En İyi Cevaplar
29 Yaşın da bekar olmak normal bir şey. Ağacım herkeste bir evlenme sevdası var anlam veremiyorum. 20 22 yaşında sevgili yapıp bir insanı tanımadan ya da tanıdığı sanıp nasıl kısa sürede evlilik yapabiliyorlar ben asıl ben buna anlam veremeyip anormal karışıyorum. Her insan evladı şu yaşta evlenmesi gerek diye yazılı bir kanun nizam yok yani. Milletin ne dediğini umursamayın zgtr edin beya hayatı yaşayın...
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 8,3b cevap paylaştı. Normal bir durum ben de 29 yaşındayım ben de bekarım, yaşıtlarım evlendi benden küçükler evlendi hatta çoluk çocuğa karıştırlar bile diyebilirim, ama bazen olmayınca olmuyor sırf evlenmek için evlenilir mi Allah aşkına :)
018 Yorumla
Soran+1 yılMesleğiniz ne :(
Soran+1 yılNe güzel herkes evlendi diyince kötü hissettim 😊
Soran+1 yılBenimkiler yarı yarıya merak ediyorum çevrenizde iş eğitim durumu ne
- +1 yıl
Herkesin belirli bi işi var avukat ta var polis te var fabrikada çalışan da ticaretle uğraşan da var , eğitim durumu lise üniversite değişiyor, ama iş olduktan ve kişi kendini geliştirdikten sonra eğitim pek fark etmiyor, bizler de çoğu insanın kendi işi evi arabası var çalışma durumu eşe bırakılır çalışmak istiyorsa çalışır istemiyorsa çalışmaz yani, önemli olan insana rastgelmen öyle değil mi? Zira alınan eğitimin de şu süreçte geçerli bir torpil olmadıktan sonra bi. İşe yaradığı görülmüyor zaten iş verenler de asgari ücret altında çalıştırmaktan yana hatta :)
Soran+1 yılDoğru ben mühendisim peki nerde yaşıyorsunuz
Soran+1 yılKüçük yerlerde daha erken oluyor evlilik ondan sordum 😊
- +1 yıl
Küçük büyük artık her şey maddiyata dayandı bir de insanlar hazır hissetmediği sürece pek bu topa girmiyor, ee ayrıca günümüzde ki haberler, evlilikler birliktelikler malum, hal böyle olunca evlilikler gecikiyor, peki sen neden evlenmedin bakalım büyük biyerde yaşadığın için mi? :)
Soran+1 yılKariyer:)
Soran+1 yılGüzel biriyim fiziki anlamda vs çok seçici değili
Soran+1 yılDoğru 😊
İçinde bulunduğun toplum sağlıklı fertlerden oluşmuyor tam tersine dengesiz ruh hastası insan tiplerinden oluşuyor o yüzden böyle tiplerin dediklerini ciddiye alma ve yoluna bak
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
207Cevap
Bu durumu anormal olarak karşılayan insanların IQ kapasitesi maalesef sınırlı. Hayatı sadece evlilikten ibaret görüyorlar ve hayatlarında ki en büyük hedef evlilik oluyor. Evlilik olsunda taştan olsun , çöpten olsun misali... Evlenecekleri insanın kişisel ve karakteristik özelikleri bu zumre için pek önem taşımıyor genellikle. (Erkek- Kız fark etmez genellikle düzenli bir iş vasa sorun olmuyor ) Ayrıca etraflarında ki bekar insanlara da canavar gözüyle bakarlar.
Tabi ki evlenmek, yuva kurmak, aile olmak gerçekten çok güzel bir durum. Fakat nitekim bazı şartlar el vermiyorsa ve buna dayalı olarak evlenilemiyorsa ya da tamamen kişinin kendi tercihi olarak evlenmeyi istemeyip hayatını bekar olarak sürdürmek istiyorsa her türlü bu konu da verilen karara insanların saygı duymaktan başka çaresi yok.
Ama malum maalesef toplumumuzda insanların kendi hayatlarına odaklanacağı yerde, başkalarının hayatlarına odaklanması, müdahale etmesi sonucunda maalesef yersiz ve saçma düşünceler yayılıp toplumumuza lanse ediliyor !!10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılBen 37 yaşındayım bekarım.
Saçma sapan iliskiler yaşamaktan ise hiç yaşamamak hayata kusmemek daha iyidir.
Sonuç olarak her ilişkide her şey yeniden başlıyorsun.
Karşındakini tanımaya anlamaya onun taşıdıklarını elestiriyorsun sana uyuyor mu seni taşıyabilir mi diye.
Bu ne sıklıkla olursa kim olursa olsun yorulur ve bütün erkeklerin hepsi aynı mı durumu yaşamaya başlar.
Tabi şöyle bir durumda var.
Ne kadar fazla insan tanır ve ilişki yaşarsanız daha fazla insan tanımış olursunuz ve hayata bakışınız değişir.
Yaptığınız hataları görür tecrübe edinirsiniz.
Hayat sizi hep güzel ve vicdanlı insanlarla karşılaştırır.
Mutlu ve Huzurlu Geceler00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 704 cevap paylaştı. anormal değil ama türkiyede kadın ne yazık ki belli bir yasa gelince evlenmezse psikolojik siddet gormeye baslıyor bu yuzden cok normal. ya soyle soyliyim eger kadın okulu bitirdiyse isine girdiyse bir süre sonra zaten aileden ve akrabalardan 'yok mu birileri?' muhabbeti baslıyor, ardından evlenen arkadaslardan sen evlenmediysen psikolojik baskı gormeye baslıyorsun , ozellikle hemcinslerin evlenmedim deyince ' ya bak ben evliyim evlilik zaten sıkıcı herkes evlenmek zorunda değil, sen de evlenme nolcak' demeye baslıyor. bu yuzden 29 yasında bekar olmak anormal değildir , sadece türkiyede olunca psikolojik siddet gorursun ciddi anlamda. bunları kulak ardı etmeni oneririm, yoksa insanı bunalıma sokabiliyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 703 cevap paylaştı. Gayet normal ve sağlıklı bir durum, bence hiç kimse 35'in den önce evlenmemeli, çünkü insan hayatın ne olduğunu o yaşlarda kavrayabiliyor. Hayatı anladıktan sonra hayatımızı birileriyle paylaşabiliriz ve sağlıklı çocuk yetiştirebiliriz.
Daha erken yaşta hayatı kavrar ve evlenmek istersen o da olur.
Ayrı hiç evlenmeyebilirsin de, bizim topluma bakma sen, kimse evlenmek zorunda değil.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 397 cevap paylaştı. bende 28 yaşındayım. bende bekarım. onemli olan doğru insanla hayatını birleştirmek, yaşın önemi yok. acele edip yanlış biriyle evlenip mutsuz olmak daha mı iyi olur? hayır tabiki. sen hayatına bak, her şey zamanla olur
23 YorumlaNormal bence ne zaman evlenmek istersen evlenirsin ya da istemezsin ve evlenmezsin. 27 yaşındayım yaşıtlarımın kocaman çocukları var. Bana da bu durumlar garip ve anormal geliyor. Artık toplumumuzda böyle ya genelde anormalmiş gibi bakıyorlar ben de onlara anormalmiş gibi bakıyorum bilinçli
00 Yorumla
+1 yıl(bence) değil ☺️
Evlilik insanın kendi düşüncesidir (bence). Ve Ailesi evlensin doye zorlayan geri beyinli insanlar var ☘️
Sen takılma bence anormal değil. İstediğin zaman evlenirsin. Tabi çocuğun da olur ve aramızda kalsın ben bir tekme kazıntısıyım 🤭 annem beni 76 yaşında iken doğurdu ve öldü :(
Hem herkes evlenecek diye bişey yok? Ne yani ben 17 yaşındayım ( 22 yaşında yazısını yanlışlıkla yaptım) ben bile bekar kalmayı düşünüyorum D:
Belki doğru kişiyi bulamışsındır ama elbet bulacaksın :)10 YorumlaAile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı. Normal bir durum, her şey nasip ile.
Benim de abim 90lı, 32 yaşında ve yeni evleniyor.
18 yaşında evlenmekten emin olun çok daha iyidir 29-30 yaşında evlenmek.
En azından hayati görüşü oturmuş, ne istediğini bilen biri olarak bir eş, anne ve diğer sıfatları alırsınız...
hakkinızda hayırlı olan olsun.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç te anormal değil doğru kişiyi bulduğun an o an olması gereken normal durum o yüzden geri kafalı zihniyeti düşünen hiç kimseyi takma sırf evli olmak için biriyle mi evleneceksin ne zaman doğru kişi çıkarsa o zaman doğru an, sırf evli olunca her şey tamam düzeldi kafasına girmeyin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik çağı diye bir şey var. O zamana gelince genellikle enlenmek gerekir. Sebepler olur ve olmazsa neyse. Kadını olmayan erkek fakirdir, kocası olmayan kadın da fakirdir, buyurmuştur Hz. Peygamber. Bazen de zamana göre en iyiler çoluk çocuğu olmayandır...
00 YorumlaBekarlık Sultanlık Evlilik Muhtarlık Dulluk İmparatorluktur !!!
31 YorumlaAile & Toplum konusunda 493 cevap paylaştı. Yoo herkes evlenmek zorunda değil. Evlense çocuk sahibi olmak zorunda değil. Erkek çocuğu olsa kız çocuğu da olmak zorunda değil. Toplumun baskısını boşverin naçizane fikrim budur
10 Yorumla
+1 yılBen 31 yaşımda ve bekarım ve kendimi anormal hissetmiyorum 😅 anormal düşünmenizin sebebi sanırım çevrenizle alakalı o. bulunduğunuz çevreyi değiştirin bence
10 Yorumla
+1 yılBence yaş ile alakasi yok, çoçuk evliliklerine karşiyim elbette. Fakat bazen doğru kişi gelmemiştir, ya da hazir hissetmiyodur insan kendini gayet doğaldir. Kimsenin baskisiyla da yanliş bi evlilik adimina veya yaşim geçiyor hemen evlenmem lazim gibi triblere girilmemesi lazim. Ne zaman doğru kişiyi bulduna emin isen ve hazir isen evlenirsin.
10 YorumlaEğer ruh eşini bulamadıysan seni mutlu edecek birini bulamadıysan bekar kalman üzülmeden daha iyi olacaktır. Etrafında aile baskısıda yoksa bence acele etmeni gerektirecek bir şey yok. Seni seveni sana değer vereni bulman ve bir ömür mutlu olman dileğiyle...
10 Yorumla
+1 yılZaten bizim millet bütün sıkıntısını yaşım geçiyor acil evlenmeliyim düşüncesi yüzünden yaşıyor. İlk bulduklarıyla evleniyorlar hayatları kararıyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Halt etmiş anormal diyenler. Belki evlilik sevmiyoruz belki bize göre değil belki özgür ruhluyuz kime ne kim besliyor ekmek su veriyor da bunu kendine hak görüyor
10 YorumlaYoo cok normal ve daha cok gencain herkes evlencek diye bir sey yok zira en guzeli evlenmemek bekarlik sultanlik cidden
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılToplumun cahil yapisi yüzunden bir insana evlen denir mi ya sanane ya o baskiya yenik dusme 35 artik cogu insanda evlilik yasi onlara laf dusmez sen keyfine bak
00 Yorumla tabi ki normal bunda tuaf ve garip hissedecek bir şey yok en iyisi evlnseydin ayrılsaydın daha mi iyi olacaktı böyle daha iyi boş ver bekarlık sultanlıktır evlenceksin cicim ayları geçince sevgide olmayacak evlenen herkes pişman evlenme hayatıjnı mahmetme
00 Yorumlahayır herhangi bir yaşta bekar olmak anormal değil çünkü kimse evlenmek zorunda değil. istersen bekar ölürsün kimi ilgilendirir ki. hayat bizim ve bi kere geliyoruz. istediğimizi yaparız.
00 YorumlaNormal ziyade doğal bence çünkü insanlar farklı çiçek gibi görünür içleri ot gibi bence olması gereken doğru şey hayatına akar önemli olan kimsenin düşünceleri baskılar kayde almamak evlenenler inann sadece hayat tatini yaşamak diyor sorumluluk değer biri olmalı önce ben demek önemliymiş
00 Yorumla
+1 yılAnormali de, normali de toplum belirler. Topluma göre yaşayacaksan çoktan çoluk çocuğa karışmış olman gerekirdi. Elalem ne der diye yaşama. Mutlu olmak için yaşa.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılbenim için anormaldi ben evenmek istiyordum biran önce ama herkesi için anormal denemez bazıları için normal bazıları için anormal olabilir.
kişisel durum00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 809 cevap paylaştı. Ben de bekarım onlar bir kalıba sığdırdıkları için kendilerini böyle düşünüyorlar. Bırak konuşsun insanlar sen hayatına bak onlar yaşamıyor sen yaşıyorsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 942 cevap paylaştı.
+1 yılBulunduğun çevrede çok cahil teyzeler vs varsa ondandır :D İnsanlar kendi ayakları üzerinde duran kadın görmeye alışkın değiller, o yüzdendir.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 332 cevap paylaştı. Bence bir kadın 30 a gelmeden evlenmeli derim ki 29 geç bile...
30 Yorumla
+1 yılEvet 25 ten sonrası anormaldir yani genel olarak insan tabiatınca anormaldir, sizde soeun var demiyorum birçok faktör var Türkiyede buna sebep olan
00 YorumlaBence garip değil. Kendine göre bir eşe denk gelmemişsin hepsi bu. Amaaan bırakın şu elalem ne der olayını. Akışına bırakın, hayatı yaşayın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır ne alakası var gayet normal bir durum ben otuzlarına ayak basmış biriyim o zaman ben evde mi kaldım, çok saçma :)
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Senin yaşındaki kerim iki çocuğu var... bekar olmak güzel değil... ilerleyen yaşlarda çocuk büyütmek zor gelir insana...
00 YorumlaDeğil tabii ki. Toplumumuzda sizi eleştirenler 29 yaşında anne baba oldukları için onlara tuhaf geliyor. Bende 29 yaşındayım ve bekarım
00 Yorumla
+1 yılEvlenme vaktin gelmiş ama bu ortalama bir olay hani istersen ölene kadar bekar kal kime ne
06 Yorumla
Soran+1 yılPeki güzel kariyerli bir kadınsa kolay evrenle miç
- +1 yıl
Bilmem kariyer ne kadar etkiler
Soran+1 yılPeki baya güzel ve fiziği iyiyse
- +1 yıl
İlla birini bulur
Soran+1 yılYakışıklı bulur mu 😂
- +1 yıl
Onu da sen bulcan evde oturup kaderine razı gelme 😅😂
+1 yılbenim hedefim 30 olmadan, tek basina yasayan kedili kadin olmak.
10 YorumlaBakireysen anormal , hala kime saklıyorsun diye sorarlar insana? Kasma bu kadar
10 Yorumlabu yaşlarda evlilik beklenir etraftan ailenden ondan garip karşılıyorlar
10 YorumlaÇünkü insanlar senin kararlarını kendileri vermek ister.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yıl25 yaşından önce evli olmak anormaldir. Onun dışında her şey norrmal kanka...
10 Yorumla Bence çok normal bir durum. Kafaya çok takmamanı tavsiye ederim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 953 cevap paylaştı.
+1 yılGayet normal hele bu devirde bu ortamda bozulmuş insanlık arasinda
10 Yorumla 29 yaşında bekâr olmak anormal bişey değil."29 yaşında neden hâlâ bekarım" diye kendini yargılamak anormal. neden herşeyi rakamlara indirgiyoruz. Niçin tüm güzel ilişkiler evlilikle noktalamalı. bakış acini değiştir
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıldoğru kişiyi bulmadan sırf evlenmek için evlenmen anormal olurdu
00 Yorumla Normal bence şayet ben ideal evlilik yaşının 28 olduğunu düşünüyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 975 cevap paylaştı. yok bea bende 34 üm takma o kadar mutlu ol anı yasa sosyalles guzel bıseyler ıc denız havası al, kendıne bir elbise al, mutlu ol yaaaaaaaaaaaaa
00 YorumlaHer çiçek vaktinde güzeldir diye bir deyim var türkçemizde.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı. boş ver sen herkesi, 20 de evlensende ne bu acelen derlerdi
00 Yorumla
+1 yılYa değil değil değil. Kim çıkarıyor bunları 15 yaşında evlenmek mi normal
00 Yorumlaanormal diyenleri boşversene sen yaa. hayırlısı gelsin. geç te olsa olur
00 Yorumla
+1 yıllise ve üniversite arkadaşlarımın alayı evlendi. bi bekar biz kaldık :) taliplerimi bekliyorum :D
00 YorumlaBekar veya evlilik bunlar sadece bir sıfattır çok takılmayın
00 YorumlaBence normal yanı insanlar niye her şeye karışırlar anlamam toplum işte illa laf söylenir
00 YorumlaKesinlikle anormal değil hayata tam yön verebilecek yaşlar 😉
00 Yorumla
+1 yılGayet normal bir sey. evlenmenin yasi yoktur. önemli olan karsina dogru birinin cıkması
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. inanın değil bende 33 yaşındayım ve inanın bekarım bu suç değil
00 Yorumla
+1 yılHayır 36 yaşında ve 40 yaşında evlenmeyen kişiler var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.
+1 yılNormal. Ama millete ve skk düşüncelerine göre anormal. Kafaya takma yaşa hayatı
00 Yorumla Bende 29 yaşına girdim dekkelmedi işte denilince evlenirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl20 yaşındaki kızlar 30dan sonra evlenirim diyor. Ne diyorsun bu işe?
00 Yorumla Bende 29 yaşındayım biraz anormal hissetmeye başladım
00 YorumlaNormal tabii dee, hani tadını daha çok çıkarmak isterim dersenn, hızlan derim..:)
00 Yorumla- Devamını Gör (282)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba,
Öncelikle normal ve anormali konuşmakta yarar var. Bu konu tamamen kişiye, topluma ve yaşamsal koşullarla yakınen ilişkilidir.
Ülkemizde özellikle Doğu ve Güneydoğu’da halen ortalama evlilik yaşının 16 olduğu yerler var. Eğer kendinizi bu noktada o bireylerle kıyaslıyorsanız (kıyas zehirdir) evlilik için geç kalmış olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz.
Başka bir açıdan ele alalım: Eğer ki 40 yaşında ilk defa evlenen biriyle kıyaslarsanız, bu seferde tam aksi erkenci olduğunuz söylenebilir. Dolayısıyla bu hususta normal veya anormal konusu kişinin tercihine muktedirdir.
Eğer evlilikle ilgili düşüncelerimizi şekillendiren yalnızca geç kalmışlık veya
toplum baskısıysa bu durum bizim yaşantımız açısından ciddi bir risk teşkil edecektir. Zira başkalarının memnuniyeti adına verdiğimiz bir karar, hayatımızda onarılması güç yaralar açabilirken, onların bizimle ilgili ifadeleri yalnızca yaşamlarının en fazla beş dakikalık bir bölümünü kapsayacaktır.:).
Sevgilerimle…
Harikasınız