Aşk iyice çocuk oyuncağına döndü, gerçi hepsi yapmacık sevgiler. Ben ona değer verir gibi davranıp bazı fiillerde bulundum, o da bu kız beni seviyor diyip karşılık verdi. Sonra o bana özenle uğraştığı hediyeyi verdi, sen de bana bakalım böyle değer veriyor musun hediyende görücez dedi 😂 Bu olayı yaşamış biri olarak karşımdaki dalga geçiyor gördüğüm kadarıyla sadaka bile karşılıksız verilir, böyle şeylerle sevgi ölçülmez. Ben onu düşünürken atan kalbimle sevgi ölçülür. Onun için ani süpriz yapmakla ölçülür. Çocuk insanla yola çıkarsak komik durumlara düşermişiz 😂
Fakat vermiş gibi yaparım o da kendi mutluluğun için. Kendi huzurum için. Uzun yıllardır kimsenin beş kuruşluk bir değeri haketmediğini öğrenmiş bulunuyorum. Kendi mutlu benliğimi doyurmak için değerler dağıtırım etrafımdakilere ufak tefek -ki onlar benden gelen bu ufak değerleri bile- oldukça büyük bir şeymiş gibi sevinçle karşılarlar sağolsunlar. Bu dağıttığım değerleri de işim bittiğinde eritir giderim.
Hiçbiri değmez hiçbir şeye. Çok da fazla değer vermem çünkü azıp nankörleşirler. Orta değer yeterlidir.
Aslında değer verene değer vermek sevmek gerekir doğru olan bu fakat kalp bazen söz dinlemez ve değer görmediği yere gider. İşte bu durumda mantiğimizi kullanıp değer görmediğimiz yerden uzaklasmamiz gerekir. Her değer verene kalbimizi verecek değiliz. Sonuçta hersey bir arada olmalı. Sevgi saygı güven olunca zaten değerli kıymetli olursun..
Değer veriyorsam karşılıklıdır kesin. Almadığım birşeyin yansıması olmaz karşı tarafa. Ama tercih tarafı işin içine girdiyse sırf değer veriyor diye kimseyi tercih edemem. Benim de değer vermem lazım tek taraflı olanı tercih edemem.
Bu bir evre, çoğunlukla başta değer verdigimize gidiyoruz, baktik ki boşa kürek cekmisiz, bundan sonra bana değer verene ilgimi veririrm diyoruz. bunun için baya bişey yaşamak lazım tabi. bu saatten sonra tanıştığım insana açıkça söylüyorum bunu ben. ben emek veremem uğrasamam, değer görmek istiyorum diyorum😌
Bana cok cok deger verebilir sevebilir aşık olabilir fakat karakteri sağlam değilse guvenemiyorsam, kaliteli bir kişiliği yoksa , kafamda soru işaretleri olusturuyorsa hayatta olmaz , ve su da var ben ilk görüşte ne Aşka ne arkadaşlığa inanmam , ben once tanır birseyler paylaşır ona göre değer veririm okur ya da olmaz...
Bir alışveriş midir ki bu; sen bana verirsen bende sana veririm diyelim... Değer göreyim diye beklenilmez ama değer vereceksen de yürekten kopar gelir ve verirsin... Karşıdaki de sana değer veriyorsa ona göre davranır, ona göre hareket eder, ona göre bilir yerini ve gördüğü değeri. Ve iş daha bi güzel olur.
Yani işin özü değer görmeyi beklemek değil değer verişim önemlidir bana göre.
Değer görüp değer vermeyi tercih ederim.. Aksi takdirde ne anlamı var.. Bana kuru kuru vaat de vermesin kimse.. İcraata bakıyorum.. Yok öyle yaparım yok şöyle ederim diyen erkekten irrite oluyorum.. Adam gibi ilgisini, alakasını ve sevgisini belli etsin yeter.. Değer verirse değer de görür zaten.. Keyifli geceler..
Resimdeki kadin tipi egoist olduğu için o durumda. Her erkek bana değer versin vermeyene de zorla verdireyim düşüncesi var onda. Bana bir kişinin değer vermesi yeter ve değer gördüğümu seçerim o zaten benim en değerli olur.
Değer veririm, karşılık beklediğimden değil içimden geldiği için. Ancak her şey de karşılıklıdır. Yani bir ilişki de, bir arkadaşlıkta bir insanın çabasıyla sürmez, süremez. Değer hissettirilirsem silerim.
İkiside farklı bakış açısı hangisi seni mutlu ediyorsa çünkü bazen değer verdiğinde karşıdaki insan mutlu oluyorsa buda çok güzel bir duygudur değer görmekte ama hayatta her şey karşılık beklemek değildir değer verdiğin daha mantıklı çünkü seviyorsundur sebepsiz koşulsuz
Sevmedigim biri istediği kadar değer versin onla yapamam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanların doğası gereği genelde değer gördükleri yerde kalırlar. Sanmıyorum kalbimizi verdiğimiz de degerimiz yoksa o zulüm olur bence çok canı yanar insanın.