Arkadaşlar kapatilizm ne demek yorumlarınızı bekliyorum?
Kapatilzm ne demek?

Konuyu basitçe anlatacak olursak, her şeyin değerinin para ile ölçüldüğü, hayal ettiğiniz hemen hemen her şeyi satın alabileceğiniz, hayatınızı devam ettirebilmek için gerekli her şeyin sadece para ile alınabildiği sisteme kapitalizm denir. Kapitalizm kelimesi, Karl Marx tarafından para ve sermaya kelimelerinin Almanca karşılığı olan Das Kapital kelimelerinden türetilmiştir. Kapitalizm size sürekli olarak ihtiyaçlar çıkaracaktır. İlk olarak hayatınızı devam ettirebilmeniz için size bir iş sunacak. O işte haftanın 6 günü uzun saatler çalıştıktan sonra kalan 1 gününüz için belki bir araba almak isteyeceksiniz. Belkide o araba fabrikasında çalışıyorsunuz ancak fabrikada bantta 10 dakikada üretilen bir araba için 10 sene çalışmanız gerekebilecek. Araba aldınız ancak arabanıza yakışır şekilde giyinmeniz gerekecek. Elbisenizi aldınız ancak buna uygun ayakkabıda almanız gerekiyor. Peki ya çanta, çanta ile ayakkabının aynı renkte olması gerektiğini bilmiyor musunuz? Ha bir de kemer var, oda aynı renkte olmalı.
Sağol reis uzun uzun yazmışsın :)
Cevap
4Cevap
Şöyle düşün 2 aynı tişört var. Birinin üstüne nike yazıyorsun. O nike yazan 150 TL ise örneğin aynı olan ama Nike yazmayan 50 TL. Markayız adı altında fazla paraya satmak ve insanların gösteriş merekından ona fazla para vermesi
Sağol abla cevap için şimdi anladım:)
Basit anlatacağım kapitalizm satmadığı agaçı keser. İkinci örnek senin bir ineğin var diyelim ineği senden satın alır sütü sana para ile satar kar marjını yüksek tutarak
Anladım teşekkür ederim
Sağol abi cevap için
Tüm üretim araçlarının ve şahsi malların şahısların kendilerine ait olabileceği iktisat modeli. Bu kelime liberalizme de yol açar.
seni. sırtından yer o efendi olur sen köle
Yani kölelikmi
evet örnek vereyim sen deli gibi bir adama çalışırsın en asgari düzeyde ve sendika halkın bile olmaz ama o patronun milyarlar harcar zten dünya kapitalizm ile yönetiliyor eğer komünizm olsaydı bir masada bir pasta varsa eşit verilirdi örnek Küba ülkesi herkes eşit bütün insanlar aynı zenginlikte
Hım anladım reis sağol cevabın için
kapatilzim diye bişey yok mk. kapitalizmdir o
Google daha yardımcı olur Sanki he
"kapitalizm"
En İyi Cevap