Sağlıklı bir ilişki içinde insanlar en başta kendilerini özgür hissetmeli.. Duygularını, düşüncelerini, fikirlerini, hayallerini, beklentilerini karşı tarafın tepkisinden korkmadan ve çekinmeden paylaşabilmeli. Başı sıkıştığında; ilk önce sevgilim dediği insandan makul fikirler ve tavsiyeler alabileceğini bilmeli. Ruhsal ve psikolojik gelişim manasında desteklendiğini hissedebilmeli, gereksiz kıskançlıklar, tripler ve davranışlarla yorulmamalı, kendini her anlamda rahat, huzurlu, mutlu hissetmeli. Sevgisinden emin olmalı, acaba ne zaman çekip gidecek diye adeta diken üstünde oturmamalı.. Neyse ben ütopik bir ilişki profili çizdim elbette. Böyle bir ilişki günümüz şartlarında mümkün değil..
Sağlıklı bir ilişki içerisinde; iki tarafta huzur bulmalı her anlamda. Anlaşıldığını, sevildiğini, güveni, sadakati, saygıyı hissetmeli. Karşılıklı paylaşım ve doyum maksimum seviyede olmalı. En önemlisi iyi birer arkadaş ve dost olmalı bu iki insan. İlişki, her iki bireye de bir şeyler katmalı, değişmeli yenilenmeliler. Kişilik ve mesleki anlamda birbirlerini geliştirip ilerletmeliler. Durağanlık ilişkiyi de monotonlaştırır. Daha ne diyim evladım, mükemmeli yaşamalılar