Yapmam etmem demek çok kolay bu konular için. Ama aşk kapıyı kırınca öyle olmuyor. Benim için de imkansıza yakın olan bu ihtimali yaşamadan bilemem. Çünkü insan içindeki aşkın gücünün büyüklüğünü ve tolerans yüksekliğini ancak o kişiyi kaybettiği zaman anlayabilir. Başka türlü bunu anlamak mümkün değil.
Hayır, o bir anlık durumlarda fazla anlam barınıyor benim için. Asıl öyle anlarda insanların bastırdığı duygular ya da akıllarında ki şeyler dile vuruyor, ki cidden istediği bu değilse dahi duygu kontrolü yapamayan biriyle olamam. Her tartışma da zamanla bunu alışkanlık haline getiriyor insanlar ve ayrılık gibi ciddi bir durumun sakız olmasına tahammülüm yok. Oyuncak değil ilişki, bunu böyle gören ya da böyle davranan birinin de kişiliği oturmamıştır ya da ortada ciddi bir uyumsuzluk vardır, yolların ayrılması en makbulü...
Bir anlık sinirle ilişki de bitirdim sanırım 😄 Ne diyim şimdi ister istemez yükselebiliyor insan bazen. Durumun şiddeti bazen o an kesip atma gereksinimi doğuruyor.. Bitirdiyse gelip özür dilerse ve samimiyse ve benim de ona duygum varsa kabul ederim.. Faaakaatt burada şu var, benim değerlerime, karakterime, aileme ve kişiliğime bir hakarette bulunduysa eğer ya da ona duygum bitmişse geçmiş olsun.. Keyifli akşamlar..
Bir defa olsun sıkıntı yok, fakat ikinci olur ise asla geri dönüşü olmaz. Bir çok defa ilişkimi sinir ile bitiren birisiyim. Bir defa da olsa geri dönmeye çalışmadım. Biten bitiyor işte, hiç pişman da olmadım. Ama sonuncusunda bunu yapamam, eminim yani. Kalbim kabul etmez bunu, ama yazdığım gibi ikincisi olur ise, aşkımdan da ölsem biter benim için.
Hayır affetmem. Çocuk oyuncağı değil bu, zaten bunu yapıyorsa yeterince güçlü bir karaktere sahip değildir. Ben de bunu anlamış ve analiz etmiş olurum, bir daha da bu kişiyle muhatap olmam..
Çok kez özür dileyen hep terkeden artık alışkanlık haline getiriyor. Yapana bişey olmuyor çünkü dengesiz. Yıpranan hayattan bezmiş ilişkiden zevk alamayan kadın oluyor. Bunlar hep tekrarlana tekrarlana hayattan zevk alamaz oluyorsun. Böyle insanla zaman kaybetmemeli aklı başında daha sağlıklı bir ilişkiye adım atmalı. Olan sana olur. Tüm enerjin söner. Böylesi enerji vampiri oluyor. Değmez.
Bunun için güzel bir atasözü var "Yazın yediğin hurmalar..." diye başlıyor 🙂 Canı isteyince bitireceği, canı isteyince tekrar başlatacağı bir oyun değil bu. Her sinirlendiğinde ilişkinin geleceği ile ilgili böyle önemli kararlar verirse sonuçlarına da katlanır. Hiçbir şekilde tekrar affetmem.
Elbetteki sinirin ve kavganın sebebine bağlı olarak değişir. Arada sevgi varsa tabi ki affedilir ama sevgi yoksa affedilecek bir durum da yoktur. Bazen sen severken karşı taraf sevmeyebiliyor. Allah öylelerinden korusun
Gerçekten niyeti bir anlık sinirle ilişkiyi bitirmek oluyorsa, güvenim tamamen tuzla buz olacaktır. İlişkiye değer verseydi öyle düşünmezdi. Affetmezdim.
Bir iki kere olabilir sıkıntı etmem ancak fazla olmaya başladığında artık rutine biner. Onun ayrılma isteği ve benim buna alışmam. Sonrasında umursamam ve işler iyiye gitmez.