Aramızda da absürt bir fark yok. Ben 29 sevgilim 24 yaşında. Ailesi modern bir aile değil. Sevgilimle 2,5 senedir birlikteyiz ama öğrendikleri ilk andan beri hiç istemediler.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evlendiğin zaman sadece eşinle değil ailesiyle de muhatap olmak zorunda kalacaksın. Sana sürekli laf çarpmaya çalışıp moralini bozacaklar. Mutlu bir evlilik hayatınızın olması için ya ailesinin seni kabul etmesi gerekir ya da sevgilinin senin için ailesinden vazgeçmesi gerekir. İkinci seçeneği sevgilinden isteyemeyeceğine göre ailesinin seni bir şekilde kabul etmesini sağlaman gerekiyor. Aksi tadirde sevdiğin kişi sürekli arada kalacak ve bu yüzden dolayı sürekli aranızda tartışmalar çıkacaktır. Bu da ilişkinize zarar verebilir ve bunun sonucunda ayrılabilirsiniz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, evet çok bir fark yok gibi gözüküyor yani bence de aşırı bir fark yok ama yok denecek kadar da az değil. Orta diyelim. Ailesi bunun ilerisini de hesap ediyor yani eskiler öyle düşünür. Kadının erken yaşta çökeceğini, erkeğin de geç olgunlaşacağını hesap ederek bu şekilde bir tepkileri ve görüşleri olabilir ama sizin yapmanız gereken şey bence kendinizi ifade edebilmelisiniz yani sağlıklı bir lietişm kurma adına, ön yargılarını yıkabilmek adına bir çaba göstermelisiniz. Onlarla konuşmayı ve anlaşamayı deneyin ama dediğiniz gibi bu tarz konuşmalara kapalı insanlarsa mecburen kalbinize gömeceksiniz ya da sevgiliniz ailesini karşısına alıp sizi kaçırıp evlenecek. Başka bir çare yok maalesef. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla
+1 yılaşırı bir fark yok gibi aslında
bunu istememe nedenleri belki de eski düşüncelere göre 30 yaşında olan bir hanımın doğum yapması zor olur çocuk doğuramaz gibi bir tuhaf düşüncelere sahip olmalarından dolayı sanırım..
Onlarla birebir iletişim içine girmediğiniz açık ya da en azından sevgilinizin ablası yengesi veya annesi ile iletişim içine girmeniz ve dahası birlikte olursanız ve mutlu olabileceğinizi göstermeniz kanıtlamanız lazım
kadın kadını anlar bu yoldan ilerleyebilirsiniz belki bir şansınız olacaktır ancak en nihayetinde sevgilinizin de biraz çabalaması gerekiyor ailesini ikna etmek adına00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir kere Allah aşkına ailesi niye karışıyor ayrıca arada pek bir fark yok yani beş yaş ya da dört yaş bir fark var ki bu bir fark değil on yaş olsa 15 yaş olsa neyse ama dört yaş fark değil ayrıca ailesi ve evleniyor niye bu kadar karışıyorlar ki boş ver ya takma bir kere diyecekler iki kere diyecekler susacaklar burada seni sevgiline iş düşüyor biraz ailesini görmezden gelecek
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
43Cevap
Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Aslında yaş farkı istemeyecek kadar yok ama bence onlar işin bahanesinde de olabilirler.
Ama şuda bir gerçek ilk başta araya bir zıtlık girdi mi, öyle de gider.
Çünkü aileler sürekli tepenizde olacak.
Bu değişmeyen bir kural.
Çocukları rahat bırakmayı bilmiyorlar.
O burunları o evin içinde sokmadıları yer kalmıyor.
Çok yıpranırsın, hatta yıpranırsınız.
Bütün bunlara göğüs gererim diyorsan devam et.
Karar senin..00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAranızda o kadar bi yaş farkı yok ki mesele ne? Bi de o kadar zaman geçmiş yani
10 Yorumla
+1 yılBen de aynı durumdayım.9 yaş fark var ama benzer kafa yapımız var Başta biz arkadaştık sonra birbirimize benzer şeyler görünce sevgili olduk. 4 yıldır tanışıyoruz 1 yılı sevgililik. Baya şeyler atlattık birbirimize tutunup sevgili olduk Ama o hayatını yaşayamamış hep korku endişe ile yaşamış insanlarla ilişki kurmaya çekinen aşırı hassas mükemmeliyetçi hata yapmak onun için dünyanın sonu gibi (annesinden öğrenmiş) bir o kadar iyi kalpli hassas terbiyeli çalışkan sadık işinde gücünde bir erkek. Hep anlayışla yaklaştım aşması için destek oldum Bağımsızlasması için terapi almak istersen destek olurum dedim bir şeyler yapmak istedim kısaca Ben ise kötü ilişki tecrübeleri yaşamış erkeklere karşı soğukken umudumu kesmişken onu tanıdım. Sadakati bana özel hissettirdi bana sesini bile yukseltmemesi cinsellik olarak yaklaşmamasi sırdaşım dostum olması en başta Neyse 2023 Aralık yanına gittim tatil planımız vardı ama kötü seyler oldu her şey üst üste geldi En son ailesi beni öğrenmek zorunda kaldı ve tabi istemediler tanımadan görmeden hem de. Biz de zaten kötü bir ay geçirmiştik ailesinin istememesi de üstüne eklenince olmuyor dedi Önceden tartışıyorduk dini siyasi aile yapısı farkımız var evet tartışma oluyordu ama abartmiyordum kavga dökme kırma zaten yapmam. O ise içindeki git başımdan lafını bile söyleyemeyen susup kaçan bir insan Biriktirmiş içinde olmuyor dedi en son bana ailesi ile konuştuktan sonra Evet tatilde surat yaptım saçmaladım ama birkaç saat sonra pişman olmuştum benim de travmalarım var, fevri ve zitlaşan insanım ama ben de insanım sonuçta o mükemmeli aradı ben ise kusurlar ile sevmeyi sevilmeyi. Bana artık eğlenmiyorum ben kimseyle sosyalleşmedm senleyken dedi ve gizlemek zorunda kalıyorum seni insanlar yaş farkından bizi yargılar el alem dedi kısaca.(Yargılanmak onun için dünyanın sonu gibi) Halbuki ben en derin acılarına en mutlu anlarına dokundum Birlikte iyileşiriz diye emek vermek istedim Ailem görüyor onlar biliyor haklılar bence dedi (aslinda beni şeytan gibi hissettirecek çok şey dedi msjla ama yüzüme haykiramasini isterdim) Biterken bari cesaret bekledim susmasin suratıma bağırsın gerçekleri diye o yanımda sustu msjla kustu her şeyi. Pişman mıyım hayır iyi ki hayatımda oldu ileride güzel ve tebessümle hatırlayacağım Umarim ailesi de aile yapısına mezhebine siyasi görüşüne eline erkek eli değmemiş kız bulurlar O da her şey gibi mecburi onu da onaylar annesi isterse hayır diyemez zaten. Haa abisi annesinin karşı geldiği bir kadınla evlenmiş o ayrı. Beni en çok üzen beni tanımak istemediler bile görmediler bile ve ben olduğum için beni sevilmemek rol yapmaya mecbur kalmak bu toplumda Herkesi olduğu gibi seven ben olduğum gibiyim diye b.. gibi hissettirildim Bu ilişki onun için başlangıçtı benim için ise güzel bir son Evet ilk sevgilim değildi keşke olsaydı ama son olacak son kez dokunduğum erkek olarak kalacak ben de İyi ki beni sevdi bana hayatında yer açtı Umarım yüzü hep güler Özür dilerim hayatına engel olduysam hayal ettiğin ilişkiyi veremediysem Sosyalleşmene engel olduysam ona diyemedim burada içimi dökmek istedim Sen benim en harika anım olacaksın iyi ki varsın
10 Yorumla
+1 yılAranızdaki yaş farkı gayet normal. Çoğu kişi çok fark demiş ama kızlar yaşım 19 sevgilim 28 bu iliski olur mu diyor herkes gayet normal yaş farkı diyor 😂😂 cidden bu c@hil bir ülkede yaşadıgım icin midem bulanıyor. Erkek kadının amcası gibi olsa bile normal karsılanırken, Kadın erkekten 3,4 yaş büyük olsun hemen çook fark var yhaaa. Hadi lnn ordan siz kimi yiyorsunuz. Neymis kadın cokermiste bilmem ne ulan 25,26 yasındaki cogu erkek en az 30 duruyor bunlar demek ki 30 lu yaslarda dede gibi olacak. Zihniyetsiz bir toplumsunuz
70 YorumlaAile & Toplum konusunda 397 cevap paylaştı. maalesef burada sadece sevdiğin kişiyle değil ailesiyle de evleniyorsun. önemli olan burada sevgilin senin yanında mı. haksız oldugu durumlarda ailesinin karşısında durabiliyor mu? eger oyleyse iyi. ilişkinizi onların davranışları yuzunden yıpratıcak davranışlardan uzak tutmaya bakın. onların yuzunden kavga etmeyın. ama annelerinin dedikleri ya da yaptıkları karşısında seni yalnız bırakıyorsa. bence yol yakınken don derim. turk kültüründe maalesef kaynanalar evliliklerin bitmesine neden olabilirler. şiddiden kolay gelsın diyorum
00 YorumlaErkek büyük olmalı diye bir kural olduğunu hatırlamıyorum. Ayrıca sevgilinin ailesi dindar ise peygamber efendimiz Hz. Muhammet (s. a. v) de Hz. Hatice’den 15 yaş küçük olduğunu ve evlendiklerini hatırlatmanı tavsiye ederim. Dilerm her şey gönlünce olur🌸🤲🏻
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBi gorsunler tanisinlar seni gercekten oyle aman aman yas farki yok. Genelde boyle basta karsi cikanlar sonradan cok seviyorlar benim kocayida annemle babam istememisti taa en basta simdi benden cok seviyolar🙄
sevgilin ailesiyle seni bi tanistirsin hatta sunu deyin sizi ezip gecmek istemiyoruz bi taniyin fikriniz degismezse yinede istemezseniz zorlamicam de.00 Yorumla
+1 yılYaş farkı tartışırken olan kelime ve anlayış uyumundan bile belli olur evet aileler istemiyor olabilir ama yaş farkı bazen zor olur tabii bunun eğitim seviyesi eğitim olmasa bile kendini geliştirmeye çalışmasıyla da alâkalı bir durum Allah yardımcın olsun bu aileler istemiyor mevzusu çok yaygın bir problem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 844 cevap paylaştı. Kalıplaşmış tabular aileler üzerinde büyük baskı yarattığı için kendi içlerine sindirmekle kalmayıp barındıramazlar. Bu nedenle bu tarz ailelerde çok değil çok çok zor bu onay. Dilerim mücadelenizde evlilikle sonuçlandırırsınız. Erkek kararlıysa her şey olur. Sizin yaşadığınızın aynısı bir arkadaşımızda da olmuştu. Hatta işin bir diğer artı yanı kız evlenip boşanmış ve iki çocuğu vardı. Aynı siz yaşlardaydılar.
00 YorumlaToplumumuzda kadın erkekten küçük olmalı çünkü kadın hemen çöker erkek sonra beğenmez vs vs ama arada sevgi, saygı ve bir uyum varsa bana göre yaş çokta problem edilecek bir şey değil. Bu tarz olaylarda peygamber efendimiz öne sürülüyor 15 yaş büyük birisiyle evlendi diye ama biz onlar gibi yaşamadık ve yaşayamıyoruz o yüzden bunu bir sünnet olarak algılamamalı bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen bence git baskasiyla hayatini yasa. Kucuk bi cocukla ne isin var? Yarin obur yaslaninca seni istemeyecek cunku sen onun yaninda yasli duracaksin ve o genc. Bir kadin daha cabuk yaslanir bir adamdan haberin olsun. Iyi dusun? Ve kendi yaslarinda uygun birini bulamadin mi ya? Uzuldum
11 YorumlaErkek büyük olunca bir sorun olmuyor da kadın büyük olunca neden istenmiyor ataerkil toplum işte eninde sonunda kabul edeceklerdir siz kararınızdan vazgeçmeyin aşkın önünde kimse duramaz
30 Yorumla
+1 yılBenim dayımın karısı dayimdan 6 7 yas buyuk ama gördüğüm kadarıyla yengemin baskın olmasına neden olmus bu durum. Sonra erkek de kendinden büyük kadına eger kendisi cok baskın biriyse pek şefkatli yaklasmiyor.
00 YorumlaModern bir aile değilse kolayca kabullenmezler seni. Bu aileler öyledir çünkü. Yanlış gördükleri ne varsa o şey yanlış olarak kalır. Düşüncelerini değiştirmek öyle kolay değildir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı.
+1 yılTorunu yaşında evlenen insanlar var bu yaş farkı abartı değil sevgilin seni seviyorsa bunun için zaten ailesini de karşına alır haklı olarak merak etme takma kafana.
10 Yorumla
+1 yılKaradenizli olsaydılar umursamazlardı. Orada çoğu kadın, eşlerinden 4 yaş büyük oluyorlar. İstenmeyen gelin olmak kötü bir şey.
01 Yorumla- +1 yıl
Baba tarfım karadenizli ve doğru
Belki Sevgilinden çok olgun görünüyorsun. Abla olarak görünüyorsun gibi Istemiyorlar.. Aranızdaki yaş farkı çoook maalesef. Ailesi haklı
01 Yorumla- +1 yıl
Neresi cok normal
Erkek ya da kadın 10 yasa kadar normal
+1 yılHiçbir zaman da istemeyecekler, yapacak bir şey yok. Sevgilinin tutumu önemli bu konuda.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖnyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur demiş Albert Einstein
10 Yorumla
+1 yıl24 yaşındaki çoluk çocukla napçan allasen. Kendine olgun birini bulsana. Ne buldun onda.
10 Yorumla
+1 yılMakul bir dilde birbirinizi sevdiginizi aileye anlatmalisiniz ve onlarla ya da onlarsizda bu iliskinizin devam edecegini anlatmalisiniz
00 YorumlaÇok saçma sevgilin bunu sorun etmiyorsa ve ailesinden farklı bir şehirde yaşayacaksınız takma ama ic ice olacaksanız sevgilinin ailesine rest çekmesi lazim
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. aman canım uzak dur ailesi istemiyorsa püriz çıkacak demektir ilerde
00 Yorumla
+1 yılİmm. Sevgilin ne diyor bu duruma. Evlenmek için acele karar verme yine de sen.. 😊
00 YorumlaSevgilin 29 sen 24 olsaydı balıklama atlarlardı. Kadın büyük olunca neden sorun olmiuyor anlamıyorum
20 Yorumla
+1 yılO kadar da büyük bir fark değil ki fazla abartmışlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. Beş yaşmaz gibi gmrünsede ilerde senin için dez avantaj olacak. İyi düşün
00 Yorumla
+1 yılBunu aile istemiyorsa oda aileye düşkünse sevgili olarak kalmaya devam edersiniz
00 YorumlaBenim yengem de abimden 4 yaş büyük ve hiç bir zaman bunun lafı olmadı gayet mutlular birbirine saygı duyuyorlar seviyorlar yani ailesini ters tepsin demek değil istediğim ama ne var da yani bunda insanlar çok garip ya
10 Yorumla
+1 yılMaalesef ülkemizde yapılan evliliklerde bireyler değil aileler evleniyor. Aile faktörünü düşünerek herşeyi hesaplaman lazım. Böyle devam edersek mutlu olabilir miyiz diye? Umarım mutlu olacağın ve hayatını güzel devam ettireceğin şeyler olur 🤍
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 17,3b cevap paylaştı.
+1 yılbunu bahane etmişler ve gerçek çok farklı anladığım kadarıyla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbsürt bir fark yok mu ben bile durur benden 5 yaş büyük erkekle olur mu diye düşünürüm
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSktrsnler. Kendine düzgün ailesi olan bi adam bul. Bu comarlarla kendini yipratma.
00 YorumlaSevgilin ailesini dinlememeli bence iyi anlaşıyorsanız birlikte olun ayrılmayın sakın
Çok bir yaş farkıda yok10 Yorumla
+1 yılEmin ol ilerde daha ciddi şekilde önüne çıkacak bu anladığım kadarıyla sevgilin de biraz evci yoksa ailesinin bu şekilde eleştirmesi ne izin vermezdi
00 YorumlaAşkın yaşı yoktur insan sevince gözü hiç bir şey görmez
00 Yorumla
+1 yılYani çok fark da yok aslında başka dertleri olabilir mi
00 Yorumla
+1 yılKonu be ce yaş değil onlar seni istemiyorlar ya da evlenmesini istemiyorlar
00 Yorumla
+1 yılEğer troll soru değilse bu konuda napcağını detaylı bi şekilde anlatırım istersen
00 YorumlaHaksızlık yapıyorlar ama sevgilin ikna edebilir onda da suç var
00 Yorumla
+1 yılNiyeyse oyle bi kural mi var gönül bu nereye konacağı belli mi olur
00 YorumlaAileleri karşınıza alin
00 Yorumla
+1 yılHer hafta aynı soruyu mu soruyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılİşin zor aile istemeyince sıkıntı çıkar
00 Yorumla
+1 yılSevgilin seni seviyorsa birakmaz seni merak etme
00 Yorumlabu ilşki yurumez kusura bakmayın
00 YorumlaOğlunun cinsel hayatını düşündükleri için mi?
00 YorumlaSaçma, keşke insanlar saygı duymayı bilseler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılAnladım niye peki başka sorun
00 Yorumla
+1 yılKaçın sizde hayat boş tek çare de kaçmak yani.
00 Yorumla
+1 yılİleride sorun olabilir, iyi düşün karar ver
00 YorumlaYasını gosterıyomusun pekı?
00 Yorumlavar öyle gzekalı aileler
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 975 cevap paylaştı. kadın dedıgım buyuk olacak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılSevgilinle takılın başka hiçbir şeyi takmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstemeyebilirler bunda ne gariplik var haklılar
14 Yorumla- +1 yıl
aile mi yatacak bu kızla hiçte haklı değiller saçma bir görüş olmuş kızın yaşından aileye ne
Cevap sahibi+1 yıl@kimse_bilmesinbeni bizde aileler evlenir
- +1 yıl
sizde adı üstünde bizde değil çok saçma
Cevap sahibi+1 yıl@kimse_bilmesinbeni sana ne bundan ben sana mı yazdım yorumu kızım s. git lan
+1 yılsevgilin niye onların lafını dinliyor?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal ama kızın küçük olanı makbül
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal bence yaş farkı.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk gibi gördüler herhalde seni
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sevgilimin ailesi yaş farkından dolayı beni istemiyor, ne yapmalıyız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım