Ahlak ve haram kavramlarını bir kenara bırakırsak erkeklerde poligami kadinlarda hipergami vardır.
Bu ilkel gudulerle hareket eden kadin ve erkeklere baktığımızda erkekler güzel çirkin farketmeksizin olabildiğince çok kadınla birlikte olmak isterken kadinlar en yüksek değerdeki azınlık grup olan erkeklerle beraber olmak istiyor.
Buradan da şunu anlıyoruz. Bir kadin dünyanın her yönden en iyi kadını olsa da eşi yuksek değerde bir erkek ise onu duygusal olmasa da cinsel anlamda birçok kadinla aldatabilir. Burada kadin suçlu değildir.
Erkek ise ne kadar yüksek değerde olursa aldatılma riski o kadar düşük olur. Düşük değerdeki erkeğin aldatılma riski daha fazladır ki zaten öyle erkekler aldatılmiyor bile kadin direkt onu bırakıp daha iyi olana kaçıyor.
Elit topluluklarda genelde aldatmaya meyilli olan erkek olurken sosyoekonomik açıdan düşük toplululuklarda da aldatmaya meyilli olan kadin oluyor.
Müge Anlidaki tiplere bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Hersey vefa ve Allah korkusundan bitiyor yine. Ben nefsinin esiri olmuş kişilerin bu konuda nasıl eğilim gösterdiklerini anlatmaya çalıştım. Allah iyileri iyilerle karşılaştırsın.
Evet maalesef öyle. Benim yazdığım psikolojik durumlara da bakıldığında erkeğin aldatilmasi kesinlikle çok daha kötü. Benim eşim beni cinsel olarak aldatabilmiş ise muhtemelen yüksek değerde ve diğer kadınların ilgisini çeken bir erkektir. Benimle evlenmisse de bana gerçekten aşık olduğu için evlenmiştir. Diğerleriyle anlık hormon zorlamasiyla birlikte olmasını onemsemeyebilirim çünkü onlar kullanılıp atılmış bir mendil iken ben onun aşık olduğu kadinimdir ve benimle mutludur. Ama düşük değerdeki erkek bir akrabamı diyelim ki eşi aldatti daha doğrusu onu bırakıp başka adama kaçtı. Bu durum beni gerçekten kahreder. Çünkü o kadının gözünde artık o adamın bir değeri yoktur yuvası tamamen yıkılmıştır. Adam evlenebilmek icin belki de zar zor kadin buldu dünyanın masrafını etti kadının yaptığına bak. Düşünmesi bile çok korkunç.
Kesinlikle katılıyorum. İliskide mutsuzsan başka insanlara yönelmek zorunda kaliyorsun. En son ki ilişkim de bağırma baskı sozlü şiddet 6 aydır her şey vardı beni durup dururken bıraktı gittim o gün bana iyi gelen adamı aradım. Akşaminda gelip benden af diledi affettim. Sonra yine aynı şeyleri yaptı. Aldatmaya itti beni yine kesinlikle ilişkide mutlu değildimm
Evet rahat. çünkü gerçekten kendisi normal biri değil. En son beni tehdit bile etti. Tedavi görmesi gereken biri. Yaptiğim şey ztn doğru değil bunu yaptım diye başkasına asla yapmam sadece mutlu değildim son zmnlarda. Bir düşünün annesinin yanında herkesin yanında bana avaz avaz bagiriyordu ya hiç bir şey yapmadığım halde
Çocum, ortada bir aldatma olayı varsa iki tarafta suçludur. Bir tarafı günah keçisi olarak gösteremez kimse çünkü erkek kadınla, kadın da erkekle aldatma eylemini gerçekleştirir.
Sonuç zaten ihanet direk hayattan çıkarmalık bir şey ihanetin affı yok yönelme sebebini diyorum ben. Hayatın da biri varken ikinci niye olsun yani hangi kafanın ürünü bu ben cozemedim