2 yıldır birlikteyiz madde bağımlısı olduğunu öğrendim bu aralar aramiz bozuk herkes uzak dur diyor ama acıyorum belki doğru yolu gösteririm diye ama o beni dinlemeyi bırak içtiğini bile inkar ediyor çok zor bir çocukluk geçirdim şimdi kendimi toparlanmış hissediyorum korkuyorum sanki uçuruma gidiyormuşum gibi bir his var içimde napacagimi bilmiyorum bana soğuk davranıyor yüzüne vurdum diye ben de uzak duruyorum bazen üzülüyorum ama sanki sonu yok gibi kafam çok karışık bana yardımcı olur musunuz çaresiz kaldım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMadde dediğin sentetik mi? Yoksa esrar tarzı uyuşturucu mu? Tek diyeceğim eroin, meth gibi şeylere düşmüşse ve bırakmak istemiyorsa işin zor. Ama esrar veya diğer çeşitleri kubar vb. Uyuşturucular ise bırakanı çok gördüm düzelen insanı da. Ama metamfetamin gibi beynin sinir uçlarını körelten ve karakteri yok eden sentetik uyuşturucu kullanan insanlara dikkat et eğer çok dibe battıysa zaten kendini çoktan bozmuştur
154 Yorumla- +1 yıl
Her sevgi mücadeleye değer ama dediğim unsurlara dikkat etmelisin
- +1 yıl
Dişlerini sıkıştırma ve gıcırdatmak gibi şeyler ekstazi etkisinde istemsizce ve aşırı şekilde görülen belirtiler, insan tutamaz kendini etkisi geçene kadar devam eder ve uzun süreli kullanımda etkisinde olmasa dahi alışkanlık olarak normal yaşantısında yapmaya devam eder
- +1 yıl
Burun çekme bilemiyorum bence sevgilinin o kadar parası yoktur o kokainden kalan bir tik diye biliyorum neyse sana söyle diyeyim
- +1 yıl
Ekstazi kullandığına eminim bu belirtilerden sonra ama ekstazi diğer sentetik uyuşturucular gibi değil fiziken bir bağımlılık yapmazlar ruhen ister bu yüzden kafada bitirdiğinde iş biter ama eroinli ise hem fiziken hem ruhen bağımlılık yapar bunun kurtuluşu çok zor
- +1 yıl
Benim korktuğun uyuşturucular tekrar diyorum, meth ve eroin gibi insanın karakterini, aklını yok eden uyuştucular. Bunlara çok dikkat et bunlara düşenler şimdi olmasa dahi kullanmaya devam ettikçe her şeyi yapabilecek potansiyele gelirler çünkü ruhsuzlaşırlar zaten o aşamaya gelene kadar bir çok kişi kafayı yiyor
- +1 yıl
Dişlerinde çürümeler oluyor mu? Normal bir çürüme değil hızlı bir şekilde durup dururken ufak ufak diş kırıntıları şeklinde dökülmeler olsun ağrılar olsun. Veya ara ara aşırı şüphecilik oluyor mu? Geceleri halüsinasyon veya seslerden bahsettiği oldu mu hiç?
- +1 yıl
Eroin içtiğini sanmam eroin içen insanı anlatmaya gerek bile yok hiç bilmeyen biri dahi olsa anlar o normal bir şey değil çünkü
- +1 yıl
Hem ona parada yetiştirmez ve her zaman çözemez de kolay kolay. Meth olayına dikkat et, çözmesi çok kolay her yerde var ve çok ucuz o yüzden düşen her daim bulur buldukçuda ruhu bozulur
- +1 yıl
Tabi mutlu olur, bir iki gün uyumadığı oluyorsa ve o mutluluk halleri 5-6 saatten fazla sürüyorsa, dişleri kırıntı şeklinde dökülüyorsa bazı geceler hiç durmadan konuşuyorsa ve yine o gecelerin ertesi günü hem mutsuz hem şüpheci birine dönüşüyorsa meth olabilir
- +1 yıl
Ekstazi ile meth birbirine biraz benziyor ama ayırt edici özelleri dediklerim sen karar ver hangisi ekstazi ise bir iki saat yükselişte mutlu olur sonra düşüşe geçer normal bir şekilde uyur ama ertesi günler yemek yiyemez ağzı yara olur yara dediysem öyle görünen yara değil yedikçe damakları acır
- +1 yıl
Meth içiyorsa uzak dur ileride onun için ne sevgi kalır ne kendisi hiç bir şeyi umursamaz içmeye devam ederse uyuşturucu yarınların mutluluğunu borç alır geride vermez
- +1 yıl
Eğer meth etkileri yoksa mücadeleye etmek için şansın olabilir ama varsa ve bırakmak istemiyor sal gitsin
- +1 yıl
Çalışır çalışır bu meth dediğimiz uyuşturucu Almanlar 2. Dünya savaşında askerlerine güçlendirici diye verdiler askerler günlerce uyumadan mutlu ve enerjik şekilde savaştılar bu savaş raporlarında var tabii etkileri daha sonra görüldü
- +1 yıl
İştahı esrar ve onun türleri yapar esrar kullanan adam iştahlıdır durmadan yer tatlıyı da çok sever
- +1 yıl
Benim büyüdüğüm yer uyuşturucu ve bir çok şeyin bataklığı olarak anılan bir yer yaşadığım şehirde ben bir çok insan gördüm ziyan olan hayat umurlarında değil ama kurtulanları da gördüm şu an herkesten çok mücadele ediyorlar ama arkadaş ortamını bırakması şart kurtulanların hepsi arkadaşlıklarını kestiler
- +1 yıl
O sentetik uyuşturucu kullanıyor dediğin belirtiler kesinlikle ekstazi belirtileri hatta meth bile olabilir ama sentetik olduğu kesin
- +1 yıl
He birde libidosuda yükselir bunun sentetik etkisiyle haberin olsun
- +1 yıl
Sentetik kullanıyorsa kesin yazacak libidosu yükselecek çok sıcak kanlı davranır zaten o an mutlu bir şekilde havalara uçuyor olur her şeyi der ayık mı yoksa kafası iyi mi onu anla yazdığında ona göre cevaplar verirsin
- +1 yıl
Belli zaten ara sıra hevessizde oluyordur bu
- +1 yıl
Sana kötü bir haberim var sevgilin kesin olarak sentetik kullanıyor etkileri ortada nerede görsem tanırım ben tam olarak meth kullanıyor mu onu bilemedim ama bana sorarsan ihtimal yüksek çünkü çok ucuz bir şey piyasada dolu
- +1 yıl
Ve sana bir kötü haberim daha var sen bıraksan da o her sentetik etkisiyle libidosunu yükselttiğinde kafasını güzelleştirdiğinde sana yazacak
- +1 yıl
Ben insanların ilişkilerine hiç bir zaman kesin kanaat getirip ayrıl barış gibi söylemlerde bulunmam ama çok dikkat etmelisin
- +1 yıl
Meth ise aklında bulunsun bir iki gün hiç uyumadığı zamanlar olur, gittikçe şüpheci olur, halüsinasyon ve olmayan sesler duyar veya görür. Dişleri gittikçe çürür, normal arkadaşalıklarını keser karakteri değişir kullanmadığında hissizleşir ve benzeri şeyler
- +1 yıl
Yazar yazar bir gece yarısı ansızın yazar neler gördüm neler dikkat et sen kendine. Ona da üzüldüm bir annenin oğlu ama unutma ki sende bir annenin kızısın kendine dikkat et kimse için kendini ziyan etme
- +1 yıl
Tabii istemez bak benden büyüksün ama ben bu genç yaşıma rağmen neleri gördüm büyüdüğüm yerde herkesin dilinde delikanlılık mertlik namus var çoğu uyuşturucu kullanır alkolünü içer libidosuna hakim olamaz kendilerini ziyan ettikleri gibi yanlarında da birilerini götürürler
- +1 yıl
O tür insanlardan uzak ben o insanlardan uzak duruyorum hepsi abi kardeşim hatta bazılarına bir zamanlar dost dedim ama artık bir bağım olmasını istemiyorum çünkü onlar ile aynı düşünmüyorum aynı şeyleri istemiyorum
- +1 yıl
Benim kız arkadaşım kullansa zaten ziyan etmişlerdir onu derdim uyuşturucu konusunda kız erkek çok fark ediyor ama hepsi aynı yola çıkıyor ziyan olmuş bir insan…
- +1 yıl
Harcarlar seni uyuşturucu etkisinden geçtikten sonra ne yaptım ben diyerek aylarını yıllarını geçirirsin kendin bilirsin dediğim gibi karakteri bozuyor bu tür şeyler karaktersizlik yapmaları an meselesi
- +1 yıl
Ben uyuyorum iyi geceler sana mantıklı düşün kalbini bu işe karıştırma dikkat et kendine
- +1 yıl
Hepsinin sonu aynı buna emin olabilirsin
- 1 yıl
Extazi zaten amfet. min metamf. etamin icerikli bir sey bu dis sıkmalar filan mette de olur ex e ozel birsey degil
- 1 yıl
Mette koka. inin degistirilmis hali ko. kain etkilerinin hepsi gorulur.
- 1 yıl
Hap kullanıyorum diyordu aramızdaki bağın çok farklı olduğunu söylüyordu ama ben kötüyüm senin beklentilerini karşılayamam diyordu pavyonlara gidiyordu kızıyordum arkadaş çevresi kötüydü kendine geldiğinde ise o kadar başkaydı ki evlenmek bile istiyordu kötü olduğunda benı arıyordu arkadaşı gıttım arabanın içinde elleri titriyordu benim sayem de eve gidip uyuyabildi ama benim onu düzeltmek istemem sevgim yetmedi ailemin istemeyecegını düşündü ama böyle kim ister ki en azından çabala demi başka bir kızı aldı hayatına bizle olmayacağını düşündüğü için bide kız ona yapıştığı ıçın ve o kızı aldattığı halde Kız onu hala bırakmadı şaka gibi böyle görünce ben mi hata yapıyorum diyorum 2018 den beri içiyor ölmek istedıgını söylüyor kendine geldıgınde kendını hiç affedemeyecek çünku beni gerçekten sevmişti kendımde bile degılım bedenımı bile taşımıyorum demişti nasıl bi kader ondan önce 7 yıl uyusturucu içen bir ınsan hayatımı zehir etmişti sonra karşıma bu çıktı ve o kadar kader ki kaçamadım ama bu çok uyusturucu içtiğinde onunla aynı yatakta olmama rağmen bile bana dokunmadı öyle iyi birisiydi sadece bitirmişlerdi onu
- 1 yıl
@Kumruacar cok uyusturucu icince kus kalkmiyo be kizim bu ne saflik cahillik bak yoluna kasiniyomusun cok iyoymis amanda aman yesinler onlari aptaliz biz
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Madde kullanan bi insan bağımlıdır o bağmlılık ta senin benim söylemem le bırakılmaz birşeydir seni ailesini gözü görmez bunun tek bir yolu vardır oda gidip tedavi olması bunada genelde ikna olması çok zor kimseyi takmıyorlar senin en kısa zamanda aynı bataklığa düşüp hayatını mutsuz geçirmek istemiyorsan biranönce ayrılmalısın vicdan yapıp yardım edim dersen bi bakarsın kendin yardım edilecek duruma düşersin
44 Yorumla- +1 yıl
Unutmak için karını ver ve ne olursa olsun kararının arkasında dur bi anda bırakmak istiyorum deyip gerekirse konuş kendisiyle istemediğini sonra heryerden sil engele ve bidaha da karşına çıkmasına müsade etme yolda giderken karşına çıksa bile yolunu çevir yani biran önce bu defteri tamamen kapatıp hayatına kaldığın yerden devam etmelisin tabi kolay olmayacak sonuçta 2 yıl geçti bunun içinde kafanı dağıtacak farklı aktiviteler yapmalısın dışarı çık dolaş ya da farklı arkadaşla ortamına gir ki oturup düşünmeye vaktin kalmasın
Öyle adam doğru yola gelmez cahil misin hemen uzaklaş ayrıl bırak geçmişi ne yaşandıysa yaşandı unut gitsin ilerde çok sıkıntılı çıkar Kadınları anlamıyorum neden doğru etme peşine sürekli gidiyorsunuz şımartmanın şu Erkekleri sonra kendini bişey sanıyorlar
44 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılBırakmak istiyor ve bunun için çaba gösteriyorsa yanında olurum destek olurum elimden geleni yaparım. Ama bırakmak istemiyor ve devam ediyorsa ondan ne eş olur ne çocuklara baba olur sorumsuz ve hayatsız biri demektir.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
+1 yılHer konuda bağımlılık çok kötü bir durum. Ya kişi kendi bırakır, ya da tedavi ile bırakmak zorundadır. Madde bağımlılığı konusunda arkadaş çevresini terk edecek, telefon nosunu sosyal meydayi terk edecek yeri gelirse bulundugu ikamet ettigi yeri bile degisecek kisi. İlk is birakmaya karar vermek, ikincisi ise maddeyi bulmasini kolaylastiran bu unsurlardan olabildigince uzaklasmaktir.
04 Yorumla- +1 yıl
Once cevresiyle sonra kendisiyle yuzlesecek. Çevre ile yuzlesmek zor gibi gozukse de asıl zor olan kisinin kendisi ile yuzlesebilmesi. Cunku kisi en kolay yalani kendisine soyler. Bir yerden sonra da aynı durum sürekli tekerrur eder.
- +1 yıl
Kendi vermesi gereken bir karar ama destek olmayı ihmal etme. Seven kisi geregini yapacak hem o hem sen ikiniz beraber. Madde kullanimi ilerleyen zamanlarda zihinsel bozukluklara sizofreniye kadar varan sonuclara yol aciyor. Ozellikle beyinin gordugu zararin hicbir sekilde telafisi olmuyor. Bir sekilde uzuldugunu, korkularinin oldugunu hissettir. Kendini sorgulayabilse ben ne yapiyorum diye o bile buyuk bir baslangic
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle şunu unutma "Sen doğru yol göstericisi değilsin" zaten bağımlı bir kişiye de senin gücün yetmez, bu işin uzmanı değilsin. Bırakmak isteyen gider tedavi olur. Kabullenirsen yalanlar devam eder, zaten inkar da ediyormuş.. 3 gün sonra inkar da etmez, bu beni her halimle kabul ediyor der.. Sonu da gelmez. Yol ver gitsin. Bir defa sana yalan söyleyenle işin olmasın. Bu türde bir yalan asla affedilmeyecek yalan kategorisinde. Hayatını etkiliyor çünkü.
48 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYaşanılanlar kolay unutulmaz. unutmak için çabalama. Acını yaşa ama asla geriye dönme. Her acının bir sonu var. Ben sözüme 3 gün kala aldatıldığımı öğrendim. Terk ettim. 3 ay sonra o kızla evlendi. Çok acı çektim ama acıyı ertelemedim. Bittiğine kendimi inandırdım. Bir defa her yerden sildim. Stalk yaparsan, silmezsen unutamazsın. Beyin böyle bir organ, gördükçe hatırlatır ve çoğunlukla da iyi anılar gelir aklına. Çünkü yaşadığın acı, daha önceki acılara benzemez daha taze ve daha yaralayıcıdır. Zamanla, yaşadığın acının, aslında bir kurtuluşun zemini olduğunu kavrıyorsun ve şükür diyorsun.. Bir de bir gün dayanamadığım bir noktada secdeye varmıştım. Normalde namaz kılan birisi değilim. Secdeye başımı koydum ve ne kadar süre bilmiyorum ama yalvardım bu acıyı al yüreğimden diye. Belki tesadüf belki ilahi güç; o günden sonra acımın hafifleme hızı inanılmaz bir sürat aldı. Çok değil 1 hafta sonra artık çok çok daha iyiydim.
Cevap sahibi+1 yılUmarım başarırsın ve ben inanıyorum başaracağına çünkü mantıklı bir kıza benziyorsun. Ya dönersin ve o bataklığa sen de düşersin, ya da kurtulur ve hayatını yaşarsın. Kesin başaracaksın, sabret..
Cevap sahibi+1 yılDönmesine müsaade etme. Seninle iletişim kurmasına da müsaade etme, sadece bitti diyebilirsin fazlası olursa iletişim devam eder. Sen sil gitsin. Yazmaya aramaya devam ederse bas engeli.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim. Ben de aynı güzel dilekleri sana iletiyorum. Sevgiler.
Belki hayatında bulabileceği aşk olabileceği tek insandım lakin ordan çıkarmaya çalıştıkça benden kaçmaya başladı sevgi güzellik statü para yetmiyor kendi sevgisini bile göremiyorlar ne zaman kendine gelse çok başka bir adamdı ha fırsatı çok varken bile bana dokunmadı kendi de benden uzaklaş diye bas bas bağırıyordu bana kıyamıyordu hiç inkar edip gizlemedi tam tersi uzaklaşmam gerektiğini ve mecburen uzak durmaya çalıştığını söyledi ama çevresi çok kötüydü kendi dursa onlar kafaya alıyordu ona yapışan bir kız vardı onunla olmayı seçti her haliyle kabul edeceğini düşündü ve öyle insanlar sevgiye çok aç oluyorlar yalnızlığa alışamıyorlar yanı orada bile ne yaptığını bilmiyor bence ama demem o ki hayatına bak bir süre sonra iyi ki dersin inan ki çok zor bir şey bu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıluzak dur aklını kullan bi arkadasım kocasıda alıyodu her gece cocuklarımıda alıp odaya kitleniyoduk sabaha kadar kırıp döküyor cocuklara bişey yapacak diye ödüm kopuyodu diyor bunu mu istiyosun aklınızı kullanın biraz artık
24 Yorumla- +1 yıl
yazdıklarım yetmedimi
- +1 yıl
zaman kimleri unutturmadıki
- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılDeğişmeyecek gibiyse uzaklaş ondan...
❌❌❌❌❌❌00 Yorumla Hep birlikte çekeriz 🤣
00 Yorumla
+1 yılAyrılırım
02 Yorumla- +1 yıl
Bilemem
+1 yıluzaklaşırsın
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Çok sevdiğiniz kişinin madde bağımlısı olduğunu öğrenirseniz ne yaparsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım