benim bakış açım birazcık daha farklı bence çoğu nefrettin ardında başka birşeye duyulan sevgi yatıyor, misal ben çok eşlilikten nefret ediyorum çünkü iki kişinin birbirine ait olması fikrini çok seviyorum, aldatan insanlardan veya ihanetin her türünden derinden nefret ediyor ve tiksiniyorum çünkü çocukluğumdan şu günüme kadar sadakat benim için yaşamda ki en önemli şeylerden biri oldu ve ben sadakate bu kadar değer verirken başkalarının bunu çiğneyip atışını izlemek beni resmen kana susamış hale getiriyor, aşk ve sevda fikrini bir hayatı bir kişiyle geçirme fikrini seviyorum bu nedenle aşk ve sevgi gibi şeylerin günü birlik ilişkilerle, ihanetlerle, açgözlülük, bencillik ve manipülasyonla oyuncak edilişini izlemek beni ciddi mana da sinir hastası ediyor, ben hayatımda sadece bir kere aşık oldum o da çocukluk aşkıydı 14 yıl geçti üzerinden ama hala o kızı hatırlayınca kendimi müteşekkir hissediyorum sayesinde bir kez, çocuksu ve saf şekilde olsa bile sevgiyi aşkı tanıdım şimdi olsa karşılaşmak istemem o masum duygularımın kirlenme ihtimalini kaldıramam o yüzden aşkı ne derece saklarsın bilmiyorum (beğendiğim kızlardan iyi sakladım zira günü birlik ilişkilere sıfır ilgim var ve onlarda biraz öyle kızlardı (sadece tiplerini beğenmiştim hoşlanmıyordum bile) ama nefret için başkalarından ne derece saklarsın bunu söyleyemem ama eğer karşında ki seni iyi tanıyorsa gözünden, bakışından, sesinden hatta auran dan bile nefretini anında fark edebilir (kendisine karşı olması gerekmez mesela benim annem ne zaman aklım nefrete gömülse anında fark ediyor (inanmayacaksın ama bazen aynı oda da değilken bile (Allahın işi işte)
Düşündüm, karar veremedim hangisi zor diye. Kolay kolay nefret duygusunu çok taşımam. Birinden nefret etmem zor bir şey benim için. Sadece bir kişi var hiç bir şekilde sevmiyorum ama ona bile bazen merhamet edesim geliyor. Ama söylediği bir sözle herşeyi yerle bir ediyor.
Aşk'ıda saklamak zor. Çünkü aşk bazen o kadar ağır basıyor ki engel olamıyorsun kendine.
İkiside çok ağır bir duygu. Taşımak zor. Taşırken belli etmemek dahada zor.
En ufak şeyde bile birbirimize koşup anlatmak istiyorsak ne mutlu bize. Birbirimizin iyi değil kötü gününde de yanındayız. Hep varlığın daim olsun bebeğim 🥰
Aşkı saklamak daha zor. Nefret ettiğinin yüzüne boş boş gülüyorsun bitiyor. Ama aşık olduğun kişinin yanında o kadar kendinden geçiyorsun ki, bunu saklamak zor oluyor. Hem başkasıyla birlikte olur diye, seni sevmiyor diye korkudan acı çekiyorsun artık
Bilmiyorum. Çünkü nefret etmedim kimseden. Gözlerimi kısıp öldürecek gibi baktığım bir sürü insan olabilir. Ama hepsi bir anlık öfkemin ruhuma tesir etmesi.. Çok sevip sürekli gözlerimle radar gibi taradığım da oldu. Ama sadece meraktan.. Yani hangisini saklamak daha zor bilemiyorum. Çünkü ikisini de tam anlamıyla yaşamadım.
Ama nefret ettiğim birine olan hislerimi saklayamam. Direkt belli ederim sanırım, tabi sevdiğimde de öyle. Galiba ben yine ikisi de diyeceğim ๑
Her ikisi de zor aslına bakarsak ama aşk bir şekilde kendini açık eder.. Bir yere kadar tutabilir insan içindekileri.. Nefreti saklamak konusunda neredeyse tüm insanlar ustalar kahveci.. Mesela çevrene bir bak.. Herkes samimiyetsizce birbirinin yüzüne gülerken arkasından kuyusunu kazmaya çalışıyor.. Keyifli geceler..
Sanırım aşkı saklamak zor. İnsan ses tonundan nefesinden ya da heyecanından kendini hissettirir. Aramalar artar, bakışlar gizlense de ele verir, kişi değişir, olmadık hareketler yapar ve dalgınlık başlar. Çok güzel diksiyonu olan bile zaman zaman kekelemeye başlar. Taki duygularını dile getirene kadar.
Şüphesiz aşkı saklamak zordur.. Yaşanacakların hayali ve coşkusunu içinde tutmak zordur.. Bir de umut varsa buna, hepten imkansız bir hale gelir gizlemek.. Dolup taşar yüreği.. Zamanla sığmayıp diline dökülür.. Beklentisi vardır çünkü.. Ancak nefret daha sinsi bir duygudur.. Direkt söylenmese de, hissettirilmesi kâfidir.. Söylemeye gerek de yoktur zaten..
Bence aşkı saklamak daha zor. Çünkü birinden nefret ediyorsan görmezden gelirsin onun bulunduğu ortamlara gitmezsin haliyle içindeki nefreti tutarsın. Ama aşk çok delice bişey. Her b*Ku senin için yaptığını onunda sana aşık olduğunu sanıyorsun aşkını belli etmek için elinden geleni yapıyorsun ve bunu beyninle değil kalbinle yapıyorsun durduramıyorum kendini
Nefreti saklayamazsin ya 🙄 kendi açımdan bakıyorum olaya ama nefreti saklayan samimi sever gibi insanlarda çoğunlukta bilemedim ki kişiye göre değişiyor galiba