11 yaşındaki oğluma bunu nasıl anlatabilirim?

Oğlum kitap okumaya başladı diye sevineyim mi yoksa üzüleyim mi? Okuduğu kitap içinde geçen Subliminal mesaj yer alıyor. Çocuk doğal olarak bana bunu sordu. Önce kızdım kitabı yasakladım, okuma ve bir daha o kitapçıdan kitap alma dedim. Dedim ama sonra yasaklar cazip gelicidir. Merakı daha üstün gelip internetten araştırsa, sorsa, baksa haberim olmadan nasıl takip ederim diye vazgeçtim. Çektim karşıma hayvanların çoğalmasından bahsettim. Erkek kedi ile Erkek kedi bebek kedi yapamıyor ya da Dişi kedi ile Dişi kedi bebek kedi yapamaz diye bilgi verdim. Çünkü evimizde 1 kedimiz ve 1 hamsterımız var. Kendi benliğini, kendi kişiliğini bulması için yolundan şaşmamasını öğütledim ama çok korkuyorum. Bu korku mu nasıl yenebilirim? Nasıl doğruyu gösterebilirim? Benimde kafamda çok karışık. Acaba benim mi önce psikolojik destek almam gerekir bu konuda?
Güncellemeler
+1 yıl
Kitap okumayı sevmiyor. çizgi roman seviyor.
Bir nevi kitap okuma alışkanlığı edinmesi için çizgi romanlara yönlendiriyorum maksat okusun diye. Marvel karakterleri gibi superman, batman vs vs gibi artık onları da istemiyor.
Napayım?