Düğün alışverişi sırasında beyaz eşyayı kız mı alır erkek tarafı mı alır
Beyaz eşyayı kim alır?

Yöreye göre değişir. Bizde mutfak ve yatak odası kısmı kız tarafına aittir. Geri kalanı erkek tarafı alır.
Bizim burada da öyle ailem yatak odasını halısını perdesiniz dolabının makyaj aynasını takım halinde alırız diyor birde mutfak çeyizleri işte tencere tava kaşık çatal seti filan ama oğlan tarafı bize yıkmak istiyor beyaz eşyayı babam da inatlaşıyor almıcam beyaz eşyayı diye düğünü oğlan evi yapıyorsa eşyanın çoğunu onlar alacak zamanında ben bütün evi kendim tek başıma aldım annen tarafı bir şey yapmadı dedi
Şöyle bir durum var o konularda aile maddi olarak kötü durumdaysa bazen kız tarafı veya erkek tarafı işi yokuşa sürmemek adına alabiliyor. Ama alacak durumları varsa biraz o insanı kullanmak oluyor. Böyle ise baban haklı
Cevap
8Cevap
Siz evlenin beyaz eşyayı düşünmeyin. Alırım ben sizin yerinize. Yok erkek yok kız tarafı diye tartışmayın derim ben :)
Hepsini erkek alır
Ama sende çalışıyorsan
Belki yardım edersin
Nişanlımın ailesi beyaz eşyayı bizim almamız konusunda diretiyor babam da almıcam diyor sadece yatak odası takımını alıcam diyor bu eşya yüzünden bu konu uzayacaksa olmasın bu iş diyor
Alınan tüm eşyalar yarı yarıya ödenmeli haksızlık olmamalı
bilmem yöreye göre değişiyor bizim burada kız evi alıyor hepsini
Bizim burada çamaşır bulaşık makinesini küçük ev aletlerini kız tarafı alır buzdolabı televizyon erkek tarafı alır
Maddiyat ile ilgili parası olan taraf alır.
Kız tarafı diye biliyorum
Erkege yükle acima ajjsjs
Erkek sen dokunma erkege yukle gitsin
Kiz tarafi
Kiz tarafı
Kız tarafı
Erkek alır
En İyi Cevap