Kızlar Aşiret Mi? Mafya Mı?
Sizce?
Sizce?
Kızlar mafyadır. Köprü altından su yürütürler ve bunu en fazla bir iki kişi bilir. Aşiret olacak kadar yakın arkadaşları olmaz kızların herkese gücenmezler ve tanımadıkları insana ön yargılı olurlar her zaman.
Cevap
8Cevap
Belayı seven kadınların ölüm haberini almaktan bıktık artık
İkisinde ya biz efeliği efendiligimizden dolayı kazandık bununda nişanesi olarak bilegimize kuvvet geldi bu yüzden ikiside bize diş geciremez
Çok merak ederek sormak istiyorum ki konu efeliğe nasıl geldi 😂
@Ehveni_şerr afadersin ama bu kizlardaki mafya veya aşiret gibi şiddet yanlısıguruplarin yuzunden kadin cinayetleri oluyor efelikte kafina şiddet var mı
Şimdi şu bela arayan kadınlar konusunda hemfikiriz de günümüzde efelik ilkelerine göre yaşayan var mı onu bi sorgulamak lazım
@Ehveni_şerr gel Ege'ye manisaya denizliye uşak a görür sün efendiligin adinin efelik olduğunu
Ege'de yaşıyorum canısı ben kime neyi anlatıyorsun
@Ehveni_şerr neresinde
burada alenen söylemem yaşadığım şehri ama egedeyim zeybeklik nedir kültürü nedir nasıl oynanır bilirim çünkü eğitmenim. Bunun Ege'de sadece halkoyunları bazında devam ettiğinin de farkındayım genel bir tutum yok yanı bu zeybeklik durumuna karşı.
Benim dedelerimden atalarimdan gördüğüm bu dedem parasinin hiç bir lirasini bile cebine koymaz eşine verirdi ona iyi davranirdi babam da öğle çoğu gördüğüm kişi de öğle
Bir avuçsunuz bu geneli yansıtmaz gerçekleri konuşalım.
Zeybek dediğine göre iç egelisin kesin
Bu yaşıma kadr uşak tan dogulular haricinde hiç kadin conayeti haberi duymadim
Uşak'tan duymamış olabilirsin ben yaşadığım şehirde duydum ve gayet yerlisi. Çevre şehirlerde de öyle. Var yani ne yazık ki var.
@Ehveni_şerr doğuya nazaran çok düşük ama
İstatistiksel verilere ulaşmak lazım bunu söylemek için ama arada uçurum olduğunu sanmıyorum ne yazık ki.
@Ehveni_şerr afyondan doğusu bizim buralar gibi değil doğruya doğru bizim burada kimse kimseye karışmaz gece isteyen istediği saatte gezer gut bunu hakkaride urfada mardinde yürü yuruyemezsin bayan olarak gece başına her şey gelir orada
orada yaşamak lazım bunu demek için de aslında. Keza doğulu bir çok kadın arkadaşımın çok daha özgür olduğunu düşünüyorum doğu eski Doğu değil gibi artık ama dediğim gibi yaşamak lazım ya da ciddi bir araştırma yapmak. Fikir yürütmek ile olmaz bu iş.
@Ehveni_şerr doğuyu gördüm bir müddet yasadim ordaki bayan arkadaş larin ne zorluklar cektigine çok şahit oldum
Nerde yaşadın ne amaçla yaşadın ne zorluklar çekiyorlarmış?
@Ehveni_şerr mardin midyatta askero bir gorev icin 4 ay yaşamış tim orada ogretmen olan bayan arkadaş lar gece birbirlerine misafirlik dönüşü donerken 2 yerden tacize uğramış lardi buna ben ilk başta cok şaşırmış tim mardin gibi muhafazar bir yerde diye bu nun böyle çok yaşandığını söylemiş lerdi doğu batı ya göre çok muhafazakar böyle seyler doguda daha çok oluyor ya bayburttada iki tane yaşlı dayinin gece arabada birbirleri ile iliskiye girerken gördüm
Şey bu söylediğin iki örnek var ya doğuda da batıda da mevcut. Muhtemelen aynı oranda bu arada.
@Ehveni_şerr daha anlatayimmi istersen dogudaki tanik olduğum olayları
Daha igrenc daha canicelerini de gördüm
Anlat ülkenin genelinde var bunlar doğu daha kötü demek bu dönem için geçerli değil artık bence. Ya da anlatma ya ülkeyi ben mi kurtarcam boş ver aman yoruldum.
@Ehveni_şerr sen nerelisin izkir vs mi
Söylemiyorum demiştim
@Ehveni_şerr tamamdır iyi geceler hemşerim
İyi geceler 🌼
Mafya olsun zoru severim 😉👍
Aşiret kızı tililililii
Mafya
Aşiret
Aşiret.
Lan faruk sie go
Mafya tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?