Abim 31 yaşında hâkim, şu an Güneydoğu'da bir ilçede görevde, seneye tayin olacak. "Kendi bulsun size ne!" demeyin, dinî inançları gereği ailesinin uygun gördüğü bir kızla evlenmek istiyor, flört ve sevgililiğe karşı. "Hâkimle evlensin" de demeyin, aynı meslekten biriyle evlenmenin ve bu mesleğin çeşitli olumsuzlukları var, tek tek saymayayım. Keza eş durumundan aynı yerde birleşme için evleneceği kişinin mecburen kamuda çalışıyor olması lazım. Biz köydeyiz, burada akrabalarımız MEB'e bağlı çalışan bir öğretmen buldular ama kültür çatışması ve uyumsuzluk olacağı kesindi, o yüzden vazgeçtik. Ne yapsak biz? Fikri olan var mı? Çünkü "Evlenmicem ben, geçti bizden" diye slk slk konuşuyo üzülüyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
NOT: Bu bir "Abime kız arıyorum" ilanı değildir, internetten tanışmaya doğal olarak kapalı birisi. O yüzden KS kızları, siz de gönül rahatlığıyla yazabilirsiniz.
Yazsana bana dicem de gizli sormuşsun sende kardeşim öğretmen kapalı
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Knk Allah gönlüne göre versin kardeşinin. İnternetten bulmayı ne biz düşünürüz, ne abim. Kardeşin belki tam aradığımız gibi bir kızdır ama internet olayı işi biraz imkânsızlaştırıyor.
Öyle demesin nasibin nereden çıkacağı belli olmaz , siz biraz daha araştırırn
1
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Knk bir yıldır araştırıyoz zaten. Köyden çıkan insanlar belli, hani öyle çok okumuş modern olsun falan demiyoz asla. Ama bir tane doğru düzgün MEB öğretmeni bile çıkaramamış sülalemiz. O yüzden elimiz bağlı.
Ne zaman çıkacağı belli olmaz siz biraz daha sosyalleşin dernek vs varsa şehir merkezlerinde oralara git mesela mutlaka hanım hanımcık birileri çıkar karşına
Kırıkkale'nin ilçesinde. (Kırklareli değil sjsj çok karışıyor) Benim okul yeni bitti ama mühendislik mezunuyum ben benim arkadaş çevremden abime göre biri çıkmaz. Anne-babam da daha 3 sene oluyor buraya yerleşeli, ondan önce 30 yıla yakın İstanbul'da memurluk yaptılar. O yüzden köy yaşamına adapte değiller, ben de değilim, tanımıyoruz kimseyi, çevremiz yok. Anca işte akrabalar... ama onlardan da şu ana kadar uygun birini bulan olmadı.
Valla ben üniversitede bile hiç öyle klüplere katılmadım ki. Ama sosyal çalışmacı bir arkadaşım var burada, belki o öyle yerlere gidiyordur bak. Knk iyi de oradan uygun bir kız bulsak bile anne-babamın da kızı görüp takdir etmesi gerek bir. Aksi hâlde sokakta gördüğün herhangi bir kızdan farkı kalmıyor. Anamı tutup kolundan 60 yaşından sonra derneğe sokamam ki... Ya da ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim.
Hmm iş biraz benim sosyalleşmemi gerektiriyor desene. Bu bahsettiğima arkadaş bu işlerde de iyi olabilir. Sen daha iyi anlıyorsun sanki bu işlerden, oralardan bir kız bulup da abimi beğendirebilirsek sonrasında süreç nasıl işleyecek? Biz ne yapıp da ailemin de kızı uygun bulup bulmadığını anlayacağız?
Dur bakim gaza geldim bu bahsettiğim arkadaşa yazıcam. Şimdiye kadar hep köyün yetişkinleri aradı. Bakalım bir de gençler işe el atsın sjsj. Teşekkür ederim.
İşte bu kafadaki hakimler önlerine tecavüze uğramış kızlar gelince tecavüzcüye indirim yapanlar. Tecavüzcü ile kızı evlendirenler. pis siyasal islamcılar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben tanıyabiliriz kamuda çalışıyorum
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnternetten olmasa daha iyi olur knk. Ama bana fikir verirsin belki, rica etsem mesleğini sorabilir miyim?
Olabilir. Ama araştırmadan vazgeçmek olmak, zaten öyle pek vazgeçilecek bişi değil, fıtratı insanın, vazgeçtim desen de nasip olabiliyor bazen. Ama oturup Allahım bana kız gönder demekle olmayacağına göre o işler... Demi, aramamız, bulamayınca ne yapsak diye düşünmemiz normal.
Yani en azından dürüst bir cevap, teşekkürler. Yalnız kendi bulamaması tercihlerinden ötürü, insan ilişkilerindeki başarısızlığından dolayı değil. O noktada karışıklık olmasın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
'Dini inançları gereği ailesinin uygun gördüğü bir kızla evlenmek istiyor' . Bu cümle açıklıyor yeterince her şeyi.
Tercihler...
Yazsana bana dicem de gizli sormuşsun sende kardeşim öğretmen kapalı
Knk Allah gönlüne göre versin kardeşinin. İnternetten bulmayı ne biz düşünürüz, ne abim. Kardeşin belki tam aradığımız gibi bir kızdır ama internet olayı işi biraz imkânsızlaştırıyor.
İnternet değil ki görücü olur batıda gelirsiniz misafir olursunuz
Öyle demesin nasibin nereden çıkacağı belli olmaz , siz biraz daha araştırırn
Knk bir yıldır araştırıyoz zaten. Köyden çıkan insanlar belli, hani öyle çok okumuş modern olsun falan demiyoz asla. Ama bir tane doğru düzgün MEB öğretmeni bile çıkaramamış sülalemiz. O yüzden elimiz bağlı.
Ne zaman çıkacağı belli olmaz siz biraz daha sosyalleşin dernek vs varsa şehir merkezlerinde oralara git mesela mutlaka hanım hanımcık birileri çıkar karşına
Aramaya devam ya, başka çare yok gibi.
Nerede yaşıyosunuz
Kırıkkale'nin ilçesinde. (Kırklareli değil sjsj çok karışıyor) Benim okul yeni bitti ama mühendislik mezunuyum ben benim arkadaş çevremden abime göre biri çıkmaz. Anne-babam da daha 3 sene oluyor buraya yerleşeli, ondan önce 30 yıla yakın İstanbul'da memurluk yaptılar. O yüzden köy yaşamına adapte değiller, ben de değilim, tanımıyoruz kimseyi, çevremiz yok. Anca işte akrabalar... ama onlardan da şu ana kadar uygun birini bulan olmadı.
Dernek falan yok mu ihh agd gibi? Oralarda aradığınız gibi insanlar var kendim gittiğim için biliyorum
Valla ben üniversitede bile hiç öyle klüplere katılmadım ki. Ama sosyal çalışmacı bir arkadaşım var burada, belki o öyle yerlere gidiyordur bak. Knk iyi de oradan uygun bir kız bulsak bile anne-babamın da kızı görüp takdir etmesi gerek bir. Aksi hâlde sokakta gördüğün herhangi bir kızdan farkı kalmıyor. Anamı tutup kolundan 60 yaşından sonra derneğe sokamam ki... Ya da ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim.
Anneni sokma da kızlardan birinin öyle bir niyeti varsa abinin fotosunu göster bahaneyle sonra annenle tanışırlar
Hmm iş biraz benim sosyalleşmemi gerektiriyor desene. Bu bahsettiğima arkadaş bu işlerde de iyi olabilir. Sen daha iyi anlıyorsun sanki bu işlerden, oralardan bir kız bulup da abimi beğendirebilirsek sonrasında süreç nasıl işleyecek? Biz ne yapıp da ailemin de kızı uygun bulup bulmadığını anlayacağız?
Amma çok bu işlerden yazmışım sjsjsj o kadar uzağım şu an (zıt karakterlerrr)
Ufak bir buluşma ayarlarsınız ailen abin kız konuşurlar onu dert etme yeter ki abin ve kız birbirini beğensin
Ona göre anlarsınız iyi mi değil mi beklentiler ne uygunlar mı vs
Dur bakim gaza geldim bu bahsettiğim arkadaşa yazıcam. Şimdiye kadar hep köyün yetişkinleri aradı. Bakalım bir de gençler işe el atsın sjsj. Teşekkür ederim.
Haber ver merak ederim:) Allah gönlüne göre versin abinin
İşte bu kafadaki hakimler önlerine tecavüze uğramış kızlar gelince tecavüzcüye indirim yapanlar. Tecavüzcü ile kızı evlendirenler. pis siyasal islamcılar.
Ben tanıyabiliriz kamuda çalışıyorum
İnternetten olmasa daha iyi olur knk. Ama bana fikir verirsin belki, rica etsem mesleğini sorabilir miyim?
Yani bunu sadece özelden söyleyebilirim
Dine o kadar inanıyorsanız belki nasibinde yoktur
Olabilir. Ama araştırmadan vazgeçmek olmak, zaten öyle pek vazgeçilecek bişi değil, fıtratı insanın, vazgeçtim desen de nasip olabiliyor bazen. Ama oturup Allahım bana kız gönder demekle olmayacağına göre o işler... Demi, aramamız, bulamayınca ne yapsak diye düşünmemiz normal.
vazgeçmek olmaz* yazacaktım.
Aramışsınız da
İşte bulamıyoz.
Olacak ise oluyor olmayacak ise de yok
Birakin adami evlenmesin hayatini yasasin
Sjasdoas gurucum bazı insanlar evliliğe yatkın hatta ihtiyaç duyan insanlar ya, herkes için mekanizma aynı işlemiyor.
O zaman hacim illa calisan aramayin cevrenizden bakin yoksa uyumsuzluk olabilir
Çevremizden bakıyoruz bakalım..
aramayın bulamazsınız
Eyv.
Hakim ve kendi bulamıyorsa biz bir şey yapamayız
Yani en azından dürüst bir cevap, teşekkürler. Yalnız kendi bulamaması tercihlerinden ötürü, insan ilişkilerindeki başarısızlığından dolayı değil. O noktada karışıklık olmasın.
Nerelisiniz
Kırıkkale ama ailecek 23 yıl İstanbul'da yaşadık.
Uygun kız mı kalmış 😂
Kendisi bulsun
Kardeşim geçmiş olsun. Üzüldüm senin adına.