Bir nevi kitap okuma alışkanlığı edinmesi için çizgi romanlara yönlendiriyorum maksat okusun diye. Marvel karakterleri gibi superman, batman vs vs gibi artık onları da istemiyor.
Napayım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bu tür cinsel içerikli bilgilere ulaşmasını mümkün olduğunca engellemek yapıla bilecek en doğru hareket olur. İnternet erişimine ebeveyn kontrolü yoluyla erişimi engellemek. Görsel açıdan erişim sağlaya bileceği görsel yayınları kontrol ederek sahip olmasını sağlamak. Ve en önemlisi arkadaş çevresini mutlaka yakından takip etmek arkadaşları ile arkadaş olmak. Bunlar yapıla bilecek basit ilk davranışlar olabilir ve çokta başarı sağlanır. Kısıtlamaktan korkmayın. Bu hem sizi hemde onu bir çok olumsuzluktan kurtarır.
yardım eder misin peki?
bu kitabı kitapçıdan nasıl almış kitapçı 11 yaşındaki birine böyle müstehcen kitabı nasıl vermiş asıl onu sorgulamak gerekir yasakçı olursan o kitabı başka bir yerden bulur senden habersiz okur bir şekilde okur o kadar çok karışık bir konu ki nereden tutacağın ne yapacağın belli değil okuduğu kitapta bir sıkıntı olacağını ama bu tür insanların toplumda var olduğu toplum olarak bu gibi insanların toplumca sevilmediğini e dini konuda sakınca olmazsa dini kuralara göre bunun yasak ve büyük bir günah olduğunu anlatırsın tabi anlatmak istersen ileride psikolojik soruna yol açabilecek bir kitap açıkçası beni bile bu duruma kitlendim
herkes evladı için endişe duyar buna bende dahil mesela evdeki o kadar problemi ona yansıtmamak için o uyuyana kadar o kadar çok güler yüzlü olmaya dikkat ederim ki o uyuyunca yorgun düşüp bende uyurum ben bu konuda destek aldım sıze tavsıye ederım hanımefendi. ama şunu bilir ve soylerım ki siz ne kadar çok endişe duyup kasarsanız kendınızı o kadar çok sarpa sarar işler sakim ve anlayıslı olun lütfen herseyı kontrolünüz altında tutmaya calısmaktan vazgecin su akığ yolunu bulur bu tür durumlarda eşinizi size olan destegı ne kadar acaba?
2015 ten beri psikolojik ve pedagog olarak aralıklarla destekler aldık oğlumla beraber. bu yeni gelişen bir durum ansızın dün gece ilk defa geldi başıma ilk başta panik korku endişe ettim toparlamaya çalışıyorum yanlış bir şey yapmamak için
ayrıca görüşünüz için teşekkür ederim.
ne güzel.. size tavisyem korkmayın sakin olun ve paniklemeyin siz herseyın önüne geçmeye çalışırken bunun için ugras verirken kaybettıgınız zaman size bu yapmak istediğiniz şeyleri yapmaktan alıkoyar ben teşekkür ediyorum ayrıca :) her çocuk bizden sizden olmasada arkadas sınıf okul ortamında bazı seyleri ögreniyor siz ona güzellikle anlatmaya calısan bir anne olun eminm ki çok iyi bir annesiniz. .
bu arada neden gizlenmişim onu da anlamadım :D
bu arada neden gizlenmişim onu da anlamadım
bunu sana sormalı 🤣
bilemedim ki :D pc den giriyorum yanlıslıkla oldu galiba :D
tek çocuk mu var?
onure ettiğin için teşekkür ederim.
ben teşekkür ederim bi ricam olabilir mi yanlış anlamazsanız eğer ki.. ?
buyrun dinliyorum sizi
takip edebilirmiyim sizi?
tabiki
tabi sizde beni takip ederseniz :)
çok teşekkür ediyorum.. sizdende bekliyorum açıkcası :) sorun degılse tabi..
Benim oğlanda takmış bunlara aldı bi kaç tane dahada istemiyor şükür
Kütüphaneye üye yaptım ordan kitap alıyorum sınavlar için bunlar faydalı onlar sana bişey katmaz dedim bakalım bu da elinde sürünüyor
Valla mı sizde mi bu gibi sorun yaşıyorsunuz?
Valla ben sırf kitap okuma alışkanlığı edinsin diye sırf izin veriyorum çizgi romana. Eli kitaba değsin, kitapla temas etsin, kitap kokusunu bilsin, sevsin diye. Yemin ederim 2 günde 4 cilt kitap bitirdi. her biri 100 sayfalık kitap tabi resimleri çıkartırsak dialoglardan geriye belki 30 sayfa çıkar ya da çıkmaz ama diyorum ya alışkanlık edinsin diye.
Manga alıcam anne manga istiyorum anne diyip duruyordu bende bi manga biliyorum o da manga grubu 😂 mandala alacak herhalde dedim bi geldi elinde kitap nasıl sevindim bi açtım küfürlü argolu diyaloglar oğlum dedim bunlar senin kelime hazinene küfürden başka bir şey katmaz sınavlarda bunlar hiç bi işine yaramaz gel seninle kütüphaneden kitap alalım hem okuma kaliten artar hızlanırsın hem anlaman gelişir kavraman gelişir dedim. Türkçe sınavından 84 alınca dediğime geldi Harry Potter serisinin den başladık ama o da sürünüyor elinde 🤦😅
Cevap
28Cevap
Subliminal falan değil gayet net yazmışlar.
Anne olmak çok farklı bir şey o yüzden ebeveynlerin her konuda endişe hissetmesini çocuğunun "en iyi şekilde (?)" yetişmesini istemelerini yadırgamıyorum. Ama yasaklamak senin de söylediğin gibi hiçbir şeyin çözümü değil.
Ortadoğu toplumlarında hatta Asya taraflarını da dahil edelim.. çocuklara bir şeyleri nasıl anlatacağımız gerektiğini genelde bilmiyoruz. Onu öğrenmeye çalışırsak daha konuya hakim hissedebiliriz böyle anlarda.
Yani çocuk psikolojisi kitaplarına vs yönelebilirsin. O zaman onunla muhtemelen daha doğru iletisim kurarsın çaresiz hissetmezsin diye dusunuyorum. Ben bunu denerdim.
teşekkür ederim desteğin için
Beni de en düşündüren şeylerden biri bu.
Hetero biri olarak evlatlarımın da benim gibi olmasını bekliyorum ve bunu nasıl saglarımı düşünüyorum bende ama şundsn emin değilim. Karışmalı mıyım, ne kadar yönlendirme yapabilirim?
Bilmiyorum çünkü biz istesekte istemesekte bu tarz içerikler her yerde karşımıza çıkıyor. Özellikle Netflix bu konuda aşırı ileri seviyede. Bu yüzden izlediği şeyleri denetlemek gerekiyor. Okumayla ilgili materyallerde de öncelikle biz bunlari okur sonrasinda onlara sunarsak gelisme çağındaki evlatlarımıza kendi filtremizden geceb icerikleri sunmuş oluruz.
Söylediğiniz gibi, herşeyi öğrenmeli ama neyin doğru neyin yanlış olduğu şeklinde yönlendirmeler yapmakta fayda sağlayacaktır. Konu evlatlar olunca insan neyi nasıl yapacağına çok zor karar verebiliyor
Oğlunun mangası mı var aağğ neden bu kadar ürkeksin? Normal bir insana anlatır gibi belki daha detaylı ve örnek vererek anlatacaksın. Bişi desteği almana gerek yok. Oğluna bir insan, birey gibi davran. Kimseyi fanusta büyütrmrzsin ters teper
teşekkür ederim yorumun için şeffaf ve gerçekçi bir yönlendirme sağlamışsın. benim düşünce tarzım ile aynı
Bu nasıl bi çizgi roman şikayet etmek gerekiyor sizin içinde çok üzüldüm onun bilinç altına işledi muhtemelen unutturmaya çalışın ona oyun oynasın mesela ps onun kafasını dağıtacaktır
desteğin için çok teşekkür ederim
11 yaşındaki çocuk için hiç uygun değil
değilmiş dün fark ettim
Çizgi roman okumasına izin verme. Nornal hikaye kitaplarıyla başlasın. Çizgi roman kitap okumanın ön hazırlıgı değil tam tersidir.
Çizgi roman heyecaninı arayan biri normal kitaba çok zor adapte olur.
11 yaşındaki oğluna canım bir çizgi roman almamalısın.
önerin?
okumayan bir çocuğa ne olurdu?
bende isterim klasikleri okusun
ama okumuyor
Eminim daha iyi kitaplar vardır.
marvel serileri var
kaptan amerika
süperman
batman
vs vs vs
Bu küçükte olsa zihninde yer edecektir. Zor bir durum. Bundan sonrası için aldığın tüm kitapları detaylı olarak önce sen oku..
Hem görsel medya hem sosyal medya bu iğrenç lgbt ve cinsiyetsizleştirme pisliği ile dolmuş..
11 yaş küçük sayılmaz. Cinselliği yeterince anlar. Doğrudan anlatsin birisi olayı
Bence kütüphane gibi yerlere götürün gösterin muhakkak ilgisini ceken baska tarz kitaplar olacaktik
Bir pedagogdan yardım alabilirsin. Çocukların kafasına neler sokuyorlar bu yaşta
Fantastik kitapları deneyin belki onlar ilgisini çeker
Bir psikoloğun desteği size daha yardımcı olur bence uygun kelimeleri kullanmanız ve açıklama hakkında
Çocuk için uygun yaş aralığındaki çizgi romanları alın
Bence kendini bu kadar zorlamasaydın. 11 yaşına gelen çocuk çevresinden her şeyi öğrenir
Öyle bir çizgi romanı nerden bulupta almış
Okuyacağı kitapları sen seç. Okuma alışkanlığını kaybetmesin çocuk
ona okudugu kitabın yasına uygun olamadıgından bahsedebilirsin ve uygunsuz yönlerini basit ve anlaşılabilir sekilde anlatman cok daha ikna edici olacaktır
Allah bagislasin oglunu
amin cümlemizin evlatlarını Allah bağışlasın
Oğluna anime mangası al
o ne iyi bir şey mi?
naruto bunu okudu bundan mı bahsediyorsun acaba? ki bunun serisinin de devamlılığı yok.
aha buda Japon bişisi işte
çok zor bişsey olmuş aslında bende bilmiyorum bu durumda ne yapardım
Sadece subliminal mesajı ve amacımı anlamayı anlatman yeterli , yoksa zaten her anında yanında olamayacaksın
Çocuğa neden öyle kitaplar okutmayarak
kendin hikayeler anlatsan ? veya kadın erkek ilişkisini hava ve ademden anlatsan?
biz 11 yasindayken herseyi anliyorduk simdi ki cocuklar bize ders verir, birsey anlatmana gerek yok
Doğru kitaplar okut ona vermeden sen oku
kitap okumayı sevmiyor. bir nevi alışkanlık edinmesi için çizgi roman seviyor. Marvel karakterleri gibi artık onları da istemiyor.
Güzel kardeşim moda oldu
ne modası yaaa
ben nasıl iyi anne olup onu doğru yönlendirebilirim. koruyabilirim. doğru açıklamalar yapabilirimi sorguluyorum.
Sosyal medya sizin kontrolünüz olması lazım kesinlikle
bilindik kitaplar okut
Çocukları böyle kitaplardan uzak tutun
Bu nedir böyle ya😠😠😠
Psikolojik destek alıp ona öyle anlatmalsijn
Evli değilim demistin
boşanınca evli olmuyor insan
soru ile ne alakası var?
Başka kitap aldir
Bu bir ruh hastalığı diyebilirsin. Patron hasta.
Yanlış bir bilgi ile yönlendiremem. Doğruyu bilmesi gerekiyor. Benim ailem beni yetiştirirken her şeyi bil ama yapma prensibi ile büyüttü. misal; alkol - sigara - bar ortamı - nargile cafeler - bilardo salonları vs vs iyisi ile kötüsü ile herşeyi gösterdiler tercihi de bana bıraktılar bende bu şekilde bir ebeveyn olmak istiyorum fakat anlatım tarzı çok önemli "akım derken 💩 yapmamalıyım"
Yanlış olduğunu kim söyledi. Bu hormonsal bir dengesizlikten başka bir şey değil.
Ama söylediklerine bakılırsa senin planın zaten belli. Ne yapman gerektiğini de biliyorsun
Engellemelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?