Karşıdaki kişiye değişiyor mu mesela benim çok umrumda olmayan birisi ise günlerce bile bekletiyorum hatta birkaç hafta beklettiğin bile oldu ama benim değer verdiğim birisi ise isterse defalarca kez bana geçiyorsun isterse kısa yazsın önemli değil ben dönerim çünkü seviyorum ne yapayım kendime engel olamam ki hayat kısa
O kadar işin gücün hayat mücadelesinin içinde karşımdaki kadar küçük hesaplar peşine düşemem. Konuşmak isteyene tavrımı da tarzımı da baştan belli ederim çizgimi de seviyemi de kimse için bozmam. Gerisi kendisine kalmış. İstemiyorsa kimseyi zorlamam ama kapattığım kapıyı da zorlatmam.
Bende o yok görünce direk yazıyorum. Sonuç olarak görüp te yazmamak bana göre ayıp. Ne kadar önemli bir işin olabilir ki? İki elin kanda mi yani ne alt tarafı oturuyorsun, sırf keyif için insan bekletiyorsun. Bana garip geliyor demek ki yapı meselesi. Bunu geç yazanlar için genel söyledim:)
İnsanların işi vardır yani geç yazabilir ama bunu alışkanlık yapıp üstüne bir de haber vermezse durumu aynen uygulama seansım olur. Bunu bilerek isteyerek yapıyordur benim için. Yoksa insanlar yoğun olur sonuçta anlık beklenti içine girmem.
Öyle yaparak önemsediğimi düşünmesini sağlamam, ters psikoloji bu, isterse 2 saate cevap versin onun mesaj atma saatinin çetelesini tutmuyorum mesajı gördüyüm an cevap veririm bazen 5 saniyede bazen yarım saatte.
Yazarsa yazar yazmazsa keyfi bilir kimse için uğraşamam o yazarsa eğer müsaitsem anında cevap veririm değilsem ne zaman müsait olursam o zaman dönerim ama misilleme falan yapamam
Aynı anda karşılık vermeyişini sadece bir nedene bağlaysmayız belki işi vardır uğraşısı vardır vs bunun çok örneği var ama devamlı bunu yapıyorsa tabiki durum yanlış anlaşılmaya açık bir konu haline gelir ve bana da doğal olarak misilleme yapma hakkı doğar
Misilleme değil fakat deger verdiği kadar değer gösteririm, aynı şekilde devam ederse ilişkimi bitiririm, geç yazmasını gerektiren önemli bir sebebi yoksa
Ben yapıyorum, eğer bilerek geç cevap veriyorsa 2,3 gün boyunca yazmam, hatta hiç yazmam. Sinir oluyorum bu tür durumlara. Konuşucaksan konuş , müsait değilsen yazma. Bu kadar basit.