Evi terk ediyorsa duruma bakarım. Ona evi terk ettirecek kadar hayatı zindan etmişlerse tabiki götürmeli. Alacağımı aldım, nafakamı alırım zihniyetiyle gidiyorsa ne altınları alabilir nede nafakayı :)
Kadına verilen bi mehir hakkı vardır olası bi ayrılık durumunda 3ay olması lazım sanırım barınma ve geçinme için onları alabilir, eğer istiyorsa kendi tarafının taktığı takılarıda alabilir
normalde öyle gozukuyor . gercı bu arada erkek tarafı daha fazla para ve onun sümsük ailesini çektiği için davada açabilir ve o altınlar gıden kadının elinde patlar.
Eşin ailesinden sümsük diye bahsetmek çok ayıp bence. O bilezikler kadına takılmadı mı? Ona düğün hediyesi değil mi? Neden bunun hesabını giderken versin ki? Elinde patlaması için bir sebep yok bence. Evi terk ederken götürebilir kendisinin olduğu için.😀
bır kadın olarak haklı serzenişi anlamakla birlikte.
kadın gider erkek bısı yapar mottosunu geçip ,
ya kadın aldatmış ve gitmiş ise? o takıları yuttururum ona ben kanuni ve fiziki ( kanuni hak var ) .
ayrıldık diyelım bu sebepler dışı şahsi cok iplememde , insanın yıne içi el vermıyor sonucta altın gram kac lıra oldu birde ona takıldı tamam ama benle evlendıgı ıcın takıldı :) bak bahanelere uretırım cok gramıda arttı .:) :)
birde duzeltme yapayım ;
evlilikte düügn yapar davetiyene kadar gonderırsın amam artık bu ıkı ınsan evlenıyor durumları farklı dıye tum etrafa bıldırırsın . bu sure zarfında kız tarafrı ya da erkek tarafı ustlerıne dusen kendı ımkanları dahılınde harcama yapar.
dugunde takım merasımı vardır erkek tarafı ya da kadın tarafı gelın damada takı takar. burdakı amac yenı evlı cıftlere altın takmak yenı ev kurdukları hayata atıldıkları ıcın bır nevı töremizde yardım ıcındır ve takılan takılar çifte yanı gelin damat ıcın takılır.
senın dedıgın gelıne takılan kısmına asla katılmıyorum asla oyle bırsdey yok mabadınızdan uydurmayın o gleıne takılan altında ya da parada bejnım sayemde yanı ben damat oldugum ıcın takılmıstır .
zaten erkek tarafı somuruluyor örf adet adı altında bunda da işgüzerlik yapmayın .
ben olsam fizikide kanunide her hakkımı ararım ne münasebet haksız getiri ve kazanc sebepsiz zengınlemersıne neden olayım . cocuk olsa arada hadı neyse der gecersın ama sonucta ayrılınmıs ıllakı bırsey var ayrılınmıs ben maddı zarar ugrarken sebepsız kımseyı zengın etmem .
Ooo sen neleri hesap etmişsin 🤦 Tabiiki de amaç dolandırmaksa almasın orası çok ayrı bir konu. Ama anlaşamadılar ve kadın "yeter artık seni terk ediyorum" dedi! Ona takılan altınlar onun hakkı değil mi? Mehir var birkere dinimize göre bakarsak. Hem kanunen bu altınlar kadına kalıyor buna bir boşanma davasında şahit oldum. Senin bahsettiğin konular çok farklı 🙄 Ayrıca kavga etmiyoruz tartışıyoruz çok şey etme yani 😀
mehire kalırsa iş ohooooo herkes batar dinimiz o konuda zengin maşalllah :)
kanuni olarak örf adet üzerişne evet kadına (aldatma vs harıcı ) bıraktırılıyor , karsı taraf reddi hakim ve temyize gidebilir çünkü karsılıklı akit mevcut altın ıcın oda ayrı.
bide ne dıye kadın terk edıyorum dıyor , belkı erkek terk edıyordur :) olqamaz mı?
Bildiğim kadarıyla anlaşmalı boşanma dışında eşin rızası olmadan evi terk edip yanında maddi değeri olan bir eşyayı aldığında hırsızlık olarak kabul ediliyordu galiba
@SudeDwmir22 çocum, ne olursa olsun eğer bir evlilik bittiyse bu karşılıklı iki tarafında suçudur. Tek başına sadece bir tarafı suçlayarak kurtulamazsın işin içinden. Asil olmak bu nedenle gereklidir.
Evet değilsin o yüzden kaç yorumdur yırtınıyorsun anlattıkların da bu yaptığın gibiyse bütün tanıdıklarına sabır dilerim. Neyse uzatmaya gerek yok iletişime devam etmezseniz sevinirim
@SudeDwmir22 sen bana suçlama yapıyosun, iletişimi kes diyosun. Bir kere yırtınan sensin kaç dakikadır ve iletişim kuran da sensin. Benim yakınlarım benden gayet memnun, sen o kısmı dert etme çocum
Onlar kadına ait hediyeler bence. Erkek takmayacağına göre evet :) ama bilmiyorum eşin isterse bozdurup bölüşmek daha etik olur sanki. İnsanlar iyi günde değil anlaşmazlık halinde tanınıyor...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence paylaşmak en doğrusu. Ama ayrılık sebebine de bağlı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kicini baskasina becertenler bi zahmet götürmesin mk
Bosansam gotururum cunku onlar benim. Ama eve altin koymuyorum zaten bankadaki kasada duruyor anahtari da sadece bende yani her turlu sadece ben ulasabilirim.
kaçıncı yüzyıldayız hala altın alınıyor ben istemedim aldılar yinede hiç takmadım isterlersede veririm. gelişmemiş toplum anlayışı bu bence. gelişmiş toplumlarda kadına devlet sahip çıkar.