Aile ilişkilerinde bile tamamen doğal olamayız. Iliskilerde seviyeler ve duvarlar olmak zorunda. Çünkü bir insana doğal halinizi açtığınızda o kadar savunmasız kalıyorsunuz ki. Ve siz savunmasızken kendinizi açtığınız insanda kıymetinizi bilmiyorsa sonucu hüsran oluyor. Aşkı bulucam diye kendinizi bu kadar savunmasız bırakmaya gerek yok bence , iliskilerde aşkı diri tutmak için seviyeleri korumak ve beklentileri açık açık belli etmek gerekir. Her sorulan soruya cevap vermeyeceksiniz. Prensiplerinizi de sevdiğiniz kişi için esnetmeyeceksiniz. Öncelik kariyer ve kendi hayatınız olduğunda sevgiliniz önceliğiniz olmak için çabalayacaktır buda aşkı diri tutar. İnsan uğraştığı çabaladığı sürece aşkı alevlenir. Bunu unutmamak lazım :)
Ben bu prensiplere hayatımda çok önem veririm. Eski iliskilerimde sevdiğim kişi için esnediğim zamanlar olmuştur ama sonucları hiçbirinde iyi olmadı ve bana sen taktik mi yapıyordun bile demeye başladılar. Oysa ki sevgimden sınırlarımı esnetmiştim. Bunun kıymeti bilinmiyor. Gerek de yok. Kimse için ne değişin ne esneyin. Olduğunuz gibi olun dimdik , eğilmeden bükülmeden. Giden gitmekte özgürdür ama sonra geri dönüp o kapıyı çalmayı kimse düşünmesin.
Olabilir. Çünkü bence aşk için stratejiye, taktiğe ihtiyaç yoktur. Bir sevdiğin vardır birde yerinden çıkacak gibi çarpan kalbin. Stratejiye mahal vermeyen duygular içeriyor😄
Aşk belli bir zaman sonra sonlanıyor, önemli olan o sonlanmadan sonra iki aşığın bir birini anlayarak yani tartışmalara geçiş yapmadan o aşkı sevgiye yönlendirerek sonsuzluğa taç👑landırmalıdır, sonsuz aşk budur..
Aşkın sonsuz olabileceğini düşünüyorum. Aşk, sadece sevgiden ibaret değildir. Yoğun sevgi, saygı, sadakat ve heyecan duygularını ihtiva eder. Sadece zamanla heyecan biter ama sevgi baki kalır.