İlk buluşmada öpüşen kadın basit midir? Kadın basit ise erkek bu durumda ne oluyor? NEDEN etiketlenen kadın, erkek sütten çıkma ak kaşık oluyor? Öpüşen iki çift ama basit olan kadın neden? Namus sadece kadına mi ait, erkekte olması gerekmiyor mu? Neden? #DeliMavi 14 Mart 2022
Bunun cinsiyet ayırımı ve etiketi olmaz. Duygulara aşırı hem vurulmuş olması sağlıklı değil.
Bu toplumda kadınlar da en az erkekler kadar hakka ve özgürlüğe sahiptir. Bunun tersini savunan insanın aklından zoru vardır ve düşüncesiz biridir.
Kadın öpmek istemiştir ve öpmüştür. Bunun altında daha fazla bir sebep aranmamalı.
Bir de kadınlara takınılan etiketler var ki aşağılık bir toplumun kompleksli tavırları olarak görürüm.
Kadınlarımızı eleştirelim, eyvallah ama erkeğin yaptığını kadın da yapıyorsa o eleştiri değil, kadını ikinci sınıf vatandaş yapma çabasıdır.
Bu ülkede annesine saygısı olan hiç kimse kadınların ikinci sınıf varlık olduğunu iddia edemez.
Hatta bana göre kadınlarımız erkeklere oranla bu ülkenin daha fazla cefakar ve vefakâr varlıkları.
Evet soruya gelelim.
Kadın öpmek istemiştir ve öpmüştür, başka bir açıklaması yok ve bunun altında başka düşünce aranmamalıdır. Hatta öptüğü kişi bensem onu cesaretinden dolayı daha da takdir ederim. Belki de o kişiyle evlenmek isterim. Zeki, cesur ve güçlü kadınları beğeniyorum.
Kimsenin böyle bir şeyi başkasına isnad etme hakkı yok! Bu olsa olsa hayalini kurupta yapamayan erimsi kişilerin karşısındaki uzanamadığı ciğer gibi gördüğü hatun kısmısına murdar deme çabasıdır. Bazen bir döngü sonu, bazen yılların verdiği bir özlem yaşama arzusu etkisi ile daha ilk buluşmada o işin olduğu olabilir çünkü kadın da, erkekte duygularının yönlendirmeleri ile yaşar. Bazen o ana denk gelen insan yanlış olur ve sırf bir yerlerde kendisini ön plana çıkarmak için çocukça ifşalar yapar ve o kadının hayatından çok kendi anlık kibrine kurban eder.
Vakti zamanında birisi çok zina eder, çok içer, bir çok günahlar edermiş. Bunca günahı adet edinen bu adamın, yaptığı işlediği hiç bir günahı aleni olmaz, sadece zina eden kadınlar bilir ve hiç bir insan da gördüğü günahını başkasına anlatmaz ifşa etmez örtermiş. Gün gelip öldüğünde Allah adamın çok korktuğu bu günahları sualinde sormamış çünkü Allah insanı kendi adaleti ile sual eder. Sanırım bizim helakımız bu günahlarımızla övünme hastalığımızdan olacak. Dekolteyi abartan bir kadını suçlayan erkekler daha çok bakarlar çünkü kuranda örtün ayeti kadına sadece kadına indi sanırlar oysa orada özellikle üzerine basarak "erkeklere söyle bakışlarını yere indirsinler" der ama bunu görmek er kişi olamayan erciklerin işine gelmez "ama o da çıplak gezmesin" diye kendilerini haklı çıkarmaya çalışırlar. Otobüsteki şortlu kızcağızlara saldırırlar. Belki bir faydası olur diye eklemek istedim.
Kadın için de erkek için de bu tarz tabirleri güzel bulmuyorum. Kesinlikle çok çirkin düşünceler. Ama bu kişileri önemseyip hayatını onlara göre yaşayanları daha basit buluyorum. Bir kadın isterse ilk buluşmada herşeyi yaşar ve bu kimseyi ilgilendirmez. İstemezse de 10. Buluşmada Elele tutuşur ve bu yine kimseyi ilgilendirmez. İlk buluşmada öpüşüp basit bulunan kadın yine 10. Buluşmada bunu yapmazsa bu sefer de Kezban oluyor. Farkı yok yani. Kalıplara göre yaşayamam. Beden benim, karar benim.
Aşk için yapılan hiç bir eylem basitlik olamaz. Seviyorsan, hoşlanıyorsan, istiyorsan cinsiyet farketmeksizin öpebilirsin. Aşk dokunmak ister. Bunun için de zaman ayarlamaya felan gerek yok. Çünkü duygular doğal yaşanır , planlı şekilde değil. Namus sadece kadına aitmiş gibi bakan erkek , meselesine gelecek olursak; bu zihniyetle bakan erkeğe şu sözü hatırlatalım ve soralım: Namus sadece kadına ait bir kavramsa Hz. Yunus'un sakındığı neydi?
Basitlik göreceli bir kavram. Neye göre kime göre basit olarak adlandırıyoruz ki? Bazen ilk buluşmaların yarattığı çekim yönü ile insan karşısındaki kişiye dokunabilir, ona sarılabilir, öpebilir ve öpüşmeye karşılık da verebilir ve hatta daha yoğun bir tutku yaşanırsa yatabilir. Ama ne olursa olsun bunlar kadını "basit" yapmaz. Kadını basit kılıyoruz ama erkeğe yıkılan hiçbir etiket yok mesela. İşte bu da yanlış bir şey. Kısacası o "an" hissedilen ve yaşanılan ne olursa olsun, bu kadını "basit" yapmaz. Bu ülkede ve toplumda bu tanımı hak edecek daha aşağılık şeyler fazlasıyla mevcut.
Ya bu biraz bana göre aradaki samimiyete bağlı, 1 aylık tanıdığın birisi sana daha önceden tanıdığın hissini verir o zaman ilk buluşmada öpüşme olabilir ama arada mesafe var ise ( duygularda) tabii ki doğru olmaz ilk buluşmada öpüşme. Basitlikten çok hoş olmaz yani.
burada bir basitlik söz konusu değil.. İlk buluşma demek, ilk kez tanışma demek değildir.. Bunun bir öncesi vardır mutlaka.. Konuşulmuştur, bir flört aşaması olmuştur, bazı şeyler dile getirilmiştir.. Sonra bir araya gelip, öpüşülmüştür.. Tuhaf ya da basit bir durum söz konusu değil..
Kaldı ki basitlikse iki taraf için de basitliktir.. Kadını erkeği yok bunun..
Toplumumuzun kötü yanı işte! Erkektir yapar, o erkek... Ezilen kadınlar oluyor biz yapsak adımız çıkar erkekler yapınca kimse bir şey demez toplumumuz çoğu konuda her zaman ki gibi rezalet bir zihniyete sahip.
Erkekle kadını kıyaslamiyorum da kadınlar biraz daha duygularıma gem vurabilmeli tas her zaman yerinde ağırdır. İlk buluşmada da öpüşmeyiversin canı çıkmaz ya
Hayal kuruyorum.. Buradan biriyle konuştum, etkilendim ve benden de o hoşlandı.. Güven kazanıldı, buluşmaya karar verdik. Yani ilk adımların hepsini attık... Sanırım duruma göre ufak çaplı bir sevişme bile olabilir..
Kimse basit değildir... başkasına basit diyenin kendisi basittir... her insan kendini değerli bilir...öpüşmeye gelince karsilikli istek oluşmuştu öpüşülur
Yani bunu bir erkekle yaptığı için ilk buluşmada erkekte öpüşmüş oluyor. Erkek basit oluyorsa oda oluyor demek. Bizde erkek her şeyi yapar kadın yapamaz gibi bir algı var. Bence ilk buluşmada olması her ikisi içinde erken ama bazen duyguların geçi erkeni olmuyor. İlkinde olacaksa bir şeyler umarım doğru kişi ile olur diyelim :)
İki taraf icin de olabilir bu ya istekler arzular iki taraf icin de ayni naz yapmanın falan anlami yok yani kim istiyorsa yapabilir ilk adim icin de gecerli bu teklif ederken de ayni
Sonuçta ilk buluşmada böyle bir durum yaşanıyorsa erkek için de bu soru geçerli. Kimse basit olmaz ama ilk buluşmada öpüşülmemeli bence. El selamı olabilir ama.
Erkek o arzuyu zaten hissettiryor , kadın tek başına direk adamın dudaklarına yapışmıyor. Karşılıklı olduğu için ilk adımı genelde kadın oluyor çünkü yüz yüze görüşmede kadın duygularını bastırmakta zorluk çekebiliyor , açıkçası bu tamamen erkeğin elinde. Ya da o anlık duyguya teşvik edende. 🙏👑
Ben buna katılmıyorum Buluştuğun kişiyle uyum sağlandın olumlu geçtiyse görüşürüz derkenki öpücüğe hepimiz o buluşmaya giderken hazır değilmiyiz bırakın abartılı sözleride gerçekci içden olun.
İlk buluşmadada öpüşür ikincisindede öpüşür ne var abi bunda biz erkekler yapınca normal kadınlar yapıncamı basit diye etiketleniyolar. Yazık bu kafalara 😃
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onu basit olarak gören erkek basittir. İlk buluşmada seviştim bile ama asla basit gözüyle bakmadm.