4-5 yıllık ilişki sonrası?

Yaklaşık 2 sene önce 4-5 yıl süren bi ilişkiden çıktım. Ayrılmadan önce ki son senemizde karşı taraf beni fazlasıyla yordu. Çalışmama rağmen, ilgi göstermediğim söylenmesi, sürekli beni sevmiyorsun denmesi falan filan. Haftada en az 2 gün vakit ayırıyordum birşeyler yapmak için. Onun haricinde işyerimede geliyordu kendisi yanıma yani sürekli beraber vakit geçiriyorduk. Buna rağmen bahsettiğim şeyleri belirtiyordu. En ufak bir tartışmada 1 günden fazla süren tavırlı davranışlar falan. Dışarı çıktığımızda benim için gidilen yerin bi önemi yok vakit geçirdikçe ki yine de gezerdik zaten yaz aylarında günübirlik denize falan giderdik vb. Ben artık onun böyle davranışlarına dayanamayıp ayrılmak istediğimi belirtmiştim çok sevmeme rağmen. Çünkü okadar ilgiye sevmeme rağmen mutlu edemiyordum. Ayrılıkla ilgili geçen süreçte, hamileyim diye bir olay çıkardı. Birşeyler yaşamamıza rağmen o durumun en ufak ihtimalini oluşturacak bir şey bile yaşamadık ki ben bir panik havasına girmiştim. Yaptığı bu durumdan sonra yani yalan olduğu ortaya çıkınca ben hiç uzatmadan ayrıldım. Bu kadar uzun süreç süren ilişki sonrasında bu 4 ay sonrasında hayatına birini aldı. Ve ben bu kişiyi hala çok seviyorum. Sürekli hatalarını anlar diye bekledim hala bekliyorum ama nafile. 2 yıldır hayatıma kimseyi almadım, almayı düşünmedim unutamadım çünkü. Başkasıyla birlikte mutlu olamayacağımı, başkasını sevebileceğimi aynı hisleri yaşayamayacağımı düşünüyorum. Böyle uzun ilişkiden çıkıpta kendini toparlayabilenler nasıl başarıyorsunuz? Hayatınızda ki böyle süreçleri nasıl atlatıp devam edebildiniz. Biraz uzun anlattım kusura bakmayın.
4-5 yıllık ilişki sonrası?