Serserilik cehalet ve imkansızlıktan kaynaklanıyorsa, ham odun kıvamında yontar yontar istediği form olmasa bile adam eder, kendisine yakın bir forma sokar!
Fakat şımarıklıktan serseri olmuş birini, gerçek odun misali işlemeye kalkarsan, işlerken Ya sen ona benzersin, Ya da bundan bir halt olmaz der çöpe atarsın!…
Düzene sokmak diye bir şey yoktur bak ben hep şöyle diyorum eğer birisi ile evlilik ya da sevgililik yaşamak istiyorsanız ve karşıda sizin sevmediğiniz tastik etmediğini soyler mevcut ise bunu değiştirmek için uğraşmayın çünkü bir insan yedi yaşında nasıl davranışlar sergiliyorsa 70 yaşında aynı davranışları sergileyecektir can çıkar huy çıkmaz atalarımızın hiçbir sözü boşa çıkmamıştır bak bugüne kadar bunlarda boşa çıkmayacak bir kişiyle bir şeyler yaşamadan önce şunu sormak lazım hani ben bunu değiştirebilir miyim diye değil ben bunu sevmediğim huylarına katlanabilir miyim Önemli olan bu çünkü kimse kimseyi değiştiremez kimse kimse için değişmez maalesef Buda acı bir gerçek
Hiçbir kadın ahlaksız bir erkeği dize getirmek zorunda değildir. Önce o serseri kendini eğitsin. Davul bile dengi dengine sözü boşuna denmemiş olsa gerek. İyi terbiyeli bir kadının serseri bir sünepe ile işi olamaz.
İyi kız, serseri erkek saçmalığını bence artık düşünsel olarak bile bırakmalı kadınlar. Yaşadığınız hakaretler, psikolojik ve fiziksel şiddet, aşağılayıcı davranışlar ve saygısızlık her gün bir şekilde haberlerde veya sosyal medyada karşımıza çıkıyor. Ama buna rağmen saplantılı bir fikirle "serseriyi" adam etme hevesini taşıyor kadınlar ve genç kızlar. Aklınızın başınıza gelmesi için daha kaç kez acı çekeceksiniz ya da öldürüleceksiniz?
Ailesinin eğitemediği kişiyi ben nasıl eğiteyim. Hiç kimsenin sosyopat çocuğu ile uğraşamam. Eğer bir sosyopatı eğitmek isteseydim psikeatrist oturdum. Senin eğitemediğin oğlunu bir başkası hiç eğitemez. bu tarz düşünceleriniz yüzünden bir kızın hayatını mahvetmeye kimsenin hakkı yok.
Huyu huyundan vazgeçmiyor ben çok denedim. Annesi düzeltememiş, adam edememiş sen mi toparlayacaksın. Ne sen nefesini tüket, ne de enerjini harca inan ki değmez. Serseri ruhlular hep macera peşinde, onların kanları maalesef deli akıyor. Yorma kendini boşuna. Bir zaman sonra kontrolü sana vermek istemeyecek, bu türlü tipler bağımsız ruhlular.
Cevabım kesinlikle hayır. Kimse kimseyi değiştiremez kendisinden başka. Eğer ki bir insan kendisini değiştirmek istemiyorsa sen hiç bir şey yapamazsın o insan için. Annesinin adam edemediği adamı, başka bir kadın seneler sonra nasıl adam etsin? Bunların hepsi hayal kimse doktor veya süper kahraman değil bir başkasını değiştirebilecek veya iyileştirebilecek. Ha adam kendisi iyileşmek istiyordur o süreçte ‘’destek’’ olursun ama kendi hayatını başka bir insanın hayatını düzeltmek uğruna feda edersen en sonunda üzülen hep sen olursun.
Ailesinin iyi büyütemediği, gerekli değerleri öğretemediği bir adamı bir kadın tekrardan yetiştiremez. İnsanlar nasıl yetiştiyse öyle devam ederler. Evet insan hayatında değişim vardır ancak bunu başkası tetiklemez, kişi kendisi yapar. Yani anne babasının yetiştiremediği birini yetiştirme sorumluluğunu başkasına vermek saçmalıktan başka bir şey değildir.
😅 evet bunu çok rahat yapabilir. Hemde hiç zorlanmadan. Yalnız erkekten erkeğe fark vardır. 😅Ters tepebilir. Sonuç: iş, iyi aile terbiyesi almış hanımefendide değil. Serseri erkek hanımefendiye ne kadar bağlı. İş onda.
İnsanları olduğu gibi kabul edip daha sonra değiştirmeye çalışmayın. ya öncesinden kabul etmeyin ya da olduğu gibi kabullenin.. iyi aile terbiyesi almış bir kadının beni anlayacağını sanmıyorum.
Hayır mezarının başına gidip dua ederiz, x için adalet diye tweet'ler atarız kendi tercihi ile bunu seçen kadınlara cidden yazık. Serseri tipler çekici geliyor zaten evlenemeden otel odasında bilmem kaçıncı kattan düştü ya da intihar etti diye haber başlığı oluyorlar.. umarım düzelir.
Sokamaz. Kadınlar hayatlarının her anında dağılan şeyleri toplamakla, bozulan şeyleri düzeltmekle sorumluymuş gibi davranıyor. Bu aşk hayatını da etkiliyor. Nice kadın 'karakteri bozuk ama bu erkeği adam ederim, düzene sokarım' umuduyla serseri tiplere aşık oluyor. Yetmiyor evleniyor, hayatinin hatasini yapiyor. Yaptığı hatayı fark eder veya etmez bilemem ama kimse kimsenin terbiyecisi, terapi merkezi değildir. Karakter değişmez, keşke her kadın bunun farkında olup ona göre adım atsa.
Sokamaz he ne olur bir gün balkondan düşer cinayeti ispatlanamaz öldüğüyle kalır falan uzak durun ana haberleir şüpeli ölüm vakası diye düşmak istemiyorsanız
Evet sokabılır. Evlenmeden önce ben de eve dama girmeyen , kavga eden , aklıma esen bir bireydim. Evlendım tam bır hanımcı olmustum. Kadının tutumu ve yaklaşımı büyük rol oynuyor
İyi terbiye almış kadının serseri adamla ne işi olur. Bir diğer konu eş bir eğitmen değildir. Ailesinin terbiye veremediğini terbiye etmek zorunda değil.
Neden birilerini düzeltmeye çalışasın ki kendisi bilmiyor mu serseri olduğunu ve ne hayır gelir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ondan sonra ya ölüleri çıkıyor ya da aldatıldım erkeklere güvenmiyorum şiddet görüyorum vs diyorlar 😂 bir laf vardır bir insan 7sinde neyse 70inde de odur diye. Serseri tipler düzelmez. Uğraşmayın boşuna dicem ama çoğunda beyin olmadığı için devam edicekler. Bu yüzden ölüm haberlerini görünce hiç üzülmüyorum.
Başlangıça böyle bariz bir farklılık varsa ilişki zor yürüyeceğe benziyor. Bunun haricinde bir insanın yapısını değiştirmeye çalışmak yanlış, olduğu gibi kabul etmeli. Aslına bakılırsa kim uyguluyor bu hareketi bilemiyorum.
Bir çürük bir depoyuı bozabilir ama bir depo dolusu sağlam olan bir çürüğü düzeltemez. Bu söz konusu insansa daha zordur. Yani bozuk olan insanı dünya birleşse düzeltemez.
İyi aile terbiyesi almış bir insan gördüğünü ister. Akıllı biriyse kimsenin düzelmeyeceğini sadece tiple hiç bir şeyin olmadığını anlar ve kendine uygun bir eş seçer.
İlişki durumlarına bağlı erkek sözünden çıkmayacak kadar aşıksa seviyorsa kadını bir ihtimal efendi edebilir ama herkes tanıyamayabiliyor karşısındakini.