İkisi de olmadı.. Saplantılı ve takıntılı olma durumuyla çok sevme durumunu ayırt edebilmek lazım.. Gözü kara, uğruna çoğu şeyi göze alabilen, onun dışında kimsenin gözüne gelmediği hale gelenler için yeni tabir saplantılı olmuş.. :) Buna korktum ya da aynı şeyleri hissetmediğim için kıvırdım diyorum bazıları..
Takıntılı olma hali; hastalıktır, bilinçsizdir, sevgi değildir, üzme, kahretmez, kalbi acıtmaz be yaralamaz.. Psikolojik bir rahatsızlık halidir.. İnadına yapar takıntılı insan.. Hırs yapar elde etmek için. Hatta zarar verir ona fiziksel anlamda..
Bazıları fena korkmuş büyük sevgiden anlaşılan.. Ya da kendi bile bu kadarına layık olmadığını anlamış.. :))
Karşılık alamadığı insanı tehdit eden, bıçak çeken, cezaevinden mektuplar göndermeye devam eden kişiler için dedim ben saplantıyı. Sizin bahsettiğiniz durum başka, bu başka.
Şimdi psikolojide güvenli bağlanma ve kaygılı bağlanma vardır. Saplantılı bağlanma sensiz yapamıyorum düşüncesinden türemiş olup kaygılı bağlanma sınıfına girer.
Güvenli baglanmada durum tam tersidir. Karşımdakini sıkmazsın, onun alanına saygı duyarsın. Yani saplantı pek saf bir sevgi değildir.
Merhaba.. Bu durumu yaşadım maalesef.. İnsan sevilmeyi ister elbette ama aşırı saplantılı bir şekilde sevgi adı altında nitelendirilen durum bence insanı sevgiden de soğutuyor.. Sevgi bir insanı ne pahasına olursa olsun rızası dışında yanınızda tutma eğilimi değildir.. Fakat bunu o şekilde saplantı duyan insanlara anlatmanız asla mümkün değil.. Geri durmak en güzelidir.. İnsanlara olan güveninizi zedeliyor bu durum.. Zaten kırıntı kalan güveniniz de durduk yere yok oluyor.. Birini sevmek ve bağlanmak çok normal ama bağımlı olmak gerçekten kötü.. Keyifli akşamlar..
Seven de oldu sevdiğim de oldu. Tam saplantı kadar ağır değil ama sevgimin yerini takıntıya bıraktığını alenen anladım, eskiden okb hastası olan biri olarak... vazgeçmek de mümkün değil, devamlı aklın onda, ne yapsa suç, erken yazsa neden wp daydın, geç yazsa ne yapıyordun... hoş çok güvenilesi biri değildi ama trip harici bi zararım olmadı. En son ortak kararla arkadaşlığımızı sonlandırdık, gariptir ki kendimi daha özgür hissettim
Bu arada azerbaycanlıyım. Yazım hatası olursa kusura bakmayın.
Tam saplantı bilemiyorum ama anlatayım. Okul zamanlarında biri beni görmüş aşık olmuş benden 1 yaş küçüktü. Aylar geçti hep uzaktan izlemiş sora itiraf etmek istedi. Bana söyledi ben hayır dedim boş geliyordu bu işler bana. Okumaya odaklanmıştım. Bana kötü bir söz söyledi sinirlenmişti. Sadece hayır dedim. Kötü bişey dememiştim. Aylar geçti yine beni sevdiğini söyledi 1 şans ver dedi. Hyr olmaz dedim seni sevmiyorum dedim. 3 4 ay sora yine teklif etti. Yine hayır dedim. Bazen okuldan sora evime kadar takip ediyordu. Gizlice izliyordu beni. Instagramında hikayesinde benim ismimle kendi ismini yazıp kalp koyuyordu. Sürekli sınıfıma geliyordu beni görmek için. Yine teklif etti tam bir yüzsüzdü. Ben artık istemiyorum yeter artık ya dedim. Öylece bana baka kaldı. Üniversiteye girdim bana instagramdan yazdı tebrik etti sora yine teklif etti sensiz yaşayamıyorum lütfen kalbimde de zaten sorun oluştu kabul et dedi. Acındırdı kendini. Ben de madem bu kadar israr ediyor 1 şans vereyim dedim. 1 yıl sevgili olduk. Sinirli biriydi sürekli biriyle tartışırdı. Sora bu benle öpüşmek istediğini söyledi ben asla böyle şeyleri kabul etmem hyr dedim. Sürekli israr ediyordu 1 kez görüştüğümüzde söylemeden bi anda dudağımdan öptü çok kötü hissetdim o an. 1 süre sora aldatıldığım mesajları ortaya çıktı ama asla kabul etmedi. benim ayrılacağımı anlayınca intihar edicem yalanını atdı ortaya. 5 aydır ayrıyız hala hikayelerinde ayrılık beni suçlayan şeyler paylaşıyor.
Saplantılı sevmek diye bir şey yok ve olamaz da. Seven insan karşı tarafa zarar vermek istemez. Saplantılı insan ise, etrafa zarar verir. Kişiye bir şey yapmaz ve onu zerre kadar düşünüyor ise de, uzak durur. Sevmek, karşı tarafa zarar ver demek değildir. Ama bizim insanımız sevmeyi unuttuğu için bunları bilemez tabi. Kimseyi takıntı yapmadım, yapmam da.
Aile dostumuzun oğlu vardı. Manyak gibi sürekli mesaj atıyordu engelliyordum başka hesap açıp yine yazıyordu onu da engelliyordum yine yazıyordu. Annesi anneme sizin kızı bizim oğlana mı yapsak falan demişti. En son sessiz sedasız oldu her yer bitti kâbus sandım. Bi süre yazmadı. Geçen yine fake hesap açıp yazmış diğer hesabın engelini kaldır diye. Cevap vermedim engelledim ama daha napacak bilmiyorum
Benim saplantı haline getirdiğim birisi olmadı ama başıma geldi. En son dava ederek kurtulabilmiştim. Bu insanlar cahil insanlar oldukları için sağı solu belli oluyor. Dikkat etmek lazım. Mukahhak yardım almak gerekir
Evet çok oldu. Hani hiç tanımadan taciz edenler oldu onları engelledim. Sadece bir iki kere görüp tanıyıp işte reddetmeme rağmen takanlar oldu. Onlarla da sert konuşup edip yine engelledim. İki tane de ilişkim oldu. Sevgili olmak istediler kısa sürede tavladılar sonra ilişki devamında beni çok boğdukları ve sağlıklı olmadıkları için ayrılmak istedim sevmedim. O zaman da işte tehdit edip agresif tavırlar yaptılar ayrılmayım onlardan diye. Ben ve çevrem baya korktuk yani bi boklar yapar mı manyaklar diye. Yapamadılar ama yine de gerilmiştim. İkisini de zaten polise gitmekle tehdit ettim. Cidden Allah korusun çok manyak insan var.
Hayır, Allah korusun. Saplantılı bir aşığın sevgisiyle sınanmak istemem. Haberlerde görüyoruz, gündemimiz kadın cinayetleri olmuş. Resmen kendini kaybediyorlar, insanlıktan çıkıyorlar. İstenmiyorsan istenmiyorsundur. Zorlamanın anlamı yok. Zorla güzellik olmaz diye boşuna söylememişler.
Yok be kim sever bizi fırsatı bulunca hemen silip gidiyolar 😂 Yalnız 1.65 boyunda bir çocuk platonikti yapışık sülük gibi zor kurtuldum, ondan 10 cm uzunum nasıl yakıştırıyodu bilmiyorum 😂
Birçok kez oldu çok uğraşıyorlar ters davranıyorlar iyi bir şey değil yani Birini kısaca anlatayım; evli bir kadın bana ilgi gösteriyor ve beni özellikle bekar kadınlardan çok kıskanıyordu Yanımda bir kadın görse hemen sohbetimizi bölüyor kadına ters davranıyor bana da öldürecek gibi bakıyordu Eğer kadının sevgisi nefrete dönüşürse dünyayı yakar bunu birçok kez net bir şekilde gördüm
O şekilde birisini sevdim. Ne sevgi ne bağlanmak ne takıntı adı bile yoktu ona olan hislerinin. Kendini ona ait hissediyorsun, onun da öyle olmasını istiyorsun hep onunla olmak istiyorsun vs ama o öyle değilse sorunlar çıkabiliyor.
Karşındaki kişinin seninle aynı olduğu ilişkiyi bulana kadar çok büyük zarar. Bu şekilde 2.5 sene sevdim ağzıma sıçıldı. Ağladığım geceler, ağladığım okul tuvaleti vs hiçbirini unutamıyorum. Beni çok üzdü her seferinde affettim ama nerdeyse ilk hatamda beni silip attı. Üniversitede herkes yeni limanlara açılırken ben onu severek kendimi eve kapattım ve tek bir arkadaşım yok şu an hiç sevgilim de olmadı çünkü zamanında evde oturup zırlıyordum. Öğretmenim vardı beni çok seven ablam gibiydi aciz gibi yaşamaktan vazgeç derdi. Birisini öyle sevmeyen insanlar bunu acizlik olarak görüyor. Ama aşık olunca bunların hiçbir önemi kalmıyor. Çünkü gözün başka hiçbir şey görmüyor. Ama emin ol bir gün kurtulacaksın. O büyük kocaman aşkın bitmese bile o kişiye karşı olmayacak en azından
Olmasını istemem kötü. Burada biri platonik olmuştu biriyle konuştuğumuz görünce yapma etrafı kırıp dökesim geliyor diyordu korkutucuydu gerçekten. Hiç görmeden olması da saçma :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet yeni kuruldum, yani ortam degiştirdi, yakında tamamen unuturum, baya takıntılıydım