Erkeklerle konuşuyor sohbet ediyorum, ama çoğu yalnız olmaktan hoşlanan iki kişilik paylaşımlı bir duygusallıktan uzak tipler oluyor. Biliyorum erkek ve kadın birbirinden çok farklı canlılar ama sanırım hayatımda hiç birinin olmayışının tek sebebi bu. Karşımdaki erkeğin heyecan duygusuyla harekete geçtiğini/geçeceğini biliyorum, bu yüzden bunu uyandırıcı şeyler yapmayı pek kendime yakıştırmayışımdan uzak duruyorum.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Aile babasi olan adamlarin nasil canina okunuyor, onu disaridan goruyorlardir. Oyle olmak istemiyorlardir. Olduk aile babasi, hayatimizi kemiriyorlar simdi
Öylesi de karşı cinse çekici gelmiyordur dimi? Dikkatimi mi çekmiyor diyeceğim ama konuşuyor şans veriyorum da. Bu yüzden denk gelmeyişim türünün nadir örneklerinden oluşu dışında bir nedene bağlanamıyor.
Dedigin gibi 26 yasindaysan cekici gelmez. Macera ister insan o yasta. Gerci 26 yasindayken dekimse aile kurup, ev hayati yasamasin zaten. Cocuk icin cok erken yas.
Evlenmek erkek icin hakikaten kulfet.
Neden bir erkek için külfetli olduğu inanışı var? Biliyorum erkeğe düşen sorumluluklar da var ama evi çekip çevirmek, bir bebek dünyaya getirmek bahsettiğiniz psikolojik baskıdan kaynaklı külfetlerden çok daha farklı gibi geliyor bana. Ama neden bu günümüzde erkeğin bir sorunu haline gelmiş durumda? Bi insan sevdiğiyle birlikteyse beraberse nesi kulfettir bunun? Ya da bu hayatta sorumluluklar bizlere kulfet yukluyorsa kulfet olmayan ne?
Cunku kadinlar , kocalarina bir sure sonra babalariymis gibi davraniyorlar. Her seyi soruyorlar. Yoruyorlar insani. Kendi kendilerine karar vermiyorlar hic bir seye. misa bugun oyun oynuyorum ps’de. Gelmis bana migrosa gideceksek, arabaya canta koyayim mi diyor. Yahu koy koyma. Eninde sonunda gidecegiz. Simdi degilse yarin lazim. Bu sorulur mu? Sorsam eve kac para fatura geliyor, kredi kartlarina ne kadar oduyoruz bilmez. Ben mecbur muyum her seye karar vermeye? Annesi e babasina gidecek, ben goturuyorum. Bensiz gitmiyor. Atla git, benim mecburiyetim degil ki seni goturmek.
Peki kadını bu kadar pasifleştiren sizce de ataerkil toplum değil mi? Bence sizin şikayetiniz bu durumdan biraz daha farklı. Belki de direkt farklılıklarınız. Çünkü bu sizin için anlamsız bir soru. Benim kastettim daha çok ilişkilerin temelleri üzerine. Çünkü bir kere dogru insanlarla doğru konumlanmayinca ömür boyu mutsuzluklar yaşanıyor. Belki de hiç bir hikayeye başlanamıyor. Sizinkisi çözülmeyecek bir sorun değil. Belki ozguveni düşük olarak yetiştirilmiş bir kadındır. Destek alsanız çözülebilir.
dogru ataerkil toplumun etkisi var. ama bundan sikayet edip de her firsatta ataerkil yapiya siginmak olmaz. Cozsun bir tane sorunu da ben olmadan. Madem ataerkil olmayacagiz, herkes uzerine sorumluluk alsin. Iste bu konular yoruyor insani. Bugun bosansam bir daha evlenmem. Tam bir canım erkek icin evlenmek
Mesela çoğu erkek işe yaradığını bilmek ister. Bu yuzden elinde kavanoz kapağını açamadığı için gelmiş bir kadını heyecanla karşılarlar. Siz tam tersine o bir işe yarasın peşindesiniz😂😂
Ben bunca yildir epey ise yariyorum. Tam tersi ise yaramayan kendisi. Is disinda bir olayi yok. Ev islerini de yardimcimiz yapiyor. E ne anladim ben evlilikten? Cinsellik de bir zaman sonra azaliyor. Sanki erkek zorluyor gibi bir durum oluyor. Hangi arkadasima sorsam ayni seyi soyluyor.
evlilik de bir alisveristir. Duygusal bir alisveris. Bu alisveriste bir taraf digerinden fazla vermemeli. Denge olmali. Hayati paylasmak da dengeli olmali. Kadinlar , evlendiklerinde baba evini istiyorlar. Bu yuzden prenses gibiydim ben baba evinde diyorlar.
Kocasından sikayet eden bir hemcinsimi okuyor gibi hissettim. Sevgi yalnızca heyecan duyulacak bir evrenden ibaret değildir ve olmamalıdır bence. İyi anlaşılabilen iki insan için zamanın akışı çok fazla kayıplar yaratmaz. Belki birbirinize hiç uyumlu olmayan insanlardiniz. Hormonların etkisi azalınca da gerçekler ortaya çıktı. Olmayan iletişim kendini gösterdi.. farklılıklar olabilir ama iletişim ve anlayış yoksa ne yazık ki mutsuzluk kaçınılmaz oluyor. Muhtemelen bir rutine dönmüş evliliginiz:/ hakkınızda hayırlısı olsin
Cok guzel soyledin. Iletisim olmadan olmaz. ama icten pazarlikli olmayacak iletisim. Gunu kurtarmak icin taktiksel degil yani. Neyse… sozun ozu aile babasi olacak erkeklere sesleniyorum, olmayin :)
Güzel bir noktaya değildiniz. Evlilik bir alışveriştir. İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta.. Ne yazık ki farklı duyguların odağında bir araya geliyoruz. Birbirimizi gercekten tanıyor muyuz, insan olarak oldukları kişiyi seviyor muyuz tartışılır.
Bak öyle deme işte jajaja neden olmasınlar? Sorun aile babası olmak değil doğru insanla o yolculuğa çıkmak. Bizden zıt karakterlerin getirdiği heyecana kapılarak yaşarsak o zitliklarin bedelini de ömrümüzden geçen yillarla öderiz. Bunda evlilik kurumunu vs sorumlu tutmak doğru olmaz.
zaman icinde insanlar degisiyor ve gelisiyor. maalesef erkekler gunluk hayatta daha fazla yorulduklari icin daha fazla gelisebiliyorlar. Kadinlar daha rahat yasiyorlar. Oysa dunya oyle bir yer degil. Cok acimasiz bir hayat mucadelesi var. para kazan, aileni koru, gelecegi dusun, cocukla ilgilen, kendine ayiracak vaktin kalmasin, sonra bir de benimle ilgilenmiyorsun dirdiri cek. Allahim sabir ver :)
Dogru insan diye bir sey yok iste. Bugun dogru olabilir ama hayati yasadikca degisiyor insanlar. O gun dogru olan bugun dogru olmayabilir.
Can çıkar huy çıkmaz demişler. Tabii ki her insan zaman geçtikçe değişime uğrar ve bunda bence hiçbir sakınca yok. Yeter ki iyiye doğru bir dönüşüm olsun. Değişim durdurulamaz.. ama dediğim gibi bir insanın aile adamı babası olması bugün öyle yarın değil denebilecek bir sey degil. Siz pişman olup ayrilsaniz bile bu yanınız değişmez. Siz yalnızca tecrübeyi değerlendirmiş olursunuz. Bunun farkında olmanız da önemli. Çünkü sizi sıkıntıya sokan karşınızdaki insandır. Dediğim gibi evliliğin kendisi değil. Bunu carpitirsaniz kendi karakterinize de haksızlık edersiniz..
evlilik canli dogasina aykiri. Ister hayvan olsun ister memeli, tek esli yasamiyor. Evlilikte zaman ilerledikce bunu daha iyi anliyorsun.
Ama biz hayvan değiliz haha düşünebilen muhakeme yeteneği olan canlılarız. Tanık olduğum çok güzel evlilikler var. Bu kendi deneyimlerinizi tanimlandirabilecegimiz bir sey degil. Evet bu güzel evliliklerde de sıkıntılar yaşanıyor sorumluluklar oluyor ancak bu hayatın ta kendisi. Bunun için bir aileye sahip olmanız gerekmez. O sizi gelir bulur zaten.
Hayvan degiliz ama mantik evlilikleri yapmiyoruz da. Sadece Mantikla hareket edilseydi evlenirken kimse bosanmazdi
Bu icguduleri inkar ederek yaşayamayız zaten. Ama belli bir yaşa gelene kadar aldığımız kararların çoğunluğu tamamen duygusal oluyor. Ve ben bu iki taraflı yoğunluk tek başına oldukça sağlıksız. Birine karşı neler hissedeceğinizi belirleyemezsiniz ama zaten tanımadan sevdiklerimiz 'arzuladiklarimizdir' Bu yüzden şartları değerlendirme gereksinimi duymadan çıkarız o yola. Yaş ilerledikçe beklentiler şekillenir, belki biraz daha zor duygu gelişimi yaşanır ama hala sizden bir parçadır ve neticede artık insanları secebildiginizi neyin mantıklı olduğunu anlayabildiginizi görmeye başlarsınız. Kimisi için bu yaş çok daha geçtir ama inanın çoğu insan bu zamana geldiğinde çoktan evli oluyor:)
Mesela şu anki aklım olsa evlenmezdim diyorsunuz. Hayir, daha doğrusu şu anki aklınız olsa bu karaktere sahip bir kadınlar evlenmezdiniz
evet ama mantik tek basina yeterli degil ki. Mantik ve duygular birlikte belirleyici olur. Mantikli olan mesela evli kalmak. Ama sevgiye de ihtiyaci var insanin. Birinden biri eksik oldugunda veya azaldiginda topal oluyor iliski
su anki aklim olsa farkli bir kadinla da evlenmezdim. Diyorum ya, etrafimdaki her evlilik benzer durumda. Evlilik hayati paylasmak degil de ayni evde yasamak olsa daha uzun omurlu ve saglikli olurmus
Evet benim de aktarmak istediğim buydu.. ikisi tek başına tehlike arz eden konular. Ama bir araya geldiklerinde kusursuz seçimler yapmaya yakın oluyoruz. Ama bu ne ergenlikten çıkmış yetişkin bir insanın yoğun hormonal duygularla üstesinden gelebildiği bir sey, ne de onca tecrübeyi yaşadıktan sonra 35'i 40'ı geçmiş bir insanın cesaret edebileceği bir sey. Her yaşın getirdiği gereksinimler farklı olduğu için böyle hareket ediyoruz. Dengenizi bulana kadar da bu sürüyor. Ama hem bunu bulabilen insan sayısı zor muhtemelen -ki soruda değindiğim de buydu biraz- hem de bunun gerçekleşeceği vakit bir bilinmezlik içinde.
Evlilikte kadinlarin en buyuk yanlislarinsan biri de cinsellik mesela. Zaman icinde azaliyor. E iyi de hormonel olarak erkek bunu istiyor. Sonunda cozum arayinca suclu oluyor. E ben yemek, utu, camasir hizmeti istemiyorum ki karsimdakinden. Onun maiyeti gunluk 300-400 tl. Bulurum birini uapar zaten en kotu. Kadinlar, kadin olduklarinin farkinda degiller bizim toplumda.
Bu da büyük bir yanlış. Aynı evde yaşamaktan farkı yoksa eğer evliliğin, bir imza iki insanın ilişkisini bozacak ya da görünen daha iyi hale getirecek değil dimi? Siz sorumluluk altında olmak istemiyorsanız başka. Ancak bu durum o evi bir yuva olmaktan çıkaracak. Hem iliskilere hem hayata üzerimizden çıkarıp atabileceğimiz bir kıyafet olarak bakarsak hiçbir şeyi derinleştirmeden yaşarken çürüyüp gideriz. Siz buna mutluluk vb sıfatları yakistirsaniz da.. ayrica verdiğiniz örnekteki çevre faktörü, muslimanlara bakıp islamdan soğuyan tiplerin triplerine benziyor. Sorun insandır, ne bi ideoloji, ne bi inanç sistemi ne de evlilik kurumu. Bir çocuk büyüdüğü ailede şiddetli geçimsizliğe tanık olup mutlu evlilik yoktur evlilik yalandan başka bir sey değildir derse carpitilmis bir kavram olur, gerçek değil. Hatta bir bu hayatta yaşadığımız her koşulu kendi deneyimlerimize göre değerlendirir kendi ekranlarimizdan seyrederiz. Bu yüzden hiçbir şey göründüğü gibi de değildir.
kimse sonsuza dek mutlu yasamiyor emin ol:)
Kadınlar kadın olmalarına izin verilmediği için böyle. Yoksa erkekten daha az istek duyuyor değiller. Bu duyguları bastırarak -miş gibi davranarak en sonunda bu noktaya geliyor da olabiliriz. Evet sonsuza dek mutluluk diye bir şey yok. Ama sonsuza dek mutsuzluk diye bir şey de yok. Eğer birinden biri olsaydı aynı duygu ve mantık kavramlarinda olduğu gibi insanlık için tehlike arz ederdi.
kadinlar kadin olmak isterlerse olurlar. Kimseden izin almalarina gerek yok ki. Toplu bir hareket gerekli. Ama kadin once baska kadinlari ikna etmeli.
Bu sandığınız kadar basit bir şey değil. Eğitimi ailede başlıyor. Hadi baş kaldıralım demekle olmuyor. Erkeğe olduğu kadar kadına da birçok kod yüklüyor bu toplum. Yavaş bir süreç eşliğinde yillar sonra ancak bunu toplumun geneline yayabilirsiniz. Ama tabii ki keşke herkes kendisini geliştirecek seyler yapsa, esnek olsa..
Basit degil zaten. Ama bizim toplumumuz bu yonde hic adim atmiyor, gayret sarf etmiyor masallah.
İllaki oluyor, kadınlar artık iş hayatında daha aktif ama bunu çok belirgin gormememizin sebebi hala o kültürün bir parçası olmamız. Size dediğim gibi bu ağır ilerleyebilecek bir süreç. Bir şeyler oluyor arka planda ama biz bunun gerçekleştirdiğini görecek kadar yaşar mıyız bilmiyorum.
bir an once olsa da biz de aile babasi olmaktan yirtsak :))
Aile babası olacak karakterde erkekler dediklerin sen gibi düşünenler ile karşılaşmakta zorlanıyor.
cut.
Evet güzel bir özet.
Aile babası olmuştu, olmuş, olacak denilebilecekler de varmış sitede. Onları nereye koyalım?
Eğer varsa aile anası olacak kadınların yanına koyalım bence.
Boşanmış, evli, eşi hamile olanları demek istedim.
Bir yere konulmaları mi gerekiyor?
Mesajlaştıklarının hepsi bekar mıydı
Daha doğrusu sohbet ettiklerin
Evet öylelerdi. Yani bana söylenen kadarıyla oyleydi ama konuştuğum erkekleri genelde araştıran biri olduğum için bunlara dikkat ediyorum bu yüzden gözden kaçıracağımı da düşünmüyorum.
Edevletten barkodlu nüfus kayıt örneği iste orada medeni hal yazar. Belge çakmamı değil mi barkodu uygulamada okutularak sorgulanabilir, ama güncel tarihli belge olsun yine de. Boşanmışa bildiğim kadarıyla bekar yazıyor tekrardan, tabi onların davası nasıl oldu kim kazandı kim kaybetti onu da edevlette dava dosyaları durum listesini istersen yeterli olur. Adli sicil kaydı mutlaka isteyin. Konuya dönecek olursam ben çoğunun bekar olduğuna inanmıyorum, özellikle oo evi aracı v. s. her şeyi var iyi işi var v. s. muhabbetlerini duyuyorum kadınlardan üzülüyorum, bir defa zengin zenginle ailesinin istediği çevrede biriyle evlenir ailesine kafa tutsa genç yaşta edindigi mallar uçup gidiyor, internetten tanıştığını söylemese bile yabancı olduğu zaman direk önyargı, ikincisi biri dediki ben kendim kazandım aldım ailemden veya birisiyle yaşamaktan destek almadım hayırdır 18 yaşında bugünün parasıyla 7-8 bin tl maaşla iş hayatına mı başladı bu kişi, varsa da kredi borçları baya bir devam ediyor olmalı. Matematik biraz.
Hayatta her şey maddiyat değil ki. Bütün zorlukları maddiyata indirgeyemeyiz. Belli ki bu ataerkil yapıdan erkekler bile memnun değil gerçi bu daha farklı bir kültürün parçası gibi de görünüyor. Çünkü çok gelenekselciyiz turkler olarak. Herkes birey olmayı öğrense, bu aşılansa bizlere simdikinden çok daha farklı bir toplum olurduk. Lakin bu rahatlık değil. Bir kadının evlenmesi çocuk yapması ve daha nice taşıdığı baskılar da var. Düşündüğünüz gibi tek taraflı değil.
Sorunun konusu bağlamında aile babası arayışlarındaki görüşlerimi aktarmaya çalıştım, maddi konularda bir şeyden bahsetmediniz ama bir cok insanda temel kriter oldugu icin ona da deginmek istedim. genel anlamda evlilik zorlukları olarak düşünürsek tabi karşı taraf açısından da düşünülmesi gereken çok şey var. Kültür değişmiyor gelişmiyor, hesapları buna göre yapıp gerekirse önceden evlilik sözleşmesiyle kültürü cevre faktörleri devredışı kabul edecek şekilde yola çıkması lazım evlilik düşünenlerin.
o tarz kadın da az. kimse böyle bir sorumluluğun altına girmek istemiyor kolay kolay
Aslında kastettiğim evliliğin kendisi değil de laylaylom bir ilişki tarzi benimsenmiş olması. Bu yüzden aile babası tabirini kullandım. Muhtemelen kadınlarda da vardır. Garipsiyorum:/
Aile babası olacak erkek sıkıcı gelmez mi bazı kızlara
ne dersin?
Sayıları fazla aslında, sadece burada takılmıyorlar 🫠
doğru kısılerle konusmalsıın
Iste bu doğru diye nitelendirdiklerimiz ihtimaller düşünüldüğünde karşılaşılması zor canlılar vesselam.
hayalındekı dogruyla degıl hayatlarını sana gore dogru yasamaya calısanlarla
Bizden bir tane daha olanla desek abartmış olmam herhalde.
abartmıs olursun :)
sorumluluk ister oda bu ekonomik şartlarda çok zor
Gerçekten azaldı.
Doğru yoldasın
Valla herkes başka yolda olunca yolum yol değil gibi geliyor😂
Doğru tektir dünyada tekte kalsan doğrudan şaşma
Haklısınız. Ama umarım tek kalmayız.
Aynen inşllh tek kalmayalım yaşınızı sorsam?
25 yaşındayım.
Bu yaşta baya olgunsun kutlarım seni
Teşekkür mü etmeliyim bilemedim. Belki de bu yaşta o sıfatta olmamam gerekirdi. Ama teşekkür ederim :)
Sen doğrusun, başkalrı çiğ kalmış, olgun derken görüntü olarak demedim zati resmin yok, düşünce olarak, ve olgun insandan asla zarar gelmez
O zaman dengimi bulamıyorum da diyebiliriz. Çünkü herkes tüketmeye odaklı bencil makinelere dönüşmüş durumda. Evet anladım söylediğiniz şeyin fiziksel olmadığını
Neden az miş ki
Denk gelebilmenin zor oluşundan. Matematiksel olarak kaçta kaçıdır bilemiyorum ama 10 erkek varsa elimizde belki 10'da 1'i bu karaktere sahip oluyor.