Şıklardan biri sebep olması gerekmiyor zaten. Onlar sadece bir seçenek. Kendinde tabii ki sebep yazabilirsin. ve güzel bir cevap verdin. Görüşün için teşekkür ederim. :)
Sende de suç var neden dersen kendini ezdiren sensin. Kimsenin seni ezmesine , hor görmesine izin verme. Her insan kendine göre değerlidir. Karşındakine değil ilk önce kendine değer ver. Bırak onlar seni değil , sen onları beğenme. Seçenek olma , seçici ol.
Ezdirmiyorum ama kader eziyor. Ben ordaki etmekten kastettiğim şey metafordu. İşin sonunda ezilen yok sayılan ben oluyorum. Bu öyle ya da böyle bu sonuca çıkıyor. Anlamıyorum ki. Çok mu kötü birisiyim de bunları yaşıyorum ya da çok mu iyiyimde bu dünyaya meyilim olmasın diye bunları çekiyorum.
Kaderede ezdirme o halde. Kaderini çizen sensin. Ve çok fazla düşünüyorsun. Mesela kendinin kötü biri olduğunu düşünüyorsun ve hatayı kendinde arıyorsun. Ama hata ne biliyor musun? Özgüvensizliğinden. Ve kadere bağlamandan. Kendine güvenmeyen , kendini sevmeyen birini başka biri neden sevsin ki? Elbette yarı yolda bırakır. İlk önce kendini sev. Kendine değer ver. Sonra başkalarını sev. Gereğinden fazla değer verme. Hak edene hak ettiği gibi davran.
Mizah olarak söylediğini anladım. Bende o anlamda ölünmez demek istedim. Kimse üzüntüden ölmez. haha Bu yüzden böyle konuştum. Ve diğer açıklamanaysa cevap vereyim. Nefesi kesilmiş gibi olursun ama kesilmez. Ve son pişmanlık neye yarar. Aman boş ver. Hiçbir şey için pişman olma. Kafaya takma. :)
En İyi Cevaplar