Tanışmak istediğin kişiyle tanışabilmek için taktikler mi uygularsın? Yoksa "Taktik maktik yok, bam bam bam!" diyerek konuya giriş mi yaparsın? Taktiği olanlar varsa sağ baştan taktik alalım gençler. :D #bitterimoiletanisolmataktikleri
İlk önce şöyle yapman gerekiyor Ortak konu Ortak ilgi alanı Ortak sorunlar Bu üç temel unsurlar seni ister istemez diğer insanlarla iletişime geçiren kanallardır. Yani biriyle eğer sosyal medyadan arkadaş olmak istiyorsan ilk önce merhaba yazmak yerine bu konular hakkında sorular sorup fikir alışverişi yapılır. Etkileşime girmek kaçınılmaz olur. Aslında reelde de bu mantık işler lakin reel hayatta insanlar biraz daha ön yargililar. Şunu unutmamak gerekir ki tanışma taktiği uygulamak diye bir kavram yoktur. Tanıştığın insan ya da insanlarla iletişimini ilerletmek geliştirmek sempati sağlamak daha önemlidir. Bunu taktikle yaparsan bu sadece bı formül haline gelir. Belirli bir denklem içinde kalırsın. İnsanın kendine ait mizacının olması özgün tavırları vb gibi faktörler karşı tarafta daha olumlu izlenim yaratır. Taktik uygularsan bunu strateji haline getirir sadece elde edersin. Ortada samimiyet olmayacağından dolayı da o ilişkide beklentiye girersin.
Reelde mesela Okul İş Sosyal gruplar Bu kanallar devreye girer. İllaki bu topluluklarda insanlarla etkileşim halinde oluyosun. Mesela okulda birini gördün arkadaş olmak istiyosun. Merhaba demek yerine hocanin anlattığı konu hakkındaki detayları sorarsın ordan girerdin espriye vurursun bı bakarsın farklı konular açılır. Belli bir zmaan sonra kafalar uyuşursa devamı gelir bunların. Ama sen hiç olmadığın biri gibi davranış sergilersen kasarsan onu çok önemli bir konu haline getiri olağanüstü bir durum haline getirirsin.
Taktik falan, ben anlamam öyle şeylerden... Biriyle tanışmak istiyorsam bir süre onu gözlemlerim, uygun bulduğum anda da gidip söylerim. Ya herro ya merro! :D
Etkilenme anlamında sormamıştım aslında aile ve toplum kategorisine de alınabilirdi sorum ama otomatik olduğundan dikkat etmemiştim. Kız/erkek direkt tanışır mısın yani merhaba selam vs yoksa nasıl tanışsam diye düşünüp öyle mi harekete geçersin? Bunu sormak istemiştim aslında.