirlisi
olaylar o kadar farklı gerçekleştiki ben de anlamadım. çok teşekkür ederim
Rica ederim canim Allah ikimizede yardimci olsun
amin. eğer açılmak istersen özelden bana anlatabilirsin
Tesekkur ederim arkadasim tabi konusmayi cok isterim seninle mesaj atarim
tamam o zaman ben merhaba diye mesaj atacağım.
nickim p ile başlayıp N ile bitiyor...
Uzaklaşman lazım. Yakın olman daha çok acı verir.
biz zaten buluşmanın dışında hiç karşılaşmıyoruzki... ama yine de yakınımda olmasa da canım çok acıyor
en iyisi unutmak ondan sana hayır gelmlz
nasıl unutacağım peki?
öneri var mı?
sana değer veren senden hoşlanan başka birini bulacan ozaman unutursun bende senin gibi karşılıksız sevdim sonuç hep kötü oluyor hep perişian oldum
evet başıma geldi. daha yeni hem de siteden:S
napcaz bilemiyorum kii...
seninle ayni durumdayim benimde canim coook yaniyor, ama ben unutmaya calisyorum, cunku dunyada istedigimiz hersey olmaz
Git konuş en azından olmazsa daha rahat unutursun.
değer verdiğimi söyledim yetmez mi?
Söylemen daha güzel, karşılık gelmese bile canın yanar ama kısa zaman sonra unutursun. Söylemeseydin hala bir umutla bakacaktın unutamazdın.
Konu ne ki onu anlat bir
Birkaç aydır konuşuyoruz ama daha yeni yüz yüze geldik. Arkadaşlarıyla oturuyordu. Muhtemelen beni önceden gördü ama ben onunla konuşuncaya kadar dönüp yüzüme bile bakmadı. Yanına gittim, sadece merhaba diyebildim. Yüzüme bile bakmadan ÇOK YAVAŞ bir şekilde kalktı yanıma geldi elini uzattı ve nasılsın dedi. İyiyim sen nasılsın dedim ve o andan itibaren gözlerine daldım. Birkaç saniyeydi ama bir ömür gözlerinde yaşamış gibi hissettim. ve ellerimizi hala birbirimizin elinden ayırmamış öylece ben ona o bana bakıyordu. Kendime geldiğimde bunların olduğunu fark ettim ve hemen uzaklaştım. Zaten gerisini de hatırlamıyorum ama gözlerime korkusuzca hiç kaçırmadan bakıyordu. İlk defa böyle bir şey yaşadım ve utandım da...
bu arada nasılsın dediğinde gülümseyerek cevap verdim. kendime geldiğimdede hala gülümsüyordum
o günden 1.5 2 hafta sonra buluştuk…normalde benim ona sözüm vardı ben çay ısmarlayacaktım ama oraya gittik çayın da yemeğin de parasını o ödedi…bana ödettirmedi. ben yanında kıpkırmızı oldum öyle yapınca. benimle konuştu. bazı sorular sordu benimle ilgi. boş zamanlarında ne yaparsın dedi düşünürüm dedim. çünkü düşünmeyi çok severim dedim. kendiyle ilgili bir şeyler anlattı. yemek yerken üşüdüm. istersen şu battaniyeyi vereyim dedi yok dedim.2. ye tekrarladı kabul ettim. sonra hala mı üşüyorsun dedi evet dedim. istersen ceketimi vereyim dedi.(ceketini çıkarmıştı yanındaydı…) yok dedim ama yine de vermedi. sonra da beni evin yakınına kadar bıraktı gerisini kendim geldim.
giderken el sıkıştık bu sırada herşey için teşekkür ettim ama hala el ele tutuşuyorduk ve elleri bu soğuk havada terlemişti ama gevşek tuttu elimi. o kadar yolu ne olur ne olmaz oralar tehlikeli deyip benimle geldiği için eve dönünce haber ver dedim. o haber vermeyince ben mesaj attım. haber vermedin ama varmışsındır umarım diye. evet, güzel birgündü çok teşekkür ederim, yemeğinide beğenmedin ama artık başka sefere dedi...
son olarak bayramın 2. Günü mesaj attım ona. atmayacaktım ama yaptığı o kadar iyilikten dolayı bunu da atayım son olsun dedim.
Yazdımki ‘’senden ses çıkmayınca ben mesaj atayım dedim. iyi bayramlar^^ ‘’ diye. O da teşekkür ederim ben de senin ve ailenin bayramını kutlarım. dün çok yoğundum ailemi bile arayamadım dedi.
Bütün bunlarla ilgili yorumunuz nedir? bu erkek sizce bana ne hissediyor?
çok uzundu okumadım valla :)
olumsuz yönlerini düşün onun ben öyle soğudum
onları düşününce de canım çok yanıyor
Platonik en iyisidir fazla acı çekmezsin, hiç olmazsa aklında, kalbinde masumdur sevdiğin.
Acı çekmek istemiyorsan DSBM dinleyeceksin :) kafan dağılır, hissizleşirsin :)
Canım kardeşim, bir zamanlar bende o durumdaydım ama geçiyo gerçekten bak :)
inşallah canım kardeşim...
herşeyi akışına bırakalım? bence öyle üzmeyin kendinizi.
teşekkür ederim elim değil... ama o yapmadıklarından sonra içimde birazda olsa katılık oluştu ona karşı
dun hic tanimadigim birine asik oldum adini dahi bilmiyorum napicaz bilmiyorum :(
iyi olmuyor benhde öyleyim hala
nasıl geçer acaba? beni hiç takmıyor bile... yalnız hissetme kendini yalnız değilsin diyor ama çok yalnızım yanımda olmadı ki hiç
hani derlerya taş basıcaksn bağrına yine iyi biri sizin bu sevginizi kötüye kullanmıyor
erkek olsaydın yorum yapardım:)))
ben de o tahmin ettiğim şeyleri muhakkak yapardım erkek olsaydım :)))
tahmin ettiğin nedir
Vazgeçeceksin yapacak bir şey yok
Ona ilişkini itraf ett...
değer verdiğimi söyledim yetmez mi?
o nededi
yarın uygunsan buluşalım mı dedi... ben de bir işim var olmazsa ararım buluşuruz dedim çünkü ona çay sözüm vardı... o gün geldi aradım cevap vermedi. geri döner dedim dönmedi. akşama doğru mesaj attım dedim ki 'bugün seni aradım ama ne cevap verildi ne de geri dönüş yapıldı. hem böyle diyor hem de neden aramıyor deme''diye. o da pardon beni mi aramıştın filan dedi ben de evet dedim. telefonundaki arama kayırlarını screen shot yapmış bak bugün senden gelen arama olmadı demiş. neyse ben numarayı yanlış vermişim. sen numarayı yanlış vermişsin ama neyse özür dilerim dedi. bunu telafi edelim yarın uygunsan buluşalım mı dedi. ben de peki ben özür dilerim dedim. o da yo yo ben özür dilerim demiş. neyse buluşmayı ayarladık. çay içtik bana parayı ödettirmedi. oradan denize gittik. bu süreçte de konuştuk bayağı. benimle ilgili sorular sordu. kendiyle ilgili bazı şeyler anlattı. boş vakitlerinde ne yaparsın dedi düşünürüm dedim. çok saçma farkındayım :D
so
sonra yemek yemeye götürdü. ben çok üşüdüm. istersen şu battaniyeyi vereyim dedi. hayır dedim. sonra 2. ye tekrarladı. ben de tamam dedim. battaniyeyi aldım ama ısınamadım. halamı üşüyorsun dedi. evet dedim. istersen ceketimi vereyim dedi. hayır dedim. ama ceket için ısrar etmedi. hesabı ödettirmedi tekrar kalktık. parkta oturduk. ikimizin de sesi kesildi artık. sonra sizin oralar tehlikeli ne olur ne olmaz dedi ve beni eve 2-3 dk kalasılı bıraktı kendi geri döndü. kapıya kadar bırakmadı. ayrılırken el sıkıştık. onu test etmek için el sıkışırken birşeyler söyledim acaba o süreçte elimi bırakacak mı diye ama bırakmadı ve elleri o soğuk havada terlemişti, çok yol yürüdük belki de ondan ısınıp terlemiştir. oralara ilk defa geldiğinden dedim ki eve dönünce bana haber ver diye haber vermeyince ben mesaj attım. haber vermedin ama rahat döndüğünü umuyorum diye. o da evet döndüm dedi. bugün için çok teşekkür ederim güzel bir gündü dedi.
yemeği de beğenmedin ama bir dahaki sefere artık dedi. bir sıkıntın ya da bir şeye ihtiyacı olursa beni çekinmeden ara filan dedi... bunu zaten çok söyledi. ogündenden sonra daha hiç bana nasılsın filan diye mesaj atadı. üstünden 2 hafta geçmesine rağmen. sonra yaptığı o kadar iyilikten dolayı bari bayramda ben mesaj atayım dedim.. bunu da die getirdim. o da dün çok yoğundum ailemi bile arayamadım filan dedi.. bende artık tamamen geri çektim kendimi
Biliyomu peki o senin ne hissettiklerini?
hayır ama anlayabilme ihtimali var... uzun demezseniz yaşadıklarımızı anlatabilirim
Özelden yaz istiyosan
özelden mesaj atamıyorum. kapatmışsınız sanırım. o yüzden buradan atayım
Öncelikle çok teşekkür ederim
Birkaç aydır konuşuyoruz ama daha yeni yüz yüze geldik. Arkadaşlarıyla oturuyordu. Muhtemelen beni önceden gördü ama ben onunla konuşuncaya kadar dönüp yüzüme bile bakmadı. Yanına gittim, sadece merhaba diyebildim. Yüzüme bile bakmadan ÇOK YAVAŞ bir şekilde kalktı yanıma geldi elini uzattı ve nasılsın dedi. İyiyim sen nasılsın dedim ve o andan itibaren gözlerine daldım. Birkaç saniyeydi ama bir ömür gözlerinde yaşamış gibi hissettim. ve ellerimizi hala birbirimizin elinden ayırmamış öylece ben ona o bana bakıyordu. Kendime geldiğimde bunların olduğunu fark ettim ve hemen uzaklaştım. Zaten gerisini de hatırlamıyorum ama gözlerime korkusuzca hiç kaçırmadan bakıyordu. İlk defa böyle bir şey yaşadım ve utandım da... bu arada nasılsın dediğinde gülümseyerek cevap verdim. kendime geldiğimdede hala gülümsüyordum
giderken el sıkıştık bu sırada herşey için teşekkür ettim ama hala el ele tutuşuyorduk ve elleri bu soğuk havada terlemişti ama gevşek tuttu elimi. o kadar yolu ne olur ne olmaz oralar tehlikeli deyip benimle geldiği için eve dönünce haber ver dedim. o haber vermeyince ben mesaj attım. haber vermedin ama varmışsındır umarım diye. evet, güzel birgündü çok teşekkür ederim, yemeğinide beğenmedin ama artık başka sefere dedi…
o günden beridir hiç çıtı çıkmadı ben de tuttum bu sabah ona mesaj attım. senden ses çıkmayınca ben mesaj atayım dedim iyi bayramlar ^^ diye
o da dün çok yoğundum ailemi bile arayamadım, teşekkür ederim ben de senin ve ailenin bayramını kutlarım diye.
atmakla doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilemiyorum. ... yorumunuz nedir?
Açiimmi mesajı? Bu arada ks baya yavaş çalışıyo msjların hemen gelmeyebilir
isterseniz. yani farketmez
Git cocuga acil ki warligini hissetsin
ona değer verdiğimi söyledim sadece... yetmez mi?
evet bende hala seviyorum ama baskaları hayatıma girdikce sanki unutur gibi oluyorum (aslında kendimi kandırıyorum ) :/
özelden yardm edebilirm istersen :)
Allah yardımcın olsun..
Kim daha çok severse , o daha çok Acırmış... ;)
Alıştır kendini geçmiyor o acı
çok sıkıntılı ya plat konuları.
Uzaktan uzaktan izliyeceksin baska bir oluru yok..
Isin zormuş Allah kolaylık versin
Bende ayni sekilde komsu ma takildimbitiriyor beni
Zamanla herkes unutulr çok takma
Afedersiniz ama zamanla kimse unutulmaz, zamanla herkes arkaplanda kalır olabilir mi doğrusu?
Gayet unutulur
Vazgeçmeyi bileceksin maalesef :/
Psikolojik tedavi al unutamam diyosan
öyle bir unuturum ki...
Hahaha güldürdun :D
git söyle kızım burada soracağına
peki söylersem ne değişir?
Sevgilisi mi var cocugun?
unutamaadığı bir sevgilisi var yıllardır