Yani evet insanlar birbirine hediye almalıdır diye bir zorunluluk yok tabii ki Sonuçta Gönüller bir olsun ama karşı tarafı memnun etmek için illaki bir ufak çiçek olsun bilmem ne olsun bunlar da eksik edilmemeli diye düşünmek istiyorum Yani sana çok görüyor diye bir şey söyleyemeyiz yinede
Kusura bakma, ama tepkilerin çok suni, aşırı ve yersiz. Bence biraz daha olgun düşünce ve davranışlara ulaşman lazım. Bunu bir laf sokma olarak düşünüp savunma moduna geçme. Bir dur sakinleş ve şu aranızda geçen diyaloğa dışarıdan bir göz olarak bak. Çok talihsiz duruyor inan. Çocuk haklı ya da sen haklısın mevzusu değil bu. Haklı çıkmanın da bir kazanımı yok ikili ilişkilerde ayrıca. İnsanların hep olmayan taraflarına bakıyor, olmuş taraflarını sıradanlaştırıyorsunuz. Biraz büyüyüp daha derin yorumlamak lazım durumları.
Şimdi tekrar baktım. Benim sinirlendiğim nokta sürekli daha önce almadım demesi. Olmayan tarafını düzeltmesi lazım, ben başta gayet tatlı yazmışım. Kadınların hangi çiçeği sevdiğini bilmiyorum diyor mesela ama bana hangi çiçeği sevdiğimi sormuyor. Almamak için elinden geleni yapıyor, sizde burada beni linç ediyorsunuz. Alt tarafı bi çiçek nedir ki alırım sana diyordu önceden. Sırf bu yüzden Bakırköye gitmedik biz çingeneler elimize çiçek tutuşturmasın diye (onun isteğiyle) Neyse. Sevmediği için almıyor benim gözümde çünkü ben erkek olsam sevdiğim kız çiçek seviyorsa ve mutlu olacaksa alırdım.
Seni linç etmiyorum. Gayet yapıcı bir dille tavsiyede bulunuyorum. Yaşlarınızın çok küçük olduğunu düşünüyorum ben. Sevginin çiçek almakla falan alakası yok. Benim arkadaşım eşine çiçeği geç en beğendiği arabayı aldı :D 2 3 ay sonra da yakın arkadaşlarından biriyle otelde yakalandı. Tabii ki her türlü odunluğa düşüncesizliğe göz yum demiyorum, ama konuşmanın da genel enerjisi biraz goygoy ve muziplik tadında. İlişkiyle ilgili sorunların varsa bunu olgun bir şekilde bir kahve eşliğinde kırmadan dökmeden konuşursun. Taleplerini ve nedenlerini dile getirirsin ve karşı taraf durumun ciddiyetini kavrayıp daha dikkatli davranır. Daha sağlıklı yollar var yani göz ardı etme.
Çocuk böyle şeyleri bilmediğini söylüyor ben de öğretiyorum ama ona da yanaşmıyormuş bu konuşmadan anladığım kadarıyla. Bi çiçeği bile çok görüyor demek ki. Böyleyse gidebilir
Sen de öğretiyorsun : ) Ahh ahhh duygusal olarak olgunlaşmadan bu kadar beylik sözler etmeseniz keşke. Neyse daha fazla yazacak bir şey bırakmadın bana. Çocuğu eleştiriyorsun, ama senin de yüzleşmekten ısrarla kaçtığın çok noksanın var emin ol. Yüz yüze güzellikle konuşmayı egona yediremiyorsan bu şekilde ''öğretmeye'' devam et.
Neyi güzellikle konuşacağım ki çiçek alması gerektiğini mi? Dün gece beraberdik zaten köpeğimi dolaştırdık 2 3 günde bir birlikteyiz. Kaçtığım bir şey yok. Benim kalbimi kırdı ve ben de onunkini kırmak istemiyorum bi çiçeğin çok görüleceği bi kız değilim ben. Şu anki duruma o düşürdü çünkü ben erkek olsaydım alırdım.
Selam.. Ben bu duruma hiç sıcak bakmıyorum.. Bir insan size içinden geldiği için bir şey alırsa alır ya da bir şey söylemek istiyorsa söyler.. Karşı tarafı zorlamanın alemi yok ki.. Kaldı ki o saatten sonra bana çiçek alsa ne almasa ne.. Normal bir iletişim kurduğunuz zaman yüz yüzeyken neleri sevip nelere önem verdiğinizi anlatırsınız.. O kişi size zaten değer veriyorsa kesinlikle size jest yapmak isteyecektir.. Fakat dile getirip zoraki yaptırmak bana doğru gelmiyor maalesef.. Keyifli günler..
Verdiğin o tepkilerden sonra hâlâ sabırla ve anlayışla sana hassas davranıyor olması takdire şayan gerçekten de.
Farkında mısın bilemiyorum ama aşırı derecede kırıcı davranmışsın. Başkası olsa seni hiç düşünmeden kırardı.
Sana çiçek almasını boş ver böyle sabırlı birinin hayatında olması senin için en büyük hediye belli ki.
Cevap
13Cevap
Senin için o kadar yol yürüyor bir de iş çıkışı yani. Sen çiçek derdinde misin? Bana çok enteresan geldi yaşınız 18 altı sanırım. Çünkü yazışmalarda evde çiçek götüremeyecek durumda olduğunuzu içeriyor. Bence gereksiz uzamış bir konu bu. Size değer verdiği çok belli. Sürekli olumlu davranmış ve en ufak bir sinir belirtisi yok. Ters ters davranan adamlar için ağlayan kızlar doluyken, böyle çocukların değerinin bilinmemesi gerçekten çok üzücü.
Dun de sevgilim ablasinin dogum gunune aksam yemegi icin masa hazirlayacagini soyleyip benden yemek fikri istedi. Soyledim ve yapicam dedi. O halde cok merak ettim bi resim atarsin dedigimde olur yapinca atarim dedi. Sonunda yemek efsane olmustu falan dedi ama resim atmadi. Bahanesi de cok klise; "sunumlu bisey yapmadim ortaya öylece koydum. o yüzden resimde çok belli olmuyor." Dedi bi turlu atmadi. Resti cekince atti. Cocuk gibiler illa resti cekince atiyorlar, biseyler bi yere geliyor. Bu erkekler boyle şekil yapmak icin sozde herseyi derler ama uygulamada geri kacarlar. Biraz rest cekip kendini geriye cekiceksin. Seni elde gormemeli.
O çicek almamış ama sende bayağı zorlamışsın. Bu saatten sonra çicek alsa mutlu olacak mısın? Sadece kendini kandırıyorsun çünkü kendi isteyerek değil senin zorlamanla alınmış bir çicek, bence bu durum alamamasından daha da üzücü. Ayrıca almazsan geelmiyorum vs bu tur gereksiz triplere girmende çok itici duruyor.
Ben olsamm ayrılırdım.
Benim niyetim zorlamak değildi ama ciddi anlamda sinirlerim bozulunca çiçek almak istemiyor musun dedim. Evet dedim ne olmuş ki yani? Böyle şeyleri öğrenmesi lazım. Açıkçası bana bi çiçeği çok görüyormuş dün gece bunu anladım. Siz benim yerimde olsaydınız ne hissederdiniz ki üzülmez miydiniz? Niye ben sadece alt tarafı bi çiçek için zorlaniyorum mesela bana da yazık değil mi?
Ben sizin yerinizde olsaydım çicek beklentisine girmeyeceğim için böyle boş triplere kapılmazdım. Kendine ve karşındaki insana saygın olmalı. Karşınızdaki kişi size nedenini açıklıyor ve siz onun duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak üsteliyorsunuz yetmezmiş gibi tehdit eder gibi buluşmaya gelmem triplerine bile giriyorsunuz. Böyle mutlu olamazsınız kusura bakmayın.
Sizin için böyle inciliklerin önemli olduğunu bu sefer söylemiş oldunuz tamam bu kabul edilebilir belki ama illa da al al diye diretmeniz yanlış ve bencillik, bu sefer uyardın duygunu paylaştın bir sonra ki özel günde belki kendisi bir şeyler düşünerek adım atacak ve çicek veya başka bir şey alacak ama kendi isteğiyle kendi düşüncesiyle kendi mantığına uygun hareket etmiş olacak bu daha önemli ve daha kıymetli unutma.
Evet biliyorum haklısın. Ordan bakılınca düşüncesiz hatta belki paragöz bile görünüyor olabilirim ama sırf parası yok diye ilişkinin başındayken kahveleri ben ısmarlamıştım. Tabi çok büyük bir şey değil. Ama bunlarda gözüm yok. Geri adım atamam gururum el vermiyor, beni mutlu etmek istemiyormuş çünkü mutlu olacağımı anlaması lazımdı. Ne kadar kalbim kırıldı biliyor musun? Ben onun mutlu olacağını bilseydim bi erkek olarak kapısına gelir kendimi affettirmeye çalışırdım. Şimdi bana yazıyor, ben alsam da içtenliği kalmayacak bu sefer ben dedim diye aldın yoksa olmazdın muhabbetine dönecek demiş. Haklı olabilir. Ama benim değerimi biliyor olsaydı buraya bu soruları açmama sebep olmazdı. Biraz soğuk davranılmayı hakediyor daha doğrusu benim değerimi bilmesi, hatırlaması gerekiyor. Sanırım çok yumuşak başlı oldum uzun zamandır.
Sen çok haklısın ama sevgiline de bu bencilliği yapmazsın yani ben erkek olsam yapmazdım açıkçası kızı bu duruma kadar getirmezdim eğer getiriyorsam ya kızı kaybetme korkum daha oluşmamıştır ya da kız çok yumuşak yüzlü diye onun değerini bilmemeye başlamışımdır
Yoo farkındaysan maddiyat konusuna değinmedim öyle düşünme :)
Sadece onun duygularını da anlamaya çalışman lazım bencillik yapmaman lazım şimdi çicek alsa kendi ağzınla söylediğin için en başında söylediğim gibi mutlu olmayacaksın bunu biliyorsun. O senin evladın değil, sevgilin! Öğretiyorum diyerek böyle davranman yanlış. Şimdi her özel günde diken üstünde olacak bu kişi bunuda düşün. Çicek böcek geçici şeyler takılma fazla :)
Özel günlerin değerini bilmese hiç konusunu da açmazdı dimi? Zaamanla öğrenir veya düzelir ama direterek değil :)
Zorla kendinize bi şeyler aldırdığınızda kendinizi değerli hissediyor musunuz cidden, sadece merak ettim. Bu adam sana çiçek alsa şimdi mutlu mu olacaksın sevildiğini mi hissedeceksin?
Zorladığım bir şey yok zaten almamak için demediği şey kalmamış demek ki beni layık görmüyor ben de buluşmuyorum işte.
Video ile kutlamış. Sonra çiçekle gelmezsen kafanı kırarım demişsin. Bu zorlama değil mi? Çiçekle kendi değerini ölçüyorsan boş ver zaten ayrılın, sana çiçekler alıp arkadan seksen kişiyle yazışanları alırsın hayatına olur biter
Boş yapıyorsunuz alt tarafı küçük bi çiçek istedim uzatıp kalp kıran o ben değilim. Ben erkek olsam alırdım şahsen sevgilimin mutlu olacağını biliyorsam.
Tamam canım biz boş yapıyoruz sen üstteki konuşmalarınla dolu yapmışsın. Devam
Küçük bir çiçek demeti şu an 200 TL en az acaba parası var mı yok mu bu yüzden mi kaçınıyor diye düşünmelisin.
@Sadecebirisi88 gerçekten bu kadar pahalı mı?
Tabiki pahalı şu an pahalı olmayan bir şey var mı? Yakın arkadaşım çiçekçide çalışıyor tek bir gül bak yalnızca 1 tane 50 TL sen düşün gerisini. Üç günde solup gidecek yazık çocuk buna 300-400 TL para verecek lütfen sende biraz anlayışlı ol bence.
@Sadecebirisi88 Oyy fazlaymış ama yine de istiyorum sldmdlmdxl istiyorum da istiyorum :D Keşke saksıda alsa. 14ü 1. ayımız o zaman zaten alacakmış bari saksıda istiyim
Bence çocuk çok iyi bir çocuk. Sen de kötü niyetli değilsin ama bu işler böyle olmaz. Israrın seni yüzsüz gibi gösteriyor. Çocuğun belli ki parası yok. İnan senin değerin onun alacağı çiçekle ölçülmez. Bunu kendi içine sindir ve inandır yüreğine. Onun sana sevgisi ilgisi ve düşkünlüğü gün gelecek bir çiçek bahçesine bile bedel olacak ve sen bunu anlayacaksın.
O da birgün parası olunca zaten sana çiçek alacak. Böyle şeyler için kendini üzdüğüne ve çocuğu da mahçup ettiğine gerçekten değmez.
Ay illet misin ya bu ne? Kendi değerini çiçekle mi ölçüyorsun? Biraz yüzün olsun bana çiçek al nedir ya. Belki adam bilmiyor bu tarz şeyleri çoooookkk normal. Belki para yok bu da çok normal. Böyle şeyler zorla aldırılmaz g*rizekalı. Adamın içinden geliyorsa alır gelmiyorsa almaz. Almıyorsa sana değer vermiyor demek değildir bu. Bi gül tanesi 50 lira olmuş bunun yaptığı şeye bak beynime kan sıçradı
Görüşlerde daha çok seni linç etmişler ama sana hak veriyorum, kadınların çiçeklerden mutlu olduğunu bilmiyomuş kadınlar hangi çiçekleri sever bilmiyomuş, mağarada büyümüş galiba abimiz.. senin zorla kendine hediye aldırdığın yok mesele bi çiçek değil mesele düşünmek değer vermek önemsediğini göstermek
Aynı dertten çok muzdarip oldum biliyorum 😂
Kız başka meseleler falan varmış bu ayın 14ü bizim için önemli 14ü almak istiyorum falan dedi. Bakıcaz ya. Ben durumu iyileşti sanıyordum meğer öyle değilmiş
Bilmiyorum umarım sevgilin cimri bi insan değildir, bi çiçek için şimdi değil o gün alıcam demek.. bilmiyorum insan bunu demeye utanır.. yine de kafanı bulandırmak soğutmak istemem belki de parası yoktur zor durumdadır.. mutluluklar ikinize de 💖
Ya bugün beni aradı 7 kez meğer düzeltmek falan istiyormuşta ben hiçbirini açmadım filan, böyle bi durum oldu yani. Daha doğrusu parasını elinde tutmaya çalıştığı bi dönemmiş baya bi çok içini döktü bana. Onun için üzülüyorum ve yanında olmak istiyorum. Normalde bu durumda insan çok fazla kalamaz ayrılır ama bana hayatımdaki tek dayanağım sensin hala ayakta kalıyorsam senin için diyor. Ben de onu seviyorum. Sevgim için biraz daha bekleyeceğim, ne zamana kadar diye soracak olursan ya olayları düzeltir ya da ben onu beklerken başkasına aşık olurum...
Maddi durumu iyi değilmiş işte demek ki, yanında olman gerekiyor bu durumda tabii
Evet ama 1 ay olacak zaten hep yanındaydım, eline para geçtiğini biliyorum, ama elinde tutmak istiyormuş ailesiyle anlaşamamış yine ayrı bir eve çıkmak istiyormuş çünkü kazancını babası tamamen kendisine vermesini ve içinden sadece harçlık almasını, kirayı ordan ödeyeceğini söylemiş. O da başta babasıyla sadece 800tllik kira için anlaştığı için kabul etmek istemiyor doğal olarak. Ailesinin arkasında durmadığını bu yüzden parasına sahip çıkmaya çalıştığını falan anlattı baya içini döktü. Tabi onun yanında olmak istiyorum ama ben hayatımda bu kadar acı hiç görmedim, evet onu çok seviyorum, ama nereye kadar katlanabilirim bilmiyorum.
Ne kadar sevsende maddi sıkıntı senin için sorun oluyorsa/olacaksa kendini de onuda boşa oyalama bence
Maddi sıkıntı kimin için sorun olmaz ki? Ama yine ayrı eve çıkacakmış bu da çok cazip geliyor. Hayatının kontrolünü elinde tutuyor yani bu hoş. Ve hayata tutunma sebebim sensin eğer sen olmasaydın ben intihar etmiştim diyor. Ya amaç birbirine iyi davranmak ve duyguların olması bakıcaz gittiği yere kadar işte :)
Önce kadınlar günü tarihçesini bilin. Aslında bu EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ'dür. Ve bu günde ölen o kadınlar için dua etmek çiçek almaktan daha güzeldir.
Kadınlar Günü dünyada ilk kez 1857, Türkiye de ise 1921'de kutlandı. ABD'de 129 kadın işçinin çalışma koşullarına tepki gösterdikleri grevde canlarından oldu. 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart 'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başladı.
Şu erkekleri ezmek den vazgeçin bulmuş sun öyle birini illa çiçek mi alması lazım
Ezdiğim yok. O beni değersizleştiriyor beni mutlu etmeyi gözardı ederek :(
Yav Bi salın artık Bi çiçek yüzünden se bırak ayrıl adam da kurtulsun yav
Sen çiçek fiyatlarını biliyor musun 😂 yazık çocuğa. Belki maddi durumu iyi değil, kaç saat yol yürüyor diyorsun.
Kadınlar gününde alınması saçma geliyor bana. Niye o gün yani?
Parası olmayabilir? Param yok diyemediği için bu şekilde bilmiyorum çiçek diyerek kaçmayı seçiyor olabilir. Bence altı üstü bir çiçek çok da büyütmemek lazım başka bir sefer doğum günü vs. Alır
Çiçek alınca ne olacak ölüp gidecek ben tema vakfından kakdınlar gününe özel fidan bağışı yapmıştım :)
Sorun bu değil
Niye almalı? Asıl soru bu olmalı. Çiçeğe para verilmesi bile saçma bana göre. Çiçekler yerine güzeller koparılınca değil.
Senin için o kadar yol yürümesinden sana verdiği değeri çıkartmıyorsun da. Bir çiçek almamasından mı seni değersiz gördüğünü düşünüyorsun?
belki parası yok ya biraz düşünün çiçekler pahalı hem de gereksiz pahalı gerek yok yani
Mecbur mu içinden gelir alır mutlu olursunda zorla aldırınca gerçekten mutlu olabiliyor musun ya?
Yav aman sizde essek anirsa bisey istiyonuz bize hic alan yok😡😡😡
Trip atiyor bide ekonomi kotu ekonomi sksks.
Ben olsam 1 paket cikolata alirim boş ver cicegi
Zaten sen dedikten sonra alması birseyi değiştirmez
Sen al dedikten sonra alması seni ne kadar memnun eder? kalır mı bir önemi? ayrıca belli ki alacak durumda değil, nden bu kadar zorluyorsunz anlamıyormm kendine zorla çiçek aldırani ilk defa görüyorum.
Bende aynı durumdayım o kadar yalvardım aylarca almadı söyledikten sonra bi önemi de kalmıyor zaten ama işte ne diyim odunnnlar odunn
Sen isteyince gelen hediyenin ne anlamı var senin için?
Soru bu mu ya
1 buçuk saat senin için yürüyor ve bir ot için trip atıyorsun.
Önemli olan ot mu sence insan düşünüldüğünü karşısındakinin onu mutlu etmek için bir uğraş gösterdiğini görmek istiyor
Para yok para. Bir gül ne kadar haberin var mı
Ne kadar hakikaten
Bir gül en az 25 lira demeti var git sen düşün 😅😅😅
Çok uğraşılmamış papatya demeti ne kadardır acaba :D
Daha uygundur sevgilim öyle yapmıştı en son aldığında napsın çocuk 🤷🤷
Allah kahretsin sldkdlfkdlf
Ben hayatta böyle ricalar da bulunmam çok saçma yaptığın. Git çiçek koklamak istiyorsan kendin al. Çocuk gibisin
derdini s**eyim. hayati zehir etme asko
Belki de dersen ne sevdiğini alabilir
Bu gunu fazla ciddiye almamak lazim bence
Yazık çocuğun ilk kez sevgilisi olmuş
Bncede almasi lazmmdii
Yazıları okudum da tam bir mal gibidir
Biraz ergence bi tavır olmuş.
Bence de
Cimri
En iyisi evlenmemek
saçma davranmışsın
+1