Uzmanlar zaten her zaman için söyler bunu Arada ufak tefek kavgalar ilişkiyi Tabii ki güçlendirir insanlar zannediyor ki hiç kavga edilmezse o ilişki sağlıklı oluyor ha işte öyle diyor ama tabi altını çizerek söylüyorum birbirini kırıcı hakaret edici kavgalardan bahsetmiyorum ufak tefek kavgalar tabii ki olacak
Kavga etmek ilişkiye güçlendirme, aksine sonunu getirir. Çünkü kavganın içinde olumsuz şeyler vardır. Bağırmak kaba konuşmak küfür etmek kalp kırmak ağlatmak gibi. İçinde bunların olduğu bir şey bir ilişkiye nasıl fayda sağlayabilir ki.
Arada inatlaşmak didişmek bunlar tabii ki tatlı olur. Bu gibi durumlarda çiftler birbirine daha çok bağlanır çünkü küsseler bile birbirlerinden ayrı olamadıklarını anlarlar.
Tartışmalar ufak tefek ise, ki her ilişkide olabilir, olmalı, o zaman güçlendirir. Bir şeyler hakkında tartışabilmeli çiftler, tartışmıyorsa zaten o ilişki yürümez ki. Ama tartışmadan sonra yine yağ bal olunabilmeli. Bazı küslüklerden sonra, o kısacık arada öyle bi özlemle doluyorsun ki :D bir şey olsa da barışsak diye bekliyorsun
Tartışmak belki saygı çerçevesinde. Ama tartışma esnasında sinir katsayısı yükseliyor ve insanlar kırıcı olabiliyor. Ben zaten alıngan bir insanım. Beni kırar genellikle azar azar da soğutur. Sonunda da ortada ilişki falan kalmaz.
Ufak tefek şeyler tatlı tatlı gelir ilişkiye, büyük şeylerde dış etkenlerden ya da engellerden kaynaklı olursa eğer, el ele verilerek aşılması güçlendirir. Diğer saçma sapan, her şeyden nem kapan bir tartışma sebebi çıkaran kişi varsa geçerli değil bu. Böyle ilişkiler asla çekilmiyor, bu uyumsuzluk ya da uygun olamama sınıfına giriyor daha çok...
Tartışmak bir ilişkinin tuzu biberidir, o olmazsa tadsız olur evet ama bu sürekli hale geliyorsa o zaman sıkıntı. O zaman ilişki gitgide zayıflar ve sonra inceldiği yerden kopar. Yani bu durumda süreklilik çok önemli. Tekrar eden tartışmalar olmamalı. Nadiren tartışma oluyorsa ve sonra olay tamamen tatlıya bağlanabiliyorsa ilişki güçlenir
Sürekli olursa yıpratır. Tatlı atışmalar dediğimiz durumlar güçlendirir. Sevgi ile atışırsın ama sürekli kavga dövüş, kıyamet koparır.
Bu kısım da hep bir taraf alttan almamalı. Eşit olmalı. Kimisi bencil olsa da bu konular da çünkü ben merkezli insanlar ne kadar sevse de önce kendini düşünür
Yıkadabilir, güçlendiredebilir. Ancak birbirlerini tanımalarına yardımcı olur. İnsanlar kavgada gerçek yüzünü ve düşüncelerini vurguladığı için nelerden hoşlanır/nelerden hoşlanmaz/neyini seviyor/neyini sevmiyor anlayabilirsin
Kavgadan ne kadar verim alıp verebiliyorsan, ilişki doğru orantıda o kadar güçleniyor. toksik bir kavga değil, vurmalı kırmalı, bağırmalı çağırmalının aksine. Kavgadan sonra düşünüp “Aa ben haksızmışım, doğrusu öyleymiş.” Dedirtmeli.
Kavgada bile söylenmeyecek sözler var. Mesala; bir erkeğin erkekliği hakkında veya bir kadının iffeti hakkında kötü söz söylenmez. Bunlar dışında her ailede kavgalar olur, normaldir. Hatta bazen gereklidir.
Duyduğum gerçek bir anekdot.. Arkadaşlar arası sohbette birisi diyor ki, "eşimle kavga ettikten sonra, çok tutkulu sevişiyoruz" . Diğeri de " şimdi bana, eve gidip karıyı dövdürüceen" .. Bunu duyduğumda çok gülmüştüm..
Kavga olmuyorsa iletişim eksik kalıyor demektir. Önemli olan kavganın sürüklendiği mecra ve getirisidir. Birbirini tanımamanın verdiği katışıksızlığı çözüme kavuşturmaktır.
Biz vur deyince öldüren bi milletiz sürekli kavga edeceğim birini sevemem. O kadarda canıma susamadım. Beni seven benle tartışmaz diyerek noktayı koyayım 😃
İlişkiyi güçlendirir mi orası meçhul lakin heyecan kattığı ve monotonluktan çıkarttığı bir kesin. En azından anlık olarak öfke, nefret, sinir gibi farklı duygular hissediyor insan.
Küçük ya da büyük hiçbir tartışma ilişkiyi güçlendirmez. İlişkiye heyecan getirilmek isteniliyorsa daha başka şeylerle bu yapılmalı. Tartışmalar kesinlikle ilişkinin tuzu biberi değildir.
Devamlı olması iyi olmaz. Küsme durumunu sevmem zaten. Ufak tefek olacak tabi... hep monoton olmaz. Şöyle eş*k sudan gelinceye kadar dayak yemeye razıyım. 🤣🤣🤣
bence periyodu önemli nadiren olup sonrasında konu açılmamak üzere aşılıyorsa güçlendirir. ama tekrar tekrar aynı konu etrafında dönülüyorsa ilişkiyi tüketir
Tam tersi küçük küçük yaralar açıp zedeleyerek bir süre sonra geri dönüşü ve tedavisi olmayan hastalığa ve takıntıya dönüştürür , bir de bakmışsın ki artık o eski halinden eser yok o ilişkinin.