Kadınlar ne ister erkekler ne anlar ya da erkekler ne ister kadınlar ne anlar? Çiftler neden birbirini anlamaz ya da anlıyorlarda anlamamazlıktan mı geliyorlar? Sorun nerde?Anlaşmaya gönlü olan sorunları bertaraf eder ve partneri ile açık net kafasından geçen, onun icin sorun olan her ne varsa konuşur, anlatır. Sorunu çözmeye çalışır, tabii sevgi varsa ve ilişkiyi devam ettirmek istiyorsa... #DeliMavi 25 Mart 2022
Erkekler ve kadınlar ilişkiden ne ister, ne bekler?
Valla anlamak isteyen her türlü anlar karşındakini. Ama bazıları kendileride bilmiyor ne istediklerini. Çünkü net değiller. Göründükleri gibi hiç değiller. O yüzden de sen hiç beni anlamıyorsun oluyor. Net olmayı başaran her insan anlaşılırdır.
İki tarafta anlaşılmak istiyor aslında temele inildiğinde. Erkekler biraz daha huzur ve özgürlük, kadınlarsa sahiplenilme, ilgi ve şevkat bekliyorlar. Kıskançlık kadınların damarında akan kan gibi. Erkeklere özgürlüğü ve huzuru veren çok az kadın var. Genellikle trip, kısıtlama ve kaos şeklinde gidiyor kadınlar erkeklerin üzerine. Erkekler de buna karşın ilgisiz kalıyorlar karşılarındaki kadına. Bıkkın ve yorgun oluyorlar. Biraz daha fazla güven gerek kadınlara. Erkekler de biraz daha fazla sevdiğini belli edip göstermeli. Tabiki bolca sabır ve saygı da gerekli.
Sadakat huzur isterler. Ama iletişimsizlikler en büyük sorundur. Konuşmaktan kaçarlar, anlamaktan kaçarlar, iki taraf benim istediğim olsun düşüncesine kapılır. Sevgili olmadan önce benim için sorun değil denilen şeyler, sevgili olduktan sonra, hatta evlendikten sonra bile ters tepip sorun olmaya çalışır. Bencilliği bırakıp saygı duyulması benimsenirse ortada sevgiden başka bir şey görülmez.
Şimdi bu ilişkiden ilişkiye değişir. Benim şu an yaşadığım ilişkiler karşılıklı haz, zevk, eğlenme, gezme üzerine kurulu. İki tarafta üzülmüyor. Kısa süreli ilişkiler. Ama diğer yönden erkekler genelde en çok yüksek libido, sadakat saygı ve dürüstlük ister. Kadınların ne istediği tam belli değil ama para ilk üç içinde o kesin.
Kişinin hayat ideolojisine göre değişir. Ben tutarlı, ne istediğini bilen, ortak mizah anlayışı yakalayabildiğim, AKP'ye oy vermemiş ve savunmamış, tik tok hesabı bulunmayan bir kişiden normal, eğlenebildiğim bir ilişki bekliyorum.
Umumiyetle olan şey şu' dur; Erkek, bütün kadınlardan tek bir şeyi, kadın 1 erkekten herşeyi ister. Gücü elinde tutan, fıtratının gereğini yapmaktan kaçınmıyor. Saygısızlık, empati eksikliği, ilişkiye yeterince önem ve emek vermeme veya tam aksine, ilişkinin hakkını verip, hak yemeden kadir kıymet bilip, saygi ve ilgide eksik kalmama durumu , hep gücü elinde tutan tarafın fıtratının yansıması olur.
Temelde güven ve huzur geliyor benim için.. Heyecan duymak istiyoruz, merak etmek, önemsemek ve önemsenmek, emek harcamak ve harcanmasını.. Tutku, özlem ve arzular.. İnsan aslında tek bir şey istemez.. Bir çok şeyi aynı anda yaşatabilen insanı ister.. Duygu karmaşası değil midir zaten aşk.. Keyifli günler..
sorunun aşama aşama. öncelikle doğası farklı iki cinsiz. bu farklılıkları kabullenmek istemiyoruz. daha sonrasında da öğretiler ile işlenerek sivriltilmişiz. son olarak da empati kurup birbirimizi anlamayı başaramamışız
İlişkinin adı ve amacı açıkça belirtilmelidir. Bu durumda herkes diğerine talebi ne ise onu sunar. İstediğini iddia ettiği ile beklediği aynı olmayan kişilerin ilişkisi bu sebeple savaş ve acılarla dolu olur.
Kadınların genel olarak hala ne istediğini çözemedim, çoğu çok dengesiz. Erkeklerinse çoğu uçkur peşinde olsa da nadir de olsa ciddi hislerin peşinde olanlar var