Hislerim çok karışık. Sevgi mi hissedemiyorum artık?

1.5 senelik süren ayrıl-barış döngüsünün devam ettiği bir toksik ilişkiden çıkalı neredeyse 6 ay olacak. O toksik ilişki ilk ilişkimdi ve bu nedenle birçok ilki o kişiyle yaşadım. Yoğun bir ilişkiydi. Başta her şey çok heyecanlıydı. Fakat zamanla karşı tarafın yoğun manipülasyonlarına ve saygısızlıklarına maruz kaldım. Tehditler, hakaretler ve dahası... İlişki sonunda bittiğinde psikolojik olarak toparlanmam zaman aldı ve hala bazen tam toparlanamadığımı düşünüyorum. İki ay kadar önce de hayatıma bir beyfendi girdi. Bir ay önce de onunla bir ilişkiye başladık. Sınırlara saygılı, kibar, daha çok iletişim kurabildiğim ve fiziksel olarak da daha çok beğendiğim biri... Fakat hep bir şeyler eksik gibi hissediyorum ve elimde olmadan kıyaslamaya giriyorum. İlk ilişkimde duyduğum o yoğun sevgi ve heyecanı bulamıyor gibi hissediyorum. Eski ilişkimde hep yoğun bir duygu durumum vardı. Burada ise daha sakin ve tutkusu az bir durum yaşıyor gibi hissediyorum. Daha doğrusu karşı tarafın bana olan tutkusu yüksek fakat ben çok düşük hissediyorum. Oysa çok güzel vakit geçiriyoruz, beni çok iyi anlıyor ve ilk defa bu kişiyle gerçekten gelecek düşünebilirim diyorum. Ama yetersizlik hissi beni boğuyor. İlgisini de eksik etmeyen biri fakat sanırım önceki ilişkimdeki o kontrolsüz ve aşırı ilgiyi arıyorum elimde olmadan. Derdim nedir, nasıl bu histen kurtulacağım?
Hislerim çok karışık. Sevgi mi hissedemiyorum artık?