Hayır, her ne kadar samimi ve sıcak kanlı bir insan olsam da arkadaşlığımı kazanmak biraz daha kolaydır. Ama iş aşka geldiği zaman, bir boğa kadını olarak öncelikle güvenmek isterim. Güvenmediğim bir insana hiçbir şey besleyemem. Belki beğenirim, belki hoşlanırım ama kesinlikle kalbime sahip olması için öncelikle kendini bana inandırması lazım. İnanmadığım, gözümle görmediğim, ikna olmadığım bir şeyin üzerine kalbimi veremem. Bunların gelişmediği durumlarda hissettiğim duygu sadece hoşlantıdır ve bu da zaten kısa süreli olur. Karşımdaki insanın birkaç hareketini gördüğüm de saniyesinde soğurum.
Fethetmek çok zor. Ama zaten kalbimin fethedilmesi de yetmez. Aklımın da fethedilmesi lazım. Hayatıma alacağım kişinin sonsuza kadar benim olacağına aklım ikna olmazsa kalbim fethedilse bile o kızla olmaz. Ben bir kişi olsun, sonsuz olsun istiyorum. Bu yüzden bu konuda çok dikkatli davranıyorum.
Kalbimi fethetmek kolay çünkü duvarlarım ve savunmam yok. Kalbim bir iğnenin ucu kadar keskin bir nokta. Oraya geldiği gibi duramayan geldiğinden daha hızlı şekilde gönderilir.
Kalp denen illet kaleye benzemiyor.. Fethetmek için illa farklı taktikler geliştirmek ya da mücadele etmek de germiyor..
Kalp nankördür..
Kalp fethedilmek istemeyedursun.. Kiminin duasıyla açılmayan kalp, kiminin bedduasına bile yelkenleri suya indirir.. O yüzden türlü hallere, şekilden şekile girmeye gerek yok.. Kendiliğinden buyur etmeyen bir kalbe girmek, orada yer almak, yerimizi yadırgatır bize..