Dışarıdan bu duruma bakınca ne düşünüyorsunuz?

Not:23 yaşındayım, kimseye derdimi anlatamıyorum bunalımdayım yazımı okuduğunuz için tesekkur ederim
Ben 2020 ekim ayında kaçarak evlendim, eşimin ailesi biz düğününü herseyini yapıcaz dedi, ama yapmadılar, sürekli eşimin ailesinde kaldım köy yeriydi, ben hiç köye gitmedim köyüm olmadi doğma büyüme istanbulluyum ve İstanbul'da yaşadım, köyde sıkıldım eşimin abisi İzmir'de oturuyor onların yanina gittim, eşimin abisinin karisi da ağız burun yaptı beni resmen istemediler, eşime dedimki bi ev tut bi çekyat at yeter başka bir şey istemiyorum orada burada kalmaktan skldm dedim, ben eşyaları sıfır alicam dedi. Eşim çalışmaya gitti başka şehire yanimda yoktu ev tutmak eşya almak için para kazanmaya çalışıyordu ama fazlaca uzattı bu durumu daha daha fazla kazanmak peşine düştü, bende daha fazla katlanamadım. İzmirden evime döndüm ailemin yanındayken de sürekli eşimle tartıştık eşim bana boşanma davası açıcam dedi ama 2 yıldır hiç bir dava açmamış ve telefondan beni engelledi hic ulaşamadım, kayınpederim arada arıyor beni o kadar. Kayinpederim de net bir cevap veremiyor. Eşim bu konu hakkında hiç konuşmamış. Benim ailem özellikle annem, namusundan oldun parayla pulla geri gelmez dedi. İmam nikâhım resmi nikâhım da var ama ben evliliğimden hiçbir şey anlamadım, sizce annem doğru mu diyor? Ve sizce ben nasıl bir yol izlemeliyim :(((
Dışarıdan bu duruma bakınca ne düşünüyorsunuz?