Doğru insanı tanımaya gerekli özeni gösterdiğine ve ona gerçekten doğru zamanı ayırdığına emin misin? Gerçekten kaliteli insanların dünyasına, derinliğine inmekten keyif alıp mutluluk duyabilecek misin. Öğrendiklerini öğretecek, hayata ortak ve güzel değerler biriktirebilecek, katılımcı ve destekleyici bir hayatı benimseyebilecek misin? Birlikte güzel değerler inşa edip beraber çoğaltıp paylaşabilecek ve bunu her zaman sürdürebilecek isteklere sahip misin. Kimseyi küçümsemeden, yargılamadan, suçlamadan sevgiye, güvene, dostluğa, duygulara, hislere, iletişime gereken özeni değeri verebilecek misin. Bilimi, sanatı, sporu, psikolojiyi hayatının her alanında içselleştirebilecek misin? Düzenli kaliteli kalıcı açık bir iletişime, sağlıklı dengeli eşit ortak bir ilişkiye kendini ne kadar hazır hissediyorsun. Kaygıların korkuların duyguların ne kadarının farkında, hangilerini paylaşmaya, konuşmaya desteklemeye, açık ilgili ve hazırsın. Ne kadar esnek ve yapıcısın?
Kendin için değerlerine uygun ve doğru insanlar gördüğün de kimse seni bundan dolayı engellemiyor, iletişim kurabilirsin. Zaman ayırabilirsin. Tanımaya özen gösterebilirsin.22 Yorumla- +1 yıl
Öyle yapıyorum zaten ama çoğu erkek derin ve böyle değil. Çoğu yüzeysel. Yani sohbet etsem de tanıdıkça sevmiyorum çoğunu. Karakterini yorumunu vicdanını vs vs.
- +1 yıl
@klsnnjknnujnn İlişkiler, kendi içimizde eksikliğini hissettiğimiz değerleri yoluna sokan araçlar değiller. İlişkiler, gönüllerimizi hoş etmeleri, bizleri tatmin etmeleri, bizi mutlu etmeleri gereken yapılar da değiller. İlişkiler içimizi özgürce paylaşmanın, karşılıklı değerler ortaya çıkarmanın güzel bir ortaklığı. Ama insanların kendi ilgi istek ve yeterliliği ile geliştirebilecekleri beceriler de maalesef dışarıdan öylece onlara aktarılamıyor. Kendisi gibi olmadan yapılan, içselleşmemiş her rol, er geç kendisini var eden gerçeğine geri dönüyor. Ve hiç bir yol, beklentilerimize uygun ilerleyişleri garanti etmiyor. Önemli olan kendini, hissettiklerini, var olanı, hayatın her anını içinden geldiği gibi yaşamanın; başkalarından çok seninle, kendinle var olabilecek içsel bir süreç olduğunu kavramak. İlişkiler maalesef ki kendi içimizde eksikliğini hissettiğimiz değerlerin birer tamamlayıcısı, gidericisi, taşıyıcısı değiller. Herkesin vicdanı, karakteri, iradesi, düşüncesi yalnızca kendi ihtiyaçları, istekleri ve görebildiği yere kadar. Sen de tüm yönlerin ve yeteneklerinle kendin kadar, kendin için, kendi istek ve düşüncelerinle varsın. Önemli olan da hep kendinin farkında kalmak. Kendine değer vermeyi geliştirdikçe; sana eşlik etmeyi bilen güzel insanlar yanın da er geç hep yer alacak. Kendini, içini, özünü, kıymet ve değerini başkalarında aramadan yaşamak; bazen hiç kimsenin senin gibi olmadığı gerçeğiyle karşılaşırken hissedebileceğin hayal kırıklıklarını atlatmakta çok faydası ve yararı da dokunacak.
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsanların gözü yüksekte olduğu için. Herkes kendini çok güzel ya da çok yakışıklı sanıyor. Sadece yakışıklı olsun kaslı olsun ya da güzel olsun memesi söyle olsun götü böyle olsun. Örnek verecek olursam a kalite bir x kişisi b kalite bir x kişisi ile birlikte olunca B kalite olan arkadaş kendinden yüksek biriyle beraber olduğu için sadık bir köpek olup bitiyor. Lakin A kalite olan B kalite gibi bir çok kişiyi elde edebileceğini biliyor. Bundan dolayı aldatmalar ya da diğer şeyler ortaya çıkıyor. Bu tabi ki benim fikrim. Ben güzelliğe önem veren bir insanım yalan diyemem ama ilk önceliğim güzelliği değildir. Bana davranışı nasıl başka insanlara davranışı nasıl kafası benimle uyuşuyor mu ahlaklı birisi mi tabi böyle bakınca sevgili bulmak çok daha zor oluyor. Güzeli arasan bakıp buluyorsun ama tarif ettiğim şekilde birini bulmak için insanları tanımak gerekiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
E yakışıklı ve Payalı olması da öyle. Yakışıklı da buluyorsun sonuçta
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sadece Soru başlığı dikkatimi çekti. Piyasa deyip İnsanları Pazar malı gibi görmek hakikaten ilginç. Yakıştıramadım. Maşallah insan sarrafı olmuşsunuz piyasaya girip. Ama üslûp yanlış.
Seçtiğiniz Kelimeler insanın karakterini, özünü gösterir. Siz doğru insanları yanlış yerde aramışsınız.
Onlar ulaşılamayacak kadar uzakta değiller. Sadece yanı başınızda insanlar, arasından bir insan aslında...
Ama bu gözle bu kalple bu üslûpla görmeniz mümkün değil...
Şunu da bilin ki; Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...00 Yorumla
+1 yılAh bir bilsem 😂🙈🙈
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Kaliteli erkekler var da sayıları az.
21 Yorumla- +1 yıl
Kızlarda öyle
Ben iyi eğitimli ve saygılı biriyim aslında tanımın çoğuna uyuyorum sadece merhametli kısmında sadece sevdiklerime karşı merhametliyim diğer tanıma uyuyorum bunu kenndimi övmek için söylemiyorum ama kızlarla tanışamıyorum tanıştıklarım benim yanıma hiç yakışmayacak vasat insanlar benim gibi bir sürü insan var kız erkek ama önemli olan bulmak ve tanışmak ama bence kızlar da pek çevrelerine bakmıyorlar mskü de okuyorum görüyorum düzgün kızların çevresinde hep bi it kopuk var aynı kızın yanına ne diyin de gidiyim ama sorsan şikayetçi durumdan
00 Yorumla
+1 yılYanlış piyasa da takıldığınız için olabilir.
Kaliteli insan piyasa ürünü de değildir. Yozlaşmış insanlara kapı açarsanız, yozlaşırsınız.
Size tavsiyem insanları sınıflandırmak yerine, iyi ve ya kötü gelen olarak ikiye ayırın. Genellemeden kaçının. Yoksa sizi de ötekileştirirler. Haliyle millet ön yargı ile bakar.00 Yorumlaİnsanoğlunun nüfusu arttıkça, kalitesi düşüyor. Televizyon, sinema, internetin 7/24 ulaşılabilir olması, globalleşme gibi olayların bütün ırkların birbirlerinin kopyası hâline gelmeye başladı. Herkes benzer yemekler yiyor, benzer kıyafetler giyiyor, benzer kokular sürüyor. Kadınların kaş yaptırırken bile seçimleri birbirine benziyor. Estetik yaptırıp burunlarını, dudaklarını, hatta kalça ve göğüslerini bile benzer şekle sokan var.
Sağlam kişiliği olmayanın, özgüveni olmayanın yapacağı şeyler. Toplum insanları özgüvensizleştiriyor. Bu da o kişilerin arayışa girmelerine sebep oluyor.
Bence bu yüzden kaliteli insanlara rastlamıyorsunuzdur.00 Yorumla
+1 yılBen bir tane buldum vallahi yeminediyorum babamdan bile daha çok seviyorum aşırı kalbi temiz bir insan canım benim🥺
316 Yorumla- +1 yıl
Nasıl buldun
- +1 yıl
Arabayla ona vurdum:)
- +1 yıl
Haha iyiymiş. Ya ben de tanışıyorum da genelde erkekler ya eğitimsiz boş. Ya da eğitimi işi var ama yine böyle canım yaşlı boş tipler.
- +1 yıl
Hani tam anlamıyla dolu yok
- +1 yıl
Nerde yaşıyorsun peki?
- +1 yıl
Ankara
- +1 yıl
Ankara mı🤦♀️ orada ki erkeklerin yarısı maço yarısı da şizofren tabi bulamazsın
- +1 yıl
Evet öyle Cidden. Neresi iyi
- +1 yıl
Kaç yaşındasın? Doğulu adanalı urfalı karadenizli dışında her yer iyi konya iğrenç
- +1 yıl
Konya’da evli arkadaşım var ama eski flörtüm de Konya çok kötü derdi. 27. Evet Adana da kötü diye duydum. İzmir’e taşındım zaten.
- +1 yıl
Yani şu an sana sevgili bulamam ama pırlanta gibi sana arkadaş bulabilirim şu an emin ol bir dost herşeye bedel
- +1 yıl
Ben zaten sevgili istemiyorum ki arkadaş istiyorum. Sevgili şart bi şey değil insan hayatında
- +1 yıl
O zaman tamam şu an konuşuyorum onunla senide tanıştırcam izninle
- +1 yıl
Bilgilerini ver önce bakalım
- +1 yıl
Burdan herkesin içinde vermen sence doğru olur mu?
- +1 yıl
Konya Ankara iğrenç derken 😂 nerede sevilmeyecek arkadaş edinilmeyecek tip varsa esiniyorsunuz sonra memleketi karala 🙂 haspam
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Kalite tanımın önemli. Neye göre kaliteli, neye göre kakitesiz.
Herkes mükemmel birini ister ama istediğin özelliklere haiz birini bulmak çok kolay değildir. Bazı özellikleri uyar, bir kısmı uymaz. Bu yüzden insan seçim yaparken kriterlerine en yakın seçeneklere odaklanır. Hepsi olsun diyenler de ömür boyu aramakla geçirirler zamanlarını.00 Yorumla
+1 yılHemen hemen herkes farklı beklentileri var.
Yaş, maddi, kültürel birçok kriter.
Uyum ve duygusal zekanın bir partnerde daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorum.
Sadece bakmak ile görmek arasındaki farktaki güzel insanlara bir şans verilmesi meselesi.
Konu bu kadar basitti aslında..00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılbütün erkekleri tanıyor gibi ön yargılar insanı kalitesiz gösterir mükemmellik diye bişey yok sende mükemmel değilsin kimse değil ve hala sohbeti kaliteli düzeyli insanlar var
42 Yorumla- +1 yıl
Ben mükemmel demedim zaten. Ama oturup sohbet edecek çok az var. Öyle mesela birkaç erkek arkadaşım var vs ama çok azlar. Yani genel piyasa berbat bence.
- +1 yıl
Piyasa mi peki
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılKaliteli çikolata bile kalmamışken neyin derdindesin bacım
20 Yorumla Burası Türkiye kendine gel bence :) olanlarla yetinmen gerekiyor ülke ne durumda bir bak kendini geliştirmeye insanların zamanı yetmior daha doğrusu kimse kendine zaman ayirmior bilgi önemsiz kültür önemsiz ülkenin hayali araba ev tıktok olmuş :)
00 Yorumla
+1 yılÇünkü kadınlar böyle! Kaliteli kadın yok ki kaliteli erkek olsun. Neyse sorunun cevabına gelince çoğu yerde var o erkeklerden. Bekarları kabuğuna çekildi. Ben sana birtanesinin boşunu veriyim istersen ark
00 Yorumla
+1 yılÜzülmeyin. İlla denk gelirsiniz. Biraz şanssızlık sezdim.
10 Yorumla
+1 yılVar fakat son donem sosyal medya bircok kiside değişim yapti.
Olsada daha iyisi vardır düşüncesi var kedin ve erkekte.
Iliskiye zaman tanima , bazen birlikte uyum bir ilişkide altı kural bence.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. bu coğrafyada yok avrupada bolca var burası da ortadoğu çöplüğü oldugu için gelen surilerden sonra da pek bişe bekleme
02 Yorumla- +1 yıl
Yooo Avrupa’da da yok
- +1 yıl
O çöplüğe kızlarda dahil yalnız. Sizin de çoğunuz karaktersiz
Çünkü erkekler hobiler edinmeden büyüyorlar. Kültür sanat hayatlarında yok. Erkeklik kavga ve çapkınlık ile özdeşleşmiş durumda.
10 YorumlaBöyle bir insan seni neden seçsin. Bir sürü seçeneği olur böyle bir erkeğin.
04 Yorumla- +1 yıl
Benim de çok seçeceğim var
- +1 yıl
canım benimkilerin talibi yoktu diyorum ya. Talibi olan benim.
+1 yılVar var
Siz kızlar etrafiniza bakmantansa
Sadece size yaklaşan erkekleri değerlendiriyorsunuz
Ben cook kaliteli erkek ile tanistim00 Yorumla
+1 yılBu dediklerinin tümü bende var bence. Ama para yok yani bir de kısa boyluyum. Asıl istedikleriniz bunlar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılErkek çok da adam yok
11 Yorumla- +1 yıl
Sana adam lazım değil zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu ben de çok merak ediyorum herkes nereye kayboldu acaba.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Bu biraz çamur atmak gibi kaliteli insanla ancak kaliteli kişiler tanışabilir.
00 Yorumla
+1 yılAbaza değilim ama sevgili aramıyorum dost olmak istiyosan oluruz
00 Yorumla
+1 yılTipede odaklaniyorsan biraz zor bulursun o dediğin kriterleri tek bir erkekte bulmakta.
01 YorumlaHaklı bir soru maalesef ki gerçek
Ortadoğu ülkesi olmamız önemli bir sebebi00 Yorumla
+1 yılUcuz malın alıcısı çok olduğu için kalite gibi bir şey de söz konusu olmuyor maalesef.
01 Yorumla- +1 yıl
Bir şey daha ekliyim, etrafta kaliteli kız olmadığı için...
Kaliteli insan var mı diye sorsan daha iyi olur bence
00 Yorumla
+1 yılAcaba kaliteli kadın olmadığı için kaliteli erkek bulamıyor olabilirler mi 🤔
00 Yorumla
+1 yılSizler. seçim kriterlerinizi gozden geçirin emin ol fazlasiyla var.
00 YorumlaDevamlı arayış içinde olduğundan denk gelmemen normal
01 YorumlaAhlak düzeyinin yerlerde olmasıyla ilişkilendiriyorum ben ahlaksız bi toplumdayız yeterli bi sebep bence eline beline diline sahip olmayanlardan böyle şeyler beklemek hayal gibi bir şey
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaliteli insanlarin olduğu yerlerde takilmiyorsun demekki misal hobilerin neler
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSen görmemişsindir yâda iki espiri yalan a gidip av olmaktan son anda kurtulmuşsundur
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılİyi soru, yorumları okumaya geldim...☺
20 Yorumla
+1 yılpiyasada kaliteli erkek olmaz kaliteli erkek piyasaya çıkmaz piyasa kalitesiz erkek ve kadınlarla dolu çünkü benim gibi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu hayattan bıkmış ugrassiz
10 Yorumla
+1 yılErkekler de kadinlar icin ayni seyleri soyluyor demek ki bir yerlerde hata yapiyoruz.
00 YorumlaPiyasada iyi insan kalmadı sen kaliteli erkekten bahsediyorsun hayat sana Paris sanırım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılKıtlık var
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle cidden. Normal arkadaş da bulunmuyor sevgili de. Anca boş abaza canım car
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabanda kalite olsaydı sen de kaliteli kız olurdun demekki kalitede göre denk geliyor
00 Yorumla
+1 yılSadece erkek değil kaliteli kadın da yok
09 Yorumla- +1 yıl
Nasıl piyasadaki kadınlar anlatsana
- +1 yıl
Genç olanların çoğu duygusuz ve nerde iti koptuğu varsa onun peşinde. 26 üstü olanlar ise para neredeyse orada
- +1 yıl
Yooo ben ve arkadaşlarım hiç öyle değil
- +1 yıl
Ayrıca tabii ki de yani artık para kazanan yaşı olgun bir kadın gidip parasız ezik işsiz biriyle takılacak değil. Bu devirde erkekler bile parasız kadın istemiyor. Ondan parasız erkekler ölsün direk bence hiç şansları yok.
- +1 yıl
Kusura bakma ama senin de yorumlarına baktım sevgiliden cv istemeli falan demişsin evet sende aynı dediğim kadınlar gibisin. Cv ne alak hiç okul okumamış biri senden daha aydın olamaz mı. Çoğu yazar ve şair hiç okul okumadı ama kimse de yaşar Kemal cahil çünkü okumadı demiyor.
- +1 yıl
canım benim lise mezunu sevgilim oldu ama olmuyor. Denedim gördüm ya da son flörtüm de lise mezunuydu. Olmuyor yani. Cahil oluyorlar. Ha her diploması olan Zeki veya dolu değil ama olmayıp iyi olan tanımadım.
- +1 yıl
Diplomanın aydınlıkla ya da bilgelikle hiçbir alakası yok ama eminim sen o lise mezunlarıyla da zengin diye birlikte olmuşsun sana onları çekici yapan bu. Oysa sadece duygu ve içtenliğe baktığında kaliteli birini bulabileceksin. Umarım bunu erken yaparsın
- +1 yıl
Hayır mal paraları yoktu. Kibar ve aşıklar diye şans verdim ama boş abaza olduklarını fark edip ayrıldım
- +1 yıl
Terbiyesizleşme yeter
+1 yılSen tanımamışsın demek ki seçtiklerin sıkıntılı
00 YorumlaSana denk gelmiyorsa, kendinde sorun ara.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. Jenerasyon ile alakalı durum bu sanırım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. etrafindakileri baskalariyla karistirma
00 Yorumla
+1 yılTurkiyede neyin kalitelisi var ki artık?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.
+1 yılAynısını bayanlar içinde soruyoruz neden yok diye
00 Yorumla Sen kendini kaliteli mi sanıyorsun?
00 Yorumla
+1 yılKalitesiz olduğun için piyasan bozuk
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Allah canını almaya kız kibarligindan kırılacan
00 Yorumlakaliteli kız var mı peki
00 Yorumla
+1 yılKaliteli kadın olmadığındandır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖzel üretim insan lazım sana
00 Yorumla
+1 yılİyi eğitimli biri derken bu ülkede mi yaşıyosun
00 Yorumla
+1 yılSen eğit bizi isteeofin gibi
00 Yorumlasen şanssız olmayasın?
00 YorumlaToksik nedir son günlerde cok duyar oldum
00 YorumlaGenelleme yapmasan iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkalbi kırık onların kendi halindeler hep
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 354 cevap paylaştı. Kalite mi erkek mi sen bu soru İçin çok geç kaldın
00 Yorumla
+1 yılbakmayı bilmiyorsunuz..
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler