Sıkıntılı. Evliliği annesiyle yaşarsınız, annesi ne derse o olur. Her şeye annem bilir diyen birisi işte ne kadar adı evlilik olur muamma. Böyle erkekler genelde beyinsiz oluyorlar, kendi fikirleri olmadığı için anaları yönetiyor. Kadının anneci olanı da sıkıntılı, sadece erkek için geçerli değil bu söylediklerim.
Bir insan annesini sevmeli tabii sevilmeyi hak ediyorsa annesinin değerini kıymetini bilmeli. Annesini seven onun değerini bilen bir erkek benim gözümde daha yüksek yerdedir tabii ki.
Ancak insanlarda genel olarak şöyle bir düşünce var. Sürekli seçim yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Anneme iyi davranırsam eşime iyi davranmamalıyım eşime güzel davranırsam anneme kötü davranmalıyım gibi kendi kendilerine belki kendilerinin bile farkında olmadığı bir algıya kapılıyorlar ki bu çok çok yanlış.
Herkes hak ettiği gibi davranılmalı herkese hakettiği gibi davranmalı kişi. Anneyi anne gibi sevip değerini kıymetini bileceksin eşini eşin gibi sevip değerini kıymetini bileceksin.. anneyi sevmek eşe kötü davranmak eşi sevmek anneye kötü davranmak demek değildir ve olmamalıdır böyle biriyle de evlenilmemelidir.
Evlilik falan düşünülmez öyle biriyle. Sürekli iki arada bir derede bırakır insanı. Objektif şekilde davranmak yerine sürekli annesini savunur. Olan evlenen kişiye olur ve sürekli o fedakarlık yapmak zorunda kalır
Anneler sevilir. Akıllı adam eşi ve annesi arasındaki dengeyi koruyabilendir. Aksi halde sonu mukayeseye varacak her türlü savaşı anne kazanır. Bu durum kadınlar içinde geçerlidir.
Cekilmez olur. Gecen instada bir video gordum. Dugun gunu ilk dansi damat annesiyle yapiyor bide bunu sizce ben dugunumde ilk dansi anam ile yapmis miyimdir diye paylasiyor. Gelin orada oylece kaldi yazik. Anneye saygi tabiki gosterilir ama bir denge kurmak lazim. Annemde annem diyen erkek evin reisi olamaz. Hep cocuk olarak kalir o.
Bu karşıt cinsin işi gücü anneci erkek demek. Kendileri sanki anne olmayacak. Arkanızdan bunu diyecek yetişecek. Yani kendi ellerinizle kendinize tuval kuruyorsunuz. 😃 Çocuklar öğrendikleri şeyi büyüdükçe sevgi zanneder. Buna baskı, şiddet veya kötü davranış bile dahildir. Sonra kapıda, bacada kaldık diye üzülmeyin. 🧐
Anneci ama nasıl bir anneci? Şeytan tüyü olup da ailesine şartsız olumsuz düşüncesiz her dediğine ikna edebilen var. Bir de koyun tüylü olup ailesinin olumsuz faydasız dediklerine inanan var. Yiğit annem mi, kralicem annem mi?
Yorucudur. Annenin hatalarını görmekte, objektif olmakta zorlanır bu tip erkek.Özel hayatla annesi arasında denge kuramaz. velhasil insanın ömrünü yer bitirir. Bu tarz erkek gördünmu. hizla uzaklasilmalidir☺️
Anne sevilir bu bir gerçek ama eş olarak bir kadın ve erkek birleştiğinde (evlendiğinde), kendi hayatlarını doyasıya yaşamalı , kimseleri gözleri görmeden, her kesin yeri ayrı..
asla olmaz. Kişiler evlendiklerinde kendi hayatlarını ve ailelerini kurarlar.. Anneci tipler ailesini kuramaz ve ailesinden vazgeçemez. kadına eziyet olur.
Kesinlikle annelere lafım yok. Ben de erkek çocuk annesiyim. Oğlumun mutlu olmasını isterim bunun için gerekirse fedakarlıklar yaparım. ama şirret anneler de yok değil gelinine yapmadığı kalmayan, oğlunu iki arada bir derede bırakan anneler... Böyle anneler de olunca erkekler de bir yerde "anneci" dediğimiz duruma düşüyor. Bunun haricinde zaten her çocuk seninle benim anladığım şekilde anneci olsun. Benim demek istediğim çok başka 🙂
Üstelik her genç kadın, yarının annesidir. O yüzden tavsiyem, erkeği böyle bir ayrıma zorlamamaktır Çünkü sadece evlat sahibi olan kadın ne olduğunu anlayacaktır..