Cok sansli degiller mi kisa da uzun da sevgili buluyor yalniz hicbiri kalmiyor cirkinide guzelide seviliyor of of of
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Şöyle düşün erkekler olarak yılda bir kız yazssa bir seçim hakkımız olur ve o seçim hakkı üzerinde yatırım yaparız. Ama kızlara günde bin tane erkek yazıyor ve bu da 1000 seçim hakkı demek ve asıl zor olanı 1000 kişi içerisinden sana en uygun sevgili/eşi bulmak oluyor. Yani onlarında işi kolay değil. İki cinsiyetinde zorlukları oluyor.
Aw benim hakkimi kim yiyorsa onun anasini skm
Ben erkek olmak isterdim cidden simdiki zamanda siz daha iyisiniz
Doğru, arz talep meselesi. Abazalar değerlerini arttırıyor.
sevgili bulup bulmamakla Şanslı olup olmadığımızımı anlamış. bulunuyprsunuz beyfendi. Şimdi sizlerinde nelerde şanslı olduğunuzu saydırmayın bana
Sayar misin merak ettim
@Sınanreıs12 gece disari cikiyoruz ya onu diyor 😂😂
Ha ha ha Komik şey
ve ayrıca evet oda var
Yav bi git sizin tek sikintiniz regldir onun disinda valla siz bin kat sanslisiniz
Hayatınız boyunca Bi Asgere gitmenizle Bide sünnet olmuş olmanızla övünüp durdunuz. Sünnet dediğin Çocukken yaşamışsınız Geçmiş gitmiş. Asgerede çoğu İsteyerek gitmiyor, ve diğrr bazılarıda Kaçak.
@soran tabi tabi sadece regl sıkıntımızz bilmiyn etmiyon hic bisey..
Ya kavga etmeyin doğru düzgün tartışalım. Ne şanslı yönü var erkeklerin bana kalırsa sadece güç ve tacize uğramamak gibi şeyler başka hiçbir şanslı yönü yok. Var mı?
@esmerimbiciiim ne lan sikıntiniz soyle bakim
"Da" ayrı
Başka Diğer yaşadığınız Herşeyi misli ile biz kadınlarda yaşarız. Ha çok merak ediyorsan, Erkeklerin yaşamadığı ama kadınıarın yaşadığı binlerce zorlukları anlata bilirim
Yoo askere gitmezsek parayla yaoiyiruz sizi hicbir sikintiniz yok
Al işte, Hayatınızda yaşadığınız tek zorluk var Asgerlik Ona bile gitmediğini kendin söyıedin
Parayla yapiyoruz diyorum kizim o para ne kadar cok haberin var mi zengin olman lazim yoksa gtun cikiyor calisa calisa
Hukumet sizleri cok simartti olay bu
"Da"ayrı diyen beyfendi. Türk değilim, Seninle türkçe konuşuyor dertlerimi anlatıyor olmam, senin bunu anlıyor olman bunlar bile taktir edilir bi durum iken Da ayrı diyip bir çok türkün bile yanlış yazdığı yanlış bildiği şeyi bende düzeltmen hoş olmadı
Neyse umrumda değil yazdığıma pişman oldum. İki cahil buldunuz birbirinizi didisin bakalım.
@Sınanreıs12 bunlarla insanca konusulur mu kardesim say diyoruz sayamiyorlar eźikler
Eee o parada Baba parası oluyor genelde. Ki, Para dediğin tek erkeklere değil Kadınlar içinde zorlu bi durum. Bununla Şansız olduğunuzi iddia edemezsin
Bu feminazi reis yazma boş ver.
Bismillah edip sayıyoruz, Cevap bulamayacağınızı, Haklı olduğumu anlamış olsanız gerek, Cahil Diyerek hakaret ederek Alayıcı tavırla Kaçıyorsunuz
Yav bos yapiyon say o zaman sanssizliklarinizi gece disari cikmaktan bahsedersin bende cikamiykrum aw bunun cinsiyetle alakasi ne?
Cahil hakaret değildir. Tartışma konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledim. O yüzden tartışmak istemiyorum.
Bunun Cinsiyyetle alakası ne? Hımmm bi düşünelim? Sapık abaza Tacizci Hemcinslerin mesela?
Bende oldurelebilrim kzim kafan mi iyi senin gece disari cikmak marifet mi? Ayrica cikan kizlar da var 1 2den bahsediyorsan zaten o saatte erkelerde cikmaz genelde
Ne biliyim pardon 😊
Şu Gece Dışarı Çıkma olayını Ortaya ilk sen atdın. Ve izninle Bende onu savunuyorum. Ayrıca Emin ol, gece dışarı çıksam kaç yazar çıkmasam kaç yazar dert edeceğim kendimi şansız hiss edeceğim bir konu değil.
Ee o zaman anlat diyoruz iste neymis sanssizliginiz?
Çocukluğumuzdan beri yaşadığımız olayları Misal Getireyim mesela. Bir zamanlar Kız çocuklarının Okumasına bile karşı gelen bir toplumda onlar Daha şanslılar demeniz çok saçma. Tamamm devir değişti, Artık Kız çocuklarıda Okuyor. Farkındayım. Ama okuyor olmamız hayatımızı dahada zorlaştırıyor.8 yaşında Bir kız çocuğu mesela. Derse gider, eve gelir Evi temizler. Silip süpürür. Abisi ve ya erkek kardeşi ve ya babası artık işte evdeki erkek birisi acıkmıştır ona yemek yapar ya da işte evde var olan yemeği ısıtıp verir. Sonra Bilmesi gerekenler vardır, Sesli gülemez, Çok konuşamaz, Erkek çocukları gibi giyinemez, Kız gibide giyinemez. Onunda dertleri vardır, o kısa , bunun şurası açık, şunun rengi fazla dikkat çekici binlerce ıvır zıvırı bilmesi gerek.8 yaşındaki 1 çocuk! Bide bu büyüdü düşün yaş olmuş 18 . Hemen evlenmeli, Evlenmezse adı çıkar. Sevgilinmi oldu, Yine adın Çıkar. Komik yanı ne biliyormusun, O kız Lezbiyen değildir. O kız bi başka kızla sevgili olmaz bi erkekle sevgili olur. Ama Erkeğe bi şey olmaz, Oooo bizim oğlanda sevgili yapmış derler. O an Sadece kızın adı Çıkar. Zira Namus Kavramı tek Kızlara aitdir Sanarlar.
Okuyormu, Eşi ve ya nişanlsıı İzin verirse universiteye devam eder, izin vermezse 18 yıllık emek çöpe gider. Universite okudu, bunun çalışma derdi var. Eşin ve ya yine Nişanlın İzin vermedimi Yine gitdi 24 yıllık emek. Elinde diplomanla kalıyorsun. Ki, bu İhtimal genelde 90% ihtimalle gerçekleşir. Tabi şanslıysan, Evlenmezsin, okursun, Anlayışlı biriyle karşılaşırsın Çalışırsın. Ha Çalışmasına izin vermeyeninlemi evlendin, e ozaman bi zahmet zengin ol be adam. Ki, Böyle diyoruz diyede Zengin koca avcısı oluyoruz.
bAk ufak ufak 18 yaşa kadarki evreleri anlatdım daha! Bunun 18 yaştan sonraki yaşadıkları ve 18 yaştan önce yaşadıkları var
Ki Bu anlatdıklarım bi nebze şanslı Kızların yaşadıkları
Bunların bide Şansızları Var. Tecavüze uğrayanı, Zorla evlendirileni, Evde Abi baba korkusu şiddetle büyüyeni.
Yaşım 21. Aşşşşşırıı Şanslılardan hiss ediyorum Kendimi. Keyfi istemedi diye ailesini bırakıp çekip giden bir babanın Kızı olarak, Yanlız başına Onca zorluğa dayanamayıp intihar eden bir annenin kızı olarak, Akrabaları tarafından Zorla tanımadığı biri ile Evlendirilmek zorunda kalmış, bunun korkusundan Yurdundan kaçan bir genç olarak,3 yıl ablası ile iletişime geçmeden, korkarak yaşamaya çalışan bi kardeş olarak,18 yaşında Hem okuyup hemde Çalışıp Ayaklarının üzerinde durmaya çalışan bi birey olarak, Ve ennnnn önemliside 21 yaşıma kadar onca derdin arasında, İntihar etmediğim Ve öldürülmediğim için Aşşşşşşırı şanslı hiss ediyorum.
Yaşım 21. Aşşşşşırıı Şanslılardan hiss ediyorum Kendimi. Keyfi istemedi diye ailesini bırakıp çekip giden bir babanın Kızı olarak, Yanlız başına Onca zorluğa dayanamayıp intihar eden bir annenin kızı olarak, Akrabaları tarafından Zorla tanımadığı biri ile Evlendirilmek zorunda kalmış, bunun korkusundan Yurdundan kaçan bir genç olarak,3 yıl ablası ile iletişime geçmeden, korkarak yaşamaya çalışan bi kardeş olarak,18 yaşında Hem okuyup hemde Çalışıp Ayaklarının üzerinde durmaya çalışan bi birey olarak,
VE EN ÖNEMLİSİDE 21 YAŞINA KADAR ONCA DERDİN ARASINDA İNTİHAR ETMEYENN VE ÖLDÜRÜLMEYENİ ŞANSLI BİR KADIN OLARAK KENDİMİ AŞŞIRI ŞANSLI HİSS EDİYORUM.*
"sadece güç ve tacize uğramamak gibi şeyler başka hiçbir şanslı yönü yok." Var mı?
O basitleştirip söylediğin regl acısı en az Kalp krizi kadar acı veriyor
Ki , biz onu her ay en az 5 gün yaşıyoruz. Hele o basit basit Anlatdığın "şanslı yanınız Tacize uğramama"-ğı söğlemeyeceğim bile.
Siz bu anlatdıklarımı Feminsitlikle ilgilendirin, Cahillikle bağdaşdırın, İşi gücü yok uzun uzun yazmışta diyin, ama Rica edeceğim V. İ. P. olarak geldiğiniz bu dünyada Kızlar şanslı Biz şanssızız demeyin be.
Senin 2 3 sey yasaman genel anlamda sansli olmadiginiz anlamina gelmez bak soyle diyim yok 8 yasinda sunu yapmis bunu yapmsi diyorsun 1. oyle bir sey yok 2. olsa bile guzel bir sey sana sorumluluk verilmesi ilerde oz guven problemi yasamazsin beni anlayacagini sanmiyorum sana hayat hikayemi analtsam ilki bu kaderi yasamisim dersin annem yaninimda ama hep kavga gurultu ne kadar zor ve kotu bilioir muusn sen? Huzur yok 1 gram hic de olmadi daha kucukken lanetlenmisim ben evet lanetlenmdim bunu niye soyluyorun namazinda niyazinda biriydim basima gelmeyen kalmadi o yasadiklarinin istisna grup yasiyor ve bugun unide yine gordum kizlar mutlu gulup egleniyor benim gibiler ise her gecen gun öluyor tecavuze ugrayan erkeklerde dolu artik sanki size yapiliyormus gibi yapmaktan vazgevin artik be biktim sizin gibilerden oldurelen erkek yok mu sadece sen mi olduruluyorsun veya tecavuze ugruyorsun? Taciz zaten her seye taciz diyorusnuz artik normal bakisa bile o yuzden tacizi saymiyorum Allah sizi kadin yaratmis kadin olarak yapmaniz ve yapmamainz gereken seyler var siz onu bile dinlemediniz basiniza gelen az bile
Ve derin yalnizlik yasa bakalim neler oluyor ne kadar psikolojin iyi oluyor ancak sen kizsin yalniz kalmazsin
Kızların çoğunluğunundan bahsediyoruz ona bakarsan ben de bok gibi bir hayat yaşadım son 7 yıldır intihar etmek aklımdan hiç çıkmıyor ona ne diyeceksin? Babamla hiç konuşmadım annem bir psikopat her gün döverek büyüttü beni. Sokakta 10 kişi gezen kekolar tarafından onlarca defa dayak yetim travma yaşadım. Agorafobim, sosyal fobim var. Onca sorun varken bir de çalışmak zorundayım ve iş hayatı kadınlarda zor biliyorum durmadan herkes yürüyor ama erkekler için de mobbing var iş hayatında. Ne yani kendi yaşadıklarını anlatıp erkeklerin daha şanslı olduğunu mu iddia ediyorsun? Askerde arkadaşlarımı kaybettim kolay mı bu? Gazi olan insanları vs düşün bir asker deriniz var diyorsunuz. Benim arkadaşım ölen arkadaşlarının halüsinasyonlarini görüyor. Neyse ben konuşmak istemiyorum lütfen yazmayın.
iyi hoş anlatıyordun, ama şu sondaki Başınıza gelen Az bile demen hoş olmadı be
Allah diyor size kapanin diye siz niye obje gibi giyiniyorsunuz bu adaletin olmadigini goruyorsunuz Alah sizi korumazsa hickimse korumaz artik korumuyor cunku siz karsi geliyorsunuz
Siz diyip duruyorsun. Bi Profilime uğra derim. Müslüman olmayan bir sülaleden gelen ama Onlara rağmen müslüman olup kapanan bana demiyorsundur inşallah.
@Sınanreıs12 aynen oyle sanki biz toz pembe hayat yasadik kendi hayatini her kiz yasiyormus gibi anlatmis hey allahim ya
Ayrıca Bize Saçimiz Vücudumuz örtünmeli Kapanmalı diye emr eden Allah, Sizlerede Gözlerinize Hakim olun Mahrem olmayana Bakmayın Denildi. Öyle emr edildi! Neden dinimizin Kadınlara Karşı olan Ayetlerine , Farzlarına, Surelerine Önem verdiğiniz Kadar Kendiniz için söylenilenleri dinlememekte anlamamakta israr ediyorsunuz?
Senin icin demiyorum genel konistum obje gibi giyinmezsen bu kadar tacizci olmaz erkeleri azdiran bu sistem oldu kadinlari obje olarak kullaniyorlar onlar da memnun hayatindan
Ben Önce Her kızın yaşadıklarını ardından Kendi hayatımı anlatdım.
Ayrıca şu askerlik olayını Farkıə tarafa çekiyorsunuz. Ben Bazıları Zorla gidiyor Bazılarıda hiç gitmiyor dedim. Giden, O zorlu Hayatı yaşayan Yiğitlerimizle ilgili bir şey söylemedim.
Ben bakmiyorum zaten de ben bakmazsam ne olcak siz kapancak misniz?
Ayrica ben bakmasam bile gorebikirim gordum de acik sacik nefsimiz var az da olsa bakiyoruz o halde siz kendinizi obje gostermeseniz bu kadar bakan olmaz zaten erkegin bakmamasi kadinlari kapatmaz
Kanka bunlarla tartışılmıyor engelledim gitti. Cahil diyorum hakaret sanıyor bununla tartışılır mı ya?
@Sınanreıs12 ayni seyi sayikliayip duriyor valla dogru yaptin reis zaman kaybi
Hem Herkes sevdiğini kaybeder, Ölümüne şahit olur. Sizin travma diye anlatdığınızı bende yaşadım. Bende şahit oldum. Neyse, Kimin Yaşadıkları Daha ağır yarışması etmeyeceğim. Herkes kendince zorlu hayat yaşar. Ben Genelleme Yapıp, Erkekıer daha şanslıdır-ı savundum. Ben çok Şanssızdım-ı değil.
engellemesi hoş olmadı. Vaktimi ayırdım, Sakince Anlatmaya çalıştım. Anlamak yerine engellemeyi Tercih etdi.
Sanki her şeyi bu yaşıyor a q uyuşturucu alarak intihar etmeye çalışan kişiye ettiği laflara bak. İnsani sinir etme yeteneği var. Bunu alıp erkek vücuduna soksak direk intihar eder a q. Hayatımda sadece bir tane kız beni sevdi ve onu da kalbime dökün dedi küt küt carpisindan anladım. Hayatımda tek o zaman özel hissettim, gelmiş bana konuşuyor ya. Bir sürü kişi buna aşık olmuştur kendisini değerli hissetmiştir o zaten yaşamak için yeterli bir sebep a q
Niye engellemesin bozuk plak gibi ayni seyi soyluyon bu olaylar sanssizlik degil diyorum biraz secimdir neyse bende uzatmicam by
Ne demiş Şirazi "Akıllı insana hatasını göster, sana teşekkür eder. Cahil kişiye hatasını göster, sana küfür ve hakaret eder. İşte akıllı ve cahil arasındaki fark budur...”Kendi lafını kendisine göndermek gibi olmasın, ama Cahil olmasaydı Engellemek yerine dinleyip anlamaya çalışırdı
seçimmi? niye Anlamamakta İsrar ediyorsunuz?5 yaşında bir kız çocuğu, Babasız kalmayı kendimi seçti yani?16 yaşında Bir kız, Annesiz kalmayı?18 yaşında Evlendirilmeye zorlanıp hiç Bilmediği Gitmediği bi ülkeye kaçmayı , Ablasından Uzak kalmayı kendimi seçti? Nasıl bir mantıktır bu?
@Sınanreıs12 seni cok iyi anliyorum kardesim yalnzilik ilgisizlik cok zor ve kotu bir durum bunlar yasamadigi icin asla anlamayacak bende keske en ufak sevgi yasaydim buna bile sukrederdim
Tecavüze uğrayanlardaa Kendi seçimlerimiydi? Türkiyede kaç milyon Tesettürlü başörtülü Kadın Tecavüze uğrayıp öldürüldü Bilemzmisin?
YANLIZLIK İLGİSİZLİK ZOR VE BEN BUNU BİLMİYORMUYUM? DALGA MI GEÇİYORSUNUZ!!! HİÇ BİLMEDİĞİM GÖRMEDİĞİM Bİ ÜLKEDE, ABLAM BE ABLAMDAN BİLE UZAĞIM
NE ANNE NE BABA NE KARDEŞ NE ABLA YANİ NE AİLE YOK! ARKADAŞ YOK, SEVGİLİ YOK.! YAN-LIZ
Sizin yanlızlıktan kastınız ne anlamıyorum. Ve inanırmısınız, gerçek yanlızlık nedir sizde onu anlamayın. İstemem dilemem. Dahada bi şey yazmam. Vaktinizi aldım, Özür dilerim. Allaha emanet olun
Kanka yalnızlıkla yine baş edilir. Sorun sevilmemekte. Bir sürü kızla ilişkim oldu ama kızların obkadar fazla ilişkisi oluyor ki gerçekten aşık olmuyorlar. O yüzden sadece bir kız gerçekten aevdi ve çok değerli hissetmiştim ve bu hayatta yasamam gerektigini hissetmiştim. Sevilmemek çok kötü. Bu arada bu kıza da cevap verme gitsin psikopat ya feminazi bunlar. Yani feministligin bokunu çıkartıyorlar.
@Sınanreıs12 hala kendi derdini anlatiyor yarim akilli bu yav
Yalnizlik cok zor knk zaten kizlarin kalbi yok onlar hep cikar pesinde sevilevegini hic dusunme yani bizim gibi asla sevemezler
Bunun söylediklerine göre biz kadın düşmanımız 😂😂 ama kendisi erkek düşmanı o kesin
@sınanreıs @soran rezilsiniz ikiniz bir olmusunuz kızın üstüne çulaniyonuz utanin be biraz haklısın de gec yok uzatmayı seversiniz siz
@esmerimbiciiim neden kadın diye özel mi davranalım? Herkes eşit değil mi? Ben sadece yetişkin bir insan gibi tartışmak istedim fakat kendisi söyledikleri ile bize kadın düşmanıymisiz gibi muamele yaptı. Ve ben bu durumdan rahatsız olduğum için engelledim bu kadar. Daha fazla açıklama yapmak istemiyorum umarım anlaşılmıştır.
@esmerimbiciiim sensin rezil be kimsenin ustune cullandigimiz yok yazdigina gore karsilik verdik kaybol surdan
kizlara sorsan erkekler daha sansli, erkeklere sorsan kizlar. bu kavga bitmez
Gercek su ki onlar daha sansli ne derlerse desinler
Ne alakası var ya 😃😃
Kes kes sansli
Keşke şanslı olsam ya erkekler çok yalancı
Ahahah hayatimi yasasan intihar ederdin sansli oldugunu gir artik
Of offf
Evet öyle
Alakası yok