Sarılmak herkese çok iyi gelir;- Oksitosin hormonu vücutta, sarılma anında salgılanmaya başlar. Hormon salgılandığında kişi mutlu hisseder ve sarıldığı kişiye bağlanmaya başlar. Bu durumun yanı sıra salgılanan oksitosin hormonu bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylece güçlenen bağışıklık sistemi vücuttaki zararlı bakterilere karşı savaşır.- Sarılma, acıyı azaltır ve güçlenen bağışıklık sisteminin acı eşiğini arttırır. Örneğin; yakınını kaybeden bir kişi hissettiği acıyı sarılarak atlatabilir. Uzmanlar, özellikle ruhen yıpranan insanlara sarılmanın onları daha çabuk iyileştirilebileceğini belirtiyor.
- Vücuttaki kan basıncını dengeleyen sarılma eylemi aynı zamanda sinirleri harekete geçirerek beyindeki kan oranını düşürür. Bu durum vücudun sakin bir hal almasını sağlarken, stres, depresyon ve sinirlilik gibi psikolojik rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.
- 2009 yılında ABD'li psikologların yaptığı araştırmada; eşlerin stresli konuşmalar yapmadan önce, 20 saniye birbirlerine sımsıkı sarılmaları istenmiştir. Bu durum sonucunda; sarılan çiftlerin kan basıncı ve kalp atışlarının normalleştiği tespit edilmiştir. Sarılma sonrası vücutta salgılanan oksitosin hormonu, kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğü ortaya çıkmıştır.<amp-img alt="sarılmanın insan sağlığına olumsuz etkisi" class="i-amphtml-layout-responsive i-amphtml-layout-size-defined i-amphtml-element i-amphtml-built i-amphtml-layout" height="354" i-amphtml-layout="responsive" layout="responsive" src="https://i2-haber7-net. cdn. ampproject. org/ii/AW/s/i2. haber7. net//haber/haber7/photos/2019/43/2zTAy_1572008077_2543. jpg" srcset="https://i2-haber7-net. cdn. ampproject. org/ii/w680/s/i2. haber7. net//haber/haber7/photos/2019/43/2zTAy_1572008077_2543. jpg 680w, i2-haber7-net. cdn. ampproject. org/.../...7_2543. jpg 820w" width="630" i-amphtml-auto-lightbox-visited="" lightbox="i-amphtml-auto-lightbox-2" style="-webkit-tap-highlight-color: transparent; box-sizing: inherit; display: block; position: relative; overflow: hidden ! important; background: rgb (245, 240, 242); --loader-delay-offset:509ms ! important;"></p>
Sarılmak insana kendini iyi ve güven de hissettirir. Bazen kırar kalbi çünkü veda için sarılırsın. Bazen de mutlu eder hoş geldin demek için sarılırsın.
Sarılırsın; sevdiğin için, özlediğin için, hoşçakal demek için, gözlerin dolduğu için, bir yolun sonu için.
Sarılmak Neden Güzeldir; Mutluluk artarStres, yorgunluk ve yalnızlık hissi biz anlamadan hayatımızdan bazı duyguları sessizliğe gömebilir. Bunların başında mutluluk duruyor. Bu duyguda azalma varsa çözüm kollarınızı açıp, sevdiceğinize sarılmaktan geçiyor.
Kollarla sarıldığın ama kalbinle hissettiğin, dünyanın belki de en huzurlu eylemidir... Kelimleri gereksiz kılar içten bir sarılma eğer bu sevdiğin adam ya da kadınsa göğüs kafesinin içine sokasın gelir. Dokunma duygusu, güven içgüdüsü, belki bir nebze sahiplenmek, tutunmak, bırakmamak... Zaman her daim aksa da böyle anlarda bir kaç dakikalığına durduğunu hissediyor insan ya da öyle görmek istiyor, yeryüzünden her şey silinmiş gibi, kafan o anda tüm düşüncelerden arınmış ve hissedilen sevgi ve huzuru duyuyor gibi olur sadece. Bu yüzden bu kadar güzel ve etkilidir...
Sarılmak benim için birçok şey demektir. Birçok anlamı olan bir dil gibi sanki... Yanındayım yanlız değilsin demektir. Sinirlendiğimde sakinleşebildiğim tek yerdir. Mutlu olduğumda... Sevgimi kelimelere dökmeyi sevmem seviyorum dememin en güzel şeklidir. Şevkate ihtiyacım olduğunda ya da şevkat göstermek istediğim de sarılmak, ilaç gibidir. Bir de cinsel anlamı olan tarafı vardır benim için. Tutkumu arzumu sarılarak da hissettiririm ben. Bir bütün olur orada bedenler. Hissedilir bütün kıvrımlar. Sekse davettir o an benim için. Bir de sevdiğim adamın arkamdan sarılışı var en sevdiğim...
İnsan sevdiği birine sarıldığında oksitosin hormonu salgılar vücudu buda bizi tatmin ve mutlu eder huzur verir o yüzden sarılmak güzeldir ama şeytana sarılmak değil ona sarılmak insana kendini huzursuz hissetirir, tatmin etmez ben en çok anneme sarılmayı seviyorum tüm negatif düşüncelerden korkulardan kurtuluyorum o an.
Çok güzel bir konu açmışsın. Eline sağlık. Ben de sarılmayı severim. Hatta benim için kırmızı çizgidir. Sarılmam bir kız tarafından red edildiğinde, daha yeni tanıştık hemen samimi olamam kafasında yorumlar yapıldığında o kız benim gözümde bitmiştir. Bu tarz şeyler yaşadığım oldu. Sarılmaktan kaçınan kızların benle son konuşmaları oldu. Direk sildim defterden. Umurumda dahi değil. Hiç pişman da değilim. Yine olsa yine red ederim.
Nörokimyasallardan bazıları, sosyal bağlanmada önemli bir rol oynayan, kalp atış hızını yavaşlatan, stres ve kaygı düzeylerini azaltan hormon oksitosin içerir. Beynin ödül yollarındaki endorfinlerin salınması, sarılma veya okşamadan kaynaklanan anlık zevk ve refah duygularını destekler..
Sarılınca seretonin devereye girer o yüzden çok mutlu olunur sarılmak çokta sağlıklı ve huzurlu tedavi olarak bile kullanılıyor. Bence sarılmak özelliklede sevdiğine sarılmak arayıpta bulamadığın ne varsa hepsini bulmuşsun gibi ne için çabalıyorsan hepsine ulaşmışssın gibi
İnsanın iç huzurunu bulduğu ve sevildiğini, sayıldığını hatta kimileri için korumacılık içgüdüsü içinde var olduğunu hisetmeli. O nedenle çok güzeldir.
Sıcağı sıcağına karışsın istersin bazen karşı tarafın.. Teni tenine, kalbi kalbine, nefesi nefesine gelir.. Bu kişi özel biriyse elbette.. Keyifli geceler..
Çok güzel söylemişsiniz. Bence sadece eş veya sevgili için değil. Anne, baba, dost herkes için geçerlidir bu. Ama öyle düz bir sarılma değil. Hisli hisli...
Çünkü sarılmak insanı karşısındakiyle bir bütün gibi hissettirir. Özellikle kalpler yakınlaştığı için insanın güvende ve sevgi dolu hissetmesini sağlar.
Biri bana sarıldığında yaşadığım o duygu tarifsiz. Sevgi görmediğim için küçük bi sarılmayla bile mutlu olabilen bir insanım. sarılmak benim için dünyanın en güzel şeyi olabilir. Ve ben en çokta O'nunla sarılmak isterdim...