Sizce bu düşüncemde haksız mıyım?

Benim çok bir beklentim yoktu evlilikte. Öyle olmayınca sanırım daha değersiz oluyor insan. Evlenirken şu kadar altın şu kadar bu olsun isteyen daha değerli oluyor. Biz düz nikah yapacaktık sadece. Benim için önemli tek şey sadece yüzük ve gelinlik dedim. Gelinlik dediğim her kadının hayali sonuçta. Yüzük de her gün elinde taşıdığın bir şey sonuçta sonuna kadar o paranın hakkı veriliyor. Hep elimde olan şey neden beğenmediğim olsun ki? Sevgilim bu yaz evlenme teklifi yapmak çok istiyor. Hep evlilik konuştuğu için ben çok önceden ona istediğim yüzüğün fotoğraflarını hatta videosunu göndermiştim. Çok netti kafamda. Bir kuyumcuya girip yaptıracaktı bu kadar basit. Geçen gün bana ben yüzüğü aldım bile dedi. Beğenmezsen sonra değiştirirsin falana getirdi. Dedim ki niye beğenmeyeyim ki çok saçma değil mi? Sürpriz olmayacak neticede ben sana istediğim yüzüğü göndermişim sen onu yaptırırsan beğenmeme ihtimalim yok ki ortada. Bir de diyor ki ben beyaz altın yaptırdım gümüş değil bunu vurguluyor. Yahu istiyorsan gel gümüş yüzükle evlenme teklifi et saçmalığa bakın. Nerede görülmüş bu? Sonra akşamına karanlıkta biraz kutunun fotoğrafını attı. İstediğim yüzükle alakası bile olmayan çok dandik bir şey belli. Bu arada maddi durumu da asla kötü değil sadece bana karşı çok cimri. Söylemedim hiçbir şey. Konusu açılınca geçiştiriyorum. Evlenmeyi düşünmüyorum bu mevzudan dolayı. Yaz gelip teklif yapacağı sırada gitmeyelim vs derim geçerim. Haksız mıyım şimdi fikrinizi merak ettim.
Sizce bu düşüncemde haksız mıyım?