Erkekler ortamda kızlardan ilgi görünce değişiyor mu?

Merhaba uzun süreli bir ilişkim var. Erkek arkadaşım tanıştığımda çok fazla kız çevresi olmayan genel olarak soğuk bir insandı. Büyütülme tarzı da biraz öyle. Ben bırakın yazmayı istek atmayı konuşmaya bile çekinirdim. Ben onun ilk sevgilisiyim, 2 sene kadar oluyor ama bu sene çok değişik bir şekilde açıldı çocuk. Her kızla sohbet etmeye başladı sorun değil ama ortamın maskotu olur ya en çok ona gülünsün en çok o övdü alsın ister resmen ona döndü. Doğal olarak insanlara böyle davranınca kızlardan laubali mesajlar geliyordu canımlı cicimli ben uyarınca dikkat edicem dedi ama geçen bir arkadaşımız kendi kız arkadaşını getirdi otururken yanımıza en çok o ilgilendi kızla. Sürekli kıza sorular soruyor ona odaklandı direk benim bozulduğumu anlayınca da “yazık kız konu dışı kalmasın diye laf atıyorum sürekli” muhabbetine vurdu ama onun görevi değil sonuçta bu? Ben şu an olduğu ortamda nasıl hala bilmiyorum. Dikkat ederim deyip benim yanımda bile hala devam ediyorsa ben yokken ne yapıyor diye aklımı susturamıyorum açıkçası. Geçen hafta tanımıyorum diye bana bir konu içinde anlattığı kızı birkaç gün önce takip etmiş kız sınıfından? Sorduğumda yanımıza gele gide arkadaşımız oldu dedi. Hangi ara geldi gitti arkadaşın oldu tanımadığın kız ben hoşlandığım halde tavrından ötürü çekine çekine 3-4 ay sonra istek atmıştım kendisine. Böyle olunca aklımdan süreli şu geçiyor: erkekler beğenilmek için böyle davranır mı? Yani bi ortamda o kızın ilgisini çekmek aldatmaya girmez dimi? Çünkü nedense bunun için ekstra çaba sarf ediyor gibi hissediyorum. Sürekli kendini öne atıyor ki hiç böyle biri değildi.
Erkekler ortamda kızlardan ilgi görünce değişiyor mu?